Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 01

Gardžios varškės spurgos namuose

Varškės spurgos yra klasikinis desertas, vertinamas dėl savo lengvumo ir nuostabaus skonio. Šis receptas padės jums paruošti tobulas, traškias išorėje ir minkštas viduje spurgas, kurios taps jūsų šeimos mėgstamiausiu desertu. Su minimaliais ingredientais ir keletu paprastų žingsnių, jūs galėsite mėgautis šiais gardumynais bet kuriuo metu.

Gardžios varškės spurgos namuose

Ingredientai:

  • Varškė (sausesnė) - 500 g

  • Kiaušinis - 2-3 vnt.

  • Miltai - 7-9 valgomieji šaukštai

  • Cukrus - 3 valgomieji šaukštai

  • Druska - 0,5 arbatinio šaukštelio

  • Vanilinis cukrus (nebūtinai) - 1 arbatinis šaukštelis

  • Soda - 0,5 arbatinio šaukštelio

  • Actas sodos nugesinimui

  • Miltai apvoliojimui

  • Augalinis aliejus kepimui

  • Miltinis cukrus spurgoms pabarstyti

Gaminimo procesas:

  1. Tešlos paruošimas:

    • Į dubenį dedame varškę ir pertriname ją šakute, kad būtų vienodesnė konsistencija.

    • Į varškę įmušame kiaušinius, suberiame druską, cukrų ir vanilinį cukrų (jei naudojate).

    • Sodą nugesiname šlakeliu acto ir pilame į dubenį su kitais ingredientais.

    • Gerai išmaišome, po to dalimis dedame miltus ir maišome, kol gausime minkštą, bet ne per lipnią tešlą.

  2. Kepimas:

    • Puode įkaitiname augalinį aliejų iki vidutinio kaitrumo. Svarbu, kad aliejus nebūtų per karštas, kad spurgos tolygiai iškeptų iš vidaus ir iš išorės.

    • Iš tešlos formuojame mažus rutuliukus, kuriuos švelniai apvoliojame miltais, kad nepriliptų prie rankų ir būtų lengviau kepti.

    • Rutuliukus dedame į karštą aliejų. Kepame, kol spurgos įgauna auksinę spalvą iš abiejų pusių. Tai gali užtrukti apie 2-3 minutes vienai pusei, priklausomai nuo spurgų dydžio ir aliejaus temperatūros.

  3. Baigiamasis apdorojimas:

    • Iškeptas spurgas išimame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinių servetėlių, kad sugertų perteklinį aliejų.

  4. Patiekimas:

    • Dar karštas spurgas apibarstome miltiniu cukrumi.

Papildomi patarimai:

  • Tešlos konsistencija: Jei tešla per daug lipni, galima pridėti šiek tiek daugiau miltų, bet atsargiai, kad nesugadintumėte varškės tekstūros ir skonio.

  • Kepimo patarimai: Norėdami patikrinti, ar aliejus pakankamai karštas, galite įmesti mažą gabalėlį tešlos - jei ji pradeda šnypšti ir lėtai kyla į paviršių, aliejus tinkamas kepimui.

  • Skanumo variacijos: Galite spurgas pagardinti cinamonu, sumaišius jį su miltiniu cukrumi arba prieš apibarstant spurgas, apvolioti jas cinamone sumaišytame su cukrumi.

  • Laikymas: Spurgos yra skaniausios šviežios ir karštos, bet jei kepate iš anksto, laikykite jas šiltai arba pakartotinai pašildykite kepimo krosnelėje, kad atgautų traškumą.

  • Sveikatos aspektas: Norėdami sumažinti riebalų kiekį, po kepimo spurgas galima dar kartą apkepinti orkaitėje, kad sumažėtų aliejaus.

  • Dekoravimas: Jei norite, kad spurgos atrodytų dar patraukliau, galite ant viršaus uždėti šiek tiek šviežių uogų ar plaktos grietinėlės.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:36, 2025-02-01
Išbandykite šį nesudėtingą, bet nuostabų varškės spurgų receptą ir nustebsite, kaip lengva sukurti namuose restorano lygio desertą. Skonite kiekvieną kąsnį ir dalinkitės savo kulinariniais laimėjimais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau