Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kuo ir kada maitinti serbentus, kad derlius būtų gausus?

Kuo ir kada maitinti serbentus, kad derlius būtų gausus?

Serbentų tręšimas pavasarį: tręšimo būdai ir laikas. Norint vasarą sulaukti gausaus skanių serbentų uogų derliaus, krūmus reikia tręšti pavasarį.

Dirvožemis po krūmais, kurie daugelį metų auga vienoje vietoje, per vegetacijos sezoną būna labai nualintas, o tai gali turėti didelės įtakos derliui. Todėl juos reikia sistemingai tręšti trąšomis.

Papasakosime, kokiomis trąšomis ir kada pavasarį reikia tręšti serbentus, kad galėtumėte mėgautis skaniomis uogomis.

Serbentų krūmų tręšimas pavasarį

Pirmą kartą tręšti reikėtų azotu, azoto trąšomis arba organinėmis trąšomis, kurių sudėtyje yra azoto. Dėl azoto serbentai užaugins geresnius ūglius ir lapus, uogos bus didesnės.

Pirmą kartą tręšiama, kai pumpurai išsiskleidžia ir išsiskleidžia lapai. Pirmajam tręšimui 2 valgomieji šaukštai karbamido, ištirpinto 10 litrų vandens, serbentus laistykite po du kibirus tirpalo vienam krūmui. Karvių kompostas ištirpinamas vandenyje santykiu vienas prie dešimties ir po kiekvienu krūmu užpilama po 1,5-2 kibirus tirpalo. Jei yra paukščių mėšlo, jį reikia ištirpinti didesniame kiekyje vandens santykiu 1:15 ir taip pat laistyti krūmus.

Antrasis maitinimas atliekamas prieš serbentų žydėjimą - dažniausiai balandžio-gegužės mėnesiais - nitrofoskos tirpalu. 50 g nitrofoskos ištirpinama dešimtyje litrų vandens ir laistoma po vieną kibirą tirpalo vienam krūmui.

Kalio sulfatas naudojamas ir antrojo maitinimo metu - gegužės pradžioje. Ištirpinkite 10 g kalio sulfato viename litre vandens ir laistykite krūmus.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2023-03-25 laikas 14:16 Kaip laistyti kambarinius augalus?
Kambariniai augalai dažniausiai žūsta dėl netinkamo laistymo. Vienas iš jų turi nuolat palaikyti drėgną dirvožemį. Kitiems augalams reikia pasirūpinti, kad tarp laistymų dirvožemis gerai išdžiūtų. Kitų atveju dirvožemio drėgnumas priklauso nuo metų laiko. Patikrinkite individualius kiekvieno augalo ...

Skaityti daugiau

2022-11-14 laikas 10:49 Vynuogyninkystė. Nuo ko pradėti?

Šį sezoną vynmedžių augintojus pasiekė gera žinia – Lietuva tapo oficialia šias uogas auginančia šalimi. Tai atvėrė galimybę registruoti vynuogynus ir gauti ES paramą (iki šiol vynuogininkystė Lietuvoje nebuvo remiama).

...

Skaityti daugiau

2021-03-07 laikas 12:32 Vaistiniai augalai renkami pavasarį - Ankstyvieji šalpusniai (Tussilago farfara)
Po balkšvai pilkšvos monotoniškos žiemos žmogaus žvilgsnis godžiai gaudo visus artėjančio pavasario požymius. Dažniausiai džiaugiamės pamatę verbų ir gluosnių žirginėlius. Taip dažniausiai nutinka tada, kai dar ne visas sniegas būna nutirpęs - kovo mėnesį....

Skaityti daugiau

2025-06-06 laikas 11:36 Tinkamas agurkų laistymas: kaip užauginti gausų ir sultingą derlių
Agurkai – viena populiariausių daržovių Lietuvos soduose, tačiau jų auginimas reikalauja žinių ir rūpesčio. Tinkamas laistymas yra raktas į sultingus, traškius agurkus, kurie džiugins jūsų stalą visą vasarą. Ar žinojote, kad agurkai sudaryti net iš 95% vandens? Šiame straipsnyje atskleisime, kaip la...

Skaityti daugiau

2022-12-22 laikas 08:18 Stumbrai ir lėti ministerijos veiksmai varo į neviltį ūkininkus

Laisvėje esančių stumbrų skaičiui nevaldomai didėjant, auga ir jų daroma žala Kėdainių bei Panevėžio rajonų ūkiams. Skaičiuojama, kad per pastaruosius šešerius metus šių gyvūnų beveik patrigubėjo, laisvėje dabar gyvena beveik 300 stumbrų.

...

Skaityti daugiau