Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 01

Gardžios varškės spurgos namuose

Varškės spurgos yra klasikinis desertas, vertinamas dėl savo lengvumo ir nuostabaus skonio. Šis receptas padės jums paruošti tobulas, traškias išorėje ir minkštas viduje spurgas, kurios taps jūsų šeimos mėgstamiausiu desertu. Su minimaliais ingredientais ir keletu paprastų žingsnių, jūs galėsite mėgautis šiais gardumynais bet kuriuo metu.

Gardžios varškės spurgos namuose

Ingredientai:

  • Varškė (sausesnė) - 500 g

  • Kiaušinis - 2-3 vnt.

  • Miltai - 7-9 valgomieji šaukštai

  • Cukrus - 3 valgomieji šaukštai

  • Druska - 0,5 arbatinio šaukštelio

  • Vanilinis cukrus (nebūtinai) - 1 arbatinis šaukštelis

  • Soda - 0,5 arbatinio šaukštelio

  • Actas sodos nugesinimui

  • Miltai apvoliojimui

  • Augalinis aliejus kepimui

  • Miltinis cukrus spurgoms pabarstyti

Gaminimo procesas:

  1. Tešlos paruošimas:

    • Į dubenį dedame varškę ir pertriname ją šakute, kad būtų vienodesnė konsistencija.

    • Į varškę įmušame kiaušinius, suberiame druską, cukrų ir vanilinį cukrų (jei naudojate).

    • Sodą nugesiname šlakeliu acto ir pilame į dubenį su kitais ingredientais.

    • Gerai išmaišome, po to dalimis dedame miltus ir maišome, kol gausime minkštą, bet ne per lipnią tešlą.

  2. Kepimas:

    • Puode įkaitiname augalinį aliejų iki vidutinio kaitrumo. Svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, kad spurgos tolygiai iškeptų iš vidaus ir iš išorės.

    • Iš tešlos formuojame mažus rutuliukus, kuriuos švelniai apvoliojame miltais, kad nepriliptų prie rankų ir būtų lengviau kepti.

    • Rutuliukus dedame į karštą aliejų. Kepame, kol spurgos įgauna auksinę spalvą iš abiejų pusių. Tai gali užtrukti apie 2-3 minutes vienai pusei, priklausomai nuo spurgų dydžio ir aliejaus temperatūros.

  3. Baigiamasis apdorojimas:

    • Iškeptas spurgas išimame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinių servetėlių, kad sugertų perteklinį aliejų.

  4. Patiekimas:

    • Dar karštas spurgas apibarstome miltiniu cukrumi.

Papildomi patarimai:

  • Tešlos konsistencija: Jei tešla per daug lipni, galima pridėti šiek tiek daugiau miltų, bet atsargiai, kad nesugadintumėte varškės tekstūros ir skonio.

  • Kepimo patarimai: Norėdami patikrinti, ar aliejus pakankamai karštas, galite įmesti mažą gabalėlį tešlos - jei ji pradeda šnypšti ir lėtai kyla į paviršių, aliejus tinkamas kepimui.

  • Skanumo variacijos: Galite spurgas pagardinti cinamonu, sumaišius jį su miltiniu cukrumi arba prieš apibarstant spurgas, apvolioti jas cinamone sumaišytame su cukrumi.

  • Laikymas: Spurgos yra skaniausios šviežios ir karštos, bet jei kepate iš anksto, laikykite jas šiltai arba pakartotinai pašildykite kepimo krosnelėje, kad atgautų traškumą.

  • Sveikatos aspektas: Norėdami sumažinti riebalų kiekį, po kepimo spurgas galima dar kartą apkepinti orkaitėje, kad sumažėtų aliejaus.

  • Dekoravimas: Jei norite, kad spurgos atrodytų dar patraukliau, galite ant viršaus uždėti šiek tiek šviežių uogų ar plaktos grietinėlės.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:36, 2025-02-01
Išbandykite šį nesudėtingą, bet nuostabų varškės spurgų receptą ir nustebsite, kaip lengva sukurti namuose restorano lygio desertą. Skonite kiekvieną kąsnį ir dalinkitės savo kulinariniais laimėjimais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-14 laikas 13:49 Kanados vyriausybė paskelbė planus eutanazuoti karo veteranus siekdama sumažinti išlaidas
Kanados Bendruomenių rūmuose karo veteranas Kelsi Sheren atskleidė nerimą keliančią informaciją apie Kanados vyriausybės planus eutanazuoti karo veteranus siekiant sumažinti išlaidas.

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 11:14 Lęšiai: Nauda Sveikatai, Žala ir Receptai
Lęšiai – puikus maistas sveikatai, turintis daug baltymų, skaidulų, geležies ir folatų. Jie padeda mažinti cholesterolį, gerina virškinimą, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Tačiau per didelis vartojimas gali sukelti pilvo pūtimą ar trukdy...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 10:50 Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Naudingos Savybės ir Vartojimas
Bičių žiedadulkės – tai natūralus superproduktas, turintis baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos stiprina imunitetą, suteikia energijos, mažina cholesterolį, gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsigauti po ligų. Vartojamos su medumi, jogu...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:49 Mokslininkai įspėja, kad populiarios svorio mažinimo priemonės sukelia agresyvius vėžius žmonėms
Mokslininkai atrado, kad populiarios svorio mažinimo priemonės, tokios kaip Ozempic, Wegovy ir Mounjaro, yra susijusios su rimtais šalutiniais poveikiais, įskaitant dantų ėduonį, raumenų ir kaulų masės praradimą, aklumą, savižudybės mintis, vėžį ir m...

Skaityti daugiau