Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kuo ir kada maitinti serbentus, kad derlius būtų gausus?

Kuo ir kada maitinti serbentus, kad derlius būtų gausus?

Serbentų tręšimas pavasarį: tręšimo būdai ir laikas. Norint vasarą sulaukti gausaus skanių serbentų uogų derliaus, krūmus reikia tręšti pavasarį.

Dirvožemis po krūmais, kurie daugelį metų auga vienoje vietoje, per vegetacijos sezoną būna labai nualintas, o tai gali turėti didelės įtakos derliui. Todėl juos reikia sistemingai tręšti trąšomis.

Papasakosime, kokiomis trąšomis ir kada pavasarį reikia tręšti serbentus, kad galėtumėte mėgautis skaniomis uogomis.

Serbentų krūmų tręšimas pavasarį

Pirmą kartą tręšti reikėtų azotu, azoto trąšomis arba organinėmis trąšomis, kurių sudėtyje yra azoto. Dėl azoto serbentai užaugins geresnius ūglius ir lapus, uogos bus didesnės.

Pirmą kartą tręšiama, kai pumpurai išsiskleidžia ir išsiskleidžia lapai. Pirmajam tręšimui 2 valgomieji šaukštai karbamido, ištirpinto 10 litrų vandens, serbentus laistykite po du kibirus tirpalo vienam krūmui. Karvių kompostas ištirpinamas vandenyje santykiu vienas prie dešimties ir po kiekvienu krūmu užpilama po 1,5-2 kibirus tirpalo. Jei yra paukščių mėšlo, jį reikia ištirpinti didesniame kiekyje vandens santykiu 1:15 ir taip pat laistyti krūmus.

Antrasis maitinimas atliekamas prieš serbentų žydėjimą - dažniausiai balandžio-gegužės mėnesiais - nitrofoskos tirpalu. 50 g nitrofoskos ištirpinama dešimtyje litrų vandens ir laistoma po vieną kibirą tirpalo vienam krūmui.

Kalio sulfatas naudojamas ir antrojo maitinimo metu - gegužės pradžioje. Ištirpinkite 10 g kalio sulfato viename litre vandens ir laistykite krūmus.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2021-04-10 laikas 09:19 Ridikėlių Naudojimų Būdai Esant Atitinkamiems Negalavimams

Ankstesniame skyriuje buvo išvardytos ridikėlių gydomosios savybės. Šiame skyriuje išskirsime pagrindinius praktikuojamus ridikėlių gydomuosius būdus sergant tam tikromis ligomis bei esant atitinkamiems negalavimams.

...

Skaityti daugiau

2021-03-07 laikas 12:32 Vaistiniai augalai renkami pavasarį - Ankstyvieji šalpusniai (Tussilago farfara)
Po balkšvai pilkšvos monotoniškos žiemos žmogaus žvilgsnis godžiai gaudo visus artėjančio pavasario požymius. Dažniausiai džiaugiamės pamatę verbų ir gluosnių žirginėlius. Taip dažniausiai nutinka tada, kai dar ne visas sniegas būna nutirpęs - kovo mėnesį....

Skaityti daugiau

2024-03-07 laikas 09:25 Kada sodinti ridikėlius į atvirą dirvą pagal 2024 m. Mėnulio kalendorių?

Ridikėliai auga greitai, praėjus tiesiog mėnesiui po sėjos jau galima nuimti derlių. Be to, tai šalčiui atspari kultūra, sėklos dygsta esant 2 - 3 °C dirvos temperatūrai, daigai pakenčia šalčius iki -2 - 3 °C. Ridikėliai turi tokį ribojantį veiksnį kaip dienos šviesos trukmė.

...

Skaityti daugiau

2020-07-28 laikas 13:47 Paprastasis anyžius (Anisum vulgare gaertn) Liaudies medicinos receptai

Žiedai balti, susitelkę į skėčio pavidalo žiedynus. Vaisius - atvirkščiai kiaušiniškas, su koteliu, sudarytas iš dviejų merikarpių, padengtas smulkiais plaukeliais, skeltinis. Augalo gimtinė yra Viduržemio jūros šalys. Kultivuojamas pietų Europoje, Egipte, Ispanijoje, Turkijoje. Lietuvoje savaime...

Skaityti daugiau

2020-05-17 laikas 19:55 Gydomosios Kiaulpienių Šaknys
Dosnusis ruduo džiugina daržovių ir vaisių gausa. Lepindami savo skrandžius daug rečiau pagalvojame apie sveikatą bei grožį. Prisiminkime kai kurias daržininkų nelabai mėgstamas, bet naudingas šakneles, kurių pasikasti dabar pats metas....

Skaityti daugiau