- 03.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 3029 Peržiūrų
- Aptarti
Tai tikriausiai vienas iš tų desertų, kurio receptų galima rasti tiek, kiek yra šeimininkių. Išties, nemažai receptų teko išmėginti ir man pačiai. Vieni kardinaliai gali skirtis, kiti gal kiek mažiau. Bet man asmeniškai priimtiniausias yra šis, jos pačios skaniausios. Varškės spurgos visada gausis minkštos, drėgnos ir lengvai formuojamos.
Kas labai bijote padauginti ir mano, kad jausis sodos skonis, galiu nuraminti - tikrai taip nebus. Bet, jeigu norisi, sodą galite pakeisti kepimo, bet tuomet nebebus naudojamas kefyras.
Aš pati visada varškės spurgas prisiminsiu iš vaikystės. Vos iškeptas, dar šiltas skanaudavome jas užgerdami šviežiu šiltu pienu. Tokie man būdavo tobuliausi pusryčiai arba vakarienė, nieko daugiau nereikėdavo.
Ingredientai
- riebesnė varškė: 400 gramų
- kiaušiniai: 2
- miltai: 220 gramų
- cukrus: 100 gramų
- soda: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio
- kefyras (sodos gesinimui)
- degtinė: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejus (kepimui).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia varškę gerai ištriname su cukrumi ir kiaušiniais.
2. Miltus sumaišome su soda ir sudedame į varškės masę.
3. Ten pat supilame degtinę ir viską gerai išmaišome.
4. Rankas šiek tiek patepame aliejumi ir iš masės suformuojame nedidelius rutuliukus.
5. Paruoštus rutuliukus metame į gerai įkaitusį aliejų ir kepame apversdami vis kitą pusę. Kepimo laikas priklausys nuo spurgų didumo, kepimo intensyvumo ir ugnies stiprumo... Bet galima orientuotis, kad spurgos yra iškepę, kai jos gražiai įrus.
6. Iškepusias nusausiname popieriniais rankšluosčiais, pabarstome/apvoliojame cukraus pudroje ir skanaujame
Rekomendacija: Daugiau varškės spurgų receptų rasite: Varškė spurgų receptai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau