Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kuo ir kada maitinti serbentus, kad derlius būtų gausus?

Kuo ir kada maitinti serbentus, kad derlius būtų gausus?

Serbentų tręšimas pavasarį: tręšimo būdai ir laikas. Norint vasarą sulaukti gausaus skanių serbentų uogų derliaus, krūmus reikia tręšti pavasarį.

Dirvožemis po krūmais, kurie daugelį metų auga vienoje vietoje, per vegetacijos sezoną būna labai nualintas, o tai gali turėti didelės įtakos derliui. Todėl juos reikia sistemingai tręšti trąšomis.

Papasakosime, kokiomis trąšomis ir kada pavasarį reikia tręšti serbentus, kad galėtumėte mėgautis skaniomis uogomis.

Serbentų krūmų tręšimas pavasarį

Pirmą kartą tręšti reikėtų azotu, azoto trąšomis arba organinėmis trąšomis, kurių sudėtyje yra azoto. Dėl azoto serbentai užaugins geresnius ūglius ir lapus, uogos bus didesnės.

Pirmą kartą tręšiama, kai pumpurai išsiskleidžia ir išsiskleidžia lapai. Pirmajam tręšimui 2 valgomieji šaukštai karbamido, ištirpinto 10 litrų vandens, serbentus laistykite po du kibirus tirpalo vienam krūmui. Karvių kompostas ištirpinamas vandenyje santykiu vienas prie dešimties ir po kiekvienu krūmu užpilama po 1,5-2 kibirus tirpalo. Jei yra paukščių mėšlo, jį reikia ištirpinti didesniame kiekyje vandens santykiu 1:15 ir taip pat laistyti krūmus.

Antrasis maitinimas atliekamas prieš serbentų žydėjimą - dažniausiai balandžio-gegužės mėnesiais - nitrofoskos tirpalu. 50 g nitrofoskos ištirpinama dešimtyje litrų vandens ir laistoma po vieną kibirą tirpalo vienam krūmui.

Kalio sulfatas naudojamas ir antrojo maitinimo metu - gegužės pradžioje. Ištirpinkite 10 g kalio sulfato viename litre vandens ir laistykite krūmus.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2020-05-29 laikas 07:15 Paprastasis šaltekšnis (Frangula alnus)
Paprastasis šaltekšnis (lot. Frangula alnus) - tai krūmas arba medelis, užaugantis iki 5 m aukščio. Lapai pražanginiai, kiaušinio formos, lygiakraščiai, su lygiagrečiomis gyslomis. Šakų žievės išorinė pusė ruda, lygi, blizganti. Vaisius – mėsinga uoga. Jos neprinokusios būna žalios spalvos, o prinok...

Skaityti daugiau

2022-03-12 laikas 10:38 Kaip kovoti su daigų ligomis?

Kambaryje užsiauginti sveikų ir tvirtų daigų nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti to nebandžiusiems. Tokiu metų laiku trūksta šviesos, dėl šildančių radiatorių oras tampa per daug sausas ir daigeliams iškyla pavojus įsisirgti daugybe grybinių ir bakterinių ligų.

...

Skaityti daugiau

2019-03-31 laikas 11:51 Kedrinių riešutų aliejus
Kedrų riešutų aliejus malonaus kvapo ir skonio. Jame gausu vitaminų A, B1, B2, B3, D, E, F; mikro- makro elementų: fosforo, jodo, vario, magnio, kobalto, cinko ir kt. Kedrų riešutų aliejus gaunamas šalto spaudimo būdu iš kedrų riešutų branduolių, kurie renkami švariuose Sibiro rajonuose....

Skaityti daugiau

2024-08-27 laikas 13:38 Lelijų priežiūra po žydėjimo: 5 svarbūs patarimai rugpjūtį
Lelijos – tai vieni iš gražiausių ir populiariausių gėlių, tačiau jų priežiūra po žydėjimo yra esminė, norint užtikrinti sveiką augimą ir gausų žydėjimą kitais metais. Rugpjūtis yra kritinis mėnuo, kai reikia atkreipti dėmesį į lelijų lapus, laistymą ir tręšimą. Šiame straipsnyje apžvelgsime svarbia...

Skaityti daugiau

2021-03-07 laikas 12:07 Vaistiniai augalai renkami pavasarį - Pavasarinės raktažolės (Primula veris)
Pavasarį surinkti vaistiniai augalai praverčia ištisus metus. Jau kovo mėnesio pradžios aktyvūs saulės spinduliai prižadina laukinių augalų šakneles ir sėklas, todėl šie labai greitai žemę padengia žaliu kilimu.

Skaityti daugiau