Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Liepos » 11

Varškės spurgos su obuoliais

Varškės spurgos su obuoliais

Esu jau pasakojusi apie savo labai pamiltas varškės spurgas iš vaikystės, taip pat apie varškės spurgas su maskarpone ir varškės spurgas su kondensuotu pienu. O dabar noriu su Jumis pasidalinti dar vienu variantu - su obuoliais. Jeigu reiktų išrinkti savo favoritą, tai būtų ganėtinai labai sunku padaryti, nes visos jos savotiškai yra skanios. Žinoma, pats įdaras gali būti įvairus. Aš šįkart mėginau pagal pateiktą receptą su obuoliais (taip pat į kelias įdėjau po pieniško šokolado gabaliuką, irgi fantastiškai gerai), o Jūsų fantazija gali aprėpti nuo įvairiausių vaisių, džiovintų arba konservuotų, taip pat iki šokolado įdaro ar net rududu, karamelės įdarų... Na ir štai Jums gerasis receptas su obuoliais, jei nenorite pasitelkti savo fantazijos ir norite tiesiog pasidžiaugti mano patirtimi, kai viskas pavyksta.

 

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 300 gramų
  • kepimo milteliai: 3 nubrauktų arbatinių šaukštelių
  • cukrus: 70 gramų
  • vanilinis cukrus: 10 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • varškė: 180 gramų
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.
  • pienas: 100 mililitrų
  • augalinis aliejus: 100 mililitrų (naudoju alyvuogių).

Įdarui:

  • minkštesni obuoliai: 2

Kepimui:

  • aliejus

Taip pat:

  • cukraus pudra (nėra būtina)

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų (ir vanilinį).

2. Kitame dubenyje sumaišome varškę, pieną, aliejų ir nutarkuotą apelsino žievelę.

3. Tuomet sumaišome viską tarpusavyje ir užminkome tešlą (ilgai minkyti nereikia).

4. Obuolius nuplauname, nulupame, pašaliname sėklytes ir supjaustome nedideliais gabaliukais.

5. Iš tešlos iškočiojame maždaug 0,5 centimetro storio blyną, nedidele apvalia formele išspaudžiame apskritimus (aš tai dariau su taurele).

6. Į kiekvieno vidų dedame po vieną gabaliuką obuolio, gražiai užspaudžiame kraštus suformuodami kamuoliuko formos spurgas.

7. Įkaitiname aliejų (ar jau gerai įkaitęs tikrinti įmetus mažą gabaliuką tešlos, turi pradėti stipriai burbuliuoti ir iškilti į aliejaus paviršių).

8. Kai jau įsitikinote, kad aliejus įkaitęs, sumažiname kaitrą iki mažiausios, atsargiai sudedame kelias paruoštas spurgas (mano puodas labai nedidelis, tad aš dėjau po 5 vienetus). Jeigu prilimpa prie puodo dugno, po kelių sekundžių medine arba metaline mentele pajudiname vos vos ir jie tuoj pat iškils į paviršių.

9. Stebime. Jeigu reikia padedame spurgoms apsiversti. Verdame kol gražiai apskrus ir paruduos.

10. Išimtas sudedame ant popierinių servetėlių arba popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą aliejaus perteklių.

11. Pabarstome cukraus pudra ir skanaujame!

12. Rekomendacija: Daugiau varškės spurgų receptų rasite: Varškės spurgos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau