Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kuo ir kada maitinti serbentus, kad derlius būtų gausus?

Kuo ir kada maitinti serbentus, kad derlius būtų gausus?

Serbentų tręšimas pavasarį: tręšimo būdai ir laikas. Norint vasarą sulaukti gausaus skanių serbentų uogų derliaus, krūmus reikia tręšti pavasarį.

Dirvožemis po krūmais, kurie daugelį metų auga vienoje vietoje, per vegetacijos sezoną būna labai nualintas, o tai gali turėti didelės įtakos derliui. Todėl juos reikia sistemingai tręšti trąšomis.

Papasakosime, kokiomis trąšomis ir kada pavasarį reikia tręšti serbentus, kad galėtumėte mėgautis skaniomis uogomis.

Serbentų krūmų tręšimas pavasarį

Pirmą kartą tręšti reikėtų azotu, azoto trąšomis arba organinėmis trąšomis, kurių sudėtyje yra azoto. Dėl azoto serbentai užaugins geresnius ūglius ir lapus, uogos bus didesnės.

Pirmą kartą tręšiama, kai pumpurai išsiskleidžia ir išsiskleidžia lapai. Pirmajam tręšimui 2 valgomieji šaukštai karbamido, ištirpinto 10 litrų vandens, serbentus laistykite po du kibirus tirpalo vienam krūmui. Karvių kompostas ištirpinamas vandenyje santykiu vienas prie dešimties ir po kiekvienu krūmu užpilama po 1,5-2 kibirus tirpalo. Jei yra paukščių mėšlo, jį reikia ištirpinti didesniame kiekyje vandens santykiu 1:15 ir taip pat laistyti krūmus.

Antrasis maitinimas atliekamas prieš serbentų žydėjimą - dažniausiai balandžio-gegužės mėnesiais - nitrofoskos tirpalu. 50 g nitrofoskos ištirpinama dešimtyje litrų vandens ir laistoma po vieną kibirą tirpalo vienam krūmui.

Kalio sulfatas naudojamas ir antrojo maitinimo metu - gegužės pradžioje. Ištirpinkite 10 g kalio sulfato viename litre vandens ir laistykite krūmus.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2023-02-05 laikas 10:53 Pomidorų liga, kuria serga dažnas daržininkas
„Pomidorligė“ daržininkus kamuoja ištisus metus. Net žiemą, kai lauke spaudžia minusas ir apie ryškiaspalvius pomidorus būtų galima tik susapnuoti, daržininkai jau rikiuoja sėjos planus, renkasi veisles, apžvelgia praėjusių sėkmes ir pralaimėjimus lysvėse....

Skaityti daugiau

2023-09-24 laikas 10:33 Gamtoje niekas nenaikina nukritusių lapų, bet ką su jais daro sodininkai?
Pasaulyje nėra nieko tobulesnio už mus supantį pasaulį. Čia nėra nieko nereikalingo, kiekvienas žolės stiebelis, kiekvienas lapas ir net, kaip bebūtų keista, augalų ligos atlieka savo vaidmenį šiame sudėtingame gamtos mechanizme....

Skaityti daugiau

2020-03-11 laikas 08:03 Nakvišų Sėklų Aliejus. Kur Naudoti?

Nakvišų aliejus ypač naudingas odai, nes gerina jos medžiagų apykaitą, saugo nuo senėjimo ir žalingo aplinkos poveikio. Šis aliejus labiausiai rekomenduojamas dermatito, žvynelinės, egzemos ar alerginių reakcijų pažeistos odos priežiūrai, sausai, jautriai, sudirgintai, niežtinčiai odai ir ne tik....

Skaityti daugiau

2020-06-29 laikas 20:43 Didžioji ugniažolė liaudies medicinoje: gydomosios savybės
Medicinai, ypač liaudies, ugniažolės žinomos nuo senų laikų. Praėjusiame amžiuje kai kurie gydytojai propagavo jas kaip efektyvią priemonę nuo vėžio. Tačiau, kadangi tai nebuvo įrodyta moksliškai, priešvėžinės šių augalų savybės buvo primirštos. Šiais laikais klinikiniais tyrimais įrodyta, kad ugnia...

Skaityti daugiau

2020-06-05 laikas 11:54 Smiltyninis šlamutis (Helichrysum arenarium) ir Šlamučio nauda
Smiltyninis šlamutis (lot. Helichrysum arenarium) - tai daugiametis žolinis augalas, užaugantis iki 30-50 cm aukščio. Stiebas stačias, viršutinėje dalyje nežymiai išsišakojęs, padengtas pilkais pūkais. Lapai pražanginiai, apatiniai – atvirkščiai kiaušiniški, viršutiniai – lancetiški ar linijiški....

Skaityti daugiau