Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 01

Gardžios varškės spurgos namuose

Varškės spurgos yra klasikinis desertas, vertinamas dėl savo lengvumo ir nuostabaus skonio. Šis receptas padės jums paruošti tobulas, traškias išorėje ir minkštas viduje spurgas, kurios taps jūsų šeimos mėgstamiausiu desertu. Su minimaliais ingredientais ir keletu paprastų žingsnių, jūs galėsite mėgautis šiais gardumynais bet kuriuo metu.

Gardžios varškės spurgos namuose

Ingredientai:

  • Varškė (sausesnė) - 500 g

  • Kiaušinis - 2-3 vnt.

  • Miltai - 7-9 valgomieji šaukštai

  • Cukrus - 3 valgomieji šaukštai

  • Druska - 0,5 arbatinio šaukštelio

  • Vanilinis cukrus (nebūtinai) - 1 arbatinis šaukštelis

  • Soda - 0,5 arbatinio šaukštelio

  • Actas sodos nugesinimui

  • Miltai apvoliojimui

  • Augalinis aliejus kepimui

  • Miltinis cukrus spurgoms pabarstyti

Gaminimo procesas:

  1. Tešlos paruošimas:

    • Į dubenį dedame varškę ir pertriname ją šakute, kad būtų vienodesnė konsistencija.

    • Į varškę įmušame kiaušinius, suberiame druską, cukrų ir vanilinį cukrų (jei naudojate).

    • Sodą nugesiname šlakeliu acto ir pilame į dubenį su kitais ingredientais.

    • Gerai išmaišome, po to dalimis dedame miltus ir maišome, kol gausime minkštą, bet ne per lipnią tešlą.

  2. Kepimas:

    • Puode įkaitiname augalinį aliejų iki vidutinio kaitrumo. Svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, kad spurgos tolygiai iškeptų iš vidaus ir iš išorės.

    • Iš tešlos formuojame mažus rutuliukus, kuriuos švelniai apvoliojame miltais, kad nepriliptų prie rankų ir būtų lengviau kepti.

    • Rutuliukus dedame į karštą aliejų. Kepame, kol spurgos įgauna auksinę spalvą iš abiejų pusių. Tai gali užtrukti apie 2-3 minutes vienai pusei, priklausomai nuo spurgų dydžio ir aliejaus temperatūros.

  3. Baigiamasis apdorojimas:

    • Iškeptas spurgas išimame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinių servetėlių, kad sugertų perteklinį aliejų.

  4. Patiekimas:

    • Dar karštas spurgas apibarstome miltiniu cukrumi.

Papildomi patarimai:

  • Tešlos konsistencija: Jei tešla per daug lipni, galima pridėti šiek tiek daugiau miltų, bet atsargiai, kad nesugadintumėte varškės tekstūros ir skonio.

  • Kepimo patarimai: Norėdami patikrinti, ar aliejus pakankamai karštas, galite įmesti mažą gabalėlį tešlos - jei ji pradeda šnypšti ir lėtai kyla į paviršių, aliejus tinkamas kepimui.

  • Skanumo variacijos: Galite spurgas pagardinti cinamonu, sumaišius jį su miltiniu cukrumi arba prieš apibarstant spurgas, apvolioti jas cinamone sumaišytame su cukrumi.

  • Laikymas: Spurgos yra skaniausios šviežios ir karštos, bet jei kepate iš anksto, laikykite jas šiltai arba pakartotinai pašildykite kepimo krosnelėje, kad atgautų traškumą.

  • Sveikatos aspektas: Norėdami sumažinti riebalų kiekį, po kepimo spurgas galima dar kartą apkepinti orkaitėje, kad sumažėtų aliejaus.

  • Dekoravimas: Jei norite, kad spurgos atrodytų dar patraukliau, galite ant viršaus uždėti šiek tiek šviežių uogų ar plaktos grietinėlės.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:36, 2025-02-01
Išbandykite šį nesudėtingą, bet nuostabų varškės spurgų receptą ir nustebsite, kaip lengva sukurti namuose restorano lygio desertą. Skonite kiekvieną kąsnį ir dalinkitės savo kulinariniais laimėjimais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:23 Pentagrama: Magijos Simbolis, Reikšmė ir Naudojimas Ritualuose
Pentagrama – galingas penkiakampės žvaigždės simbolis magijoje ir simbol agyvoje. Sužinokite jos reikšmę: ryšį su penkiais elementais (žeme, vandeniu, oru, ugnimi, eteriu), Pitagoro Auksinį pjūvį ir harmoniją. Straipsnyje aptariama istorija nuo Salia...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:10 Antikvariniai Daiktai ir Dvasios: Kaip Pajusti Energiją Prieš Perkant

Ar antikvariniai daiktai gali būti apsėsti dvasių? Parapsichologė Sylvia Browne rekomenduoja prieš pirkimą pajusti daikto energiją rankose. Tikros istorijos iš JAV: dvasios apsėsta kėdė Viskonsine ir liūdesį keliantis žiedas Luizianoje. Sužinokite...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 10:56 Kaip balinti skalbinius namuose be chemijos: liaudiškas tirpalas
Sugrąžinkite idealų baltumą pilkoms ir geltonoms patalynėms bei apatiniams be brangių baliklių! Paprastas liaudiškas tirpalas iš druskos, vandenilio peroksido ir amoniako efektyviai pašalina pilkumą ir gelsvumą. Paruošimas užtrunka kelias minutes, mi...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau