Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Liepos » 11

Varškės spurgos su obuoliais

Varškės spurgos su obuoliais

Esu jau pasakojusi apie savo labai pamiltas varškės spurgas iš vaikystės, taip pat apie varškės spurgas su maskarpone ir varškės spurgas su kondensuotu pienu. O dabar noriu su Jumis pasidalinti dar vienu variantu - su obuoliais. Jeigu reiktų išrinkti savo favoritą, tai būtų ganėtinai labai sunku padaryti, nes visos jos savotiškai yra skanios. Žinoma, pats įdaras gali būti įvairus. Aš šįkart mėginau pagal pateiktą receptą su obuoliais (taip pat į kelias įdėjau po pieniško šokolado gabaliuką, irgi fantastiškai gerai), o Jūsų fantazija gali aprėpti nuo įvairiausių vaisių, džiovintų arba konservuotų, taip pat iki šokolado įdaro ar net rududu, karamelės įdarų... Na ir štai Jums gerasis receptas su obuoliais, jei nenorite pasitelkti savo fantazijos ir norite tiesiog pasidžiaugti mano patirtimi, kai viskas pavyksta.

 

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 300 gramų
  • kepimo milteliai: 3 nubrauktų arbatinių šaukštelių
  • cukrus: 70 gramų
  • vanilinis cukrus: 10 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • varškė: 180 gramų
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 1 vnt.
  • pienas: 100 mililitrų
  • augalinis aliejus: 100 mililitrų (naudoju alyvuogių).

Įdarui:

  • minkštesni obuoliai: 2

Kepimui:

  • aliejus

Taip pat:

  • cukraus pudra (nėra būtina)

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų (ir vanilinį).

2. Kitame dubenyje sumaišome varškę, pieną, aliejų ir nutarkuotą apelsino žievelę.

3. Tuomet sumaišome viską tarpusavyje ir užminkome tešlą (ilgai minkyti nereikia).

4. Obuolius nuplauname, nulupame, pašaliname sėklytes ir supjaustome nedideliais gabaliukais.

5. Iš tešlos iškočiojame maždaug 0,5 centimetro storio blyną, nedidele apvalia formele išspaudžiame apskritimus (aš tai dariau su taurele).

6. Į kiekvieno vidų dedame po vieną gabaliuką obuolio, gražiai užspaudžiame kraštus suformuodami kamuoliuko formos spurgas.

7. Įkaitiname aliejų (ar jau gerai įkaitęs tikrinti įmetus mažą gabaliuką tešlos, turi pradėti stipriai burbuliuoti ir iškilti į aliejaus paviršių).

8. Kai jau įsitikinote, kad aliejus įkaitęs, sumažiname kaitrą iki mažiausios, atsargiai sudedame kelias paruoštas spurgas (mano puodas labai nedidelis, tad aš dėjau po 5 vienetus). Jeigu prilimpa prie puodo dugno, po kelių sekundžių medine arba metaline mentele pajudiname vos vos ir jie tuoj pat iškils į paviršių.

9. Stebime. Jeigu reikia padedame spurgoms apsiversti. Verdame kol gražiai apskrus ir paruduos.

10. Išimtas sudedame ant popierinių servetėlių arba popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad sugertų nereikalingą aliejaus perteklių.

11. Pabarstome cukraus pudra ir skanaujame!

12. Rekomendacija: Daugiau varškės spurgų receptų rasite: Varškės spurgos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau