Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Žalius pomidorus sunokinsite labai greitai: štai, ką reikia padaryti

Žalius pomidorus sunokinsite labai greitai: štai, ką reikia padaryti

Pomidorai sodininkams yra viena svarbiausių vasaros daržovių ir jie skaniausi tada, kai yra raudoni, sultingi ir šviežiai nuskinti. Nors dauguma daržovių noksta be jokių problemų, vėlyvieji pomidorai noksta daug ilgiau, tad ką daryti, kad procesas būtų spartesnis?

Štai kaip sunokinti žalius pomidorus, kad kuo geriau išnaudotumėte šiltojo sezono derlių.

Kaip sunokinti žalius pomidorus

Nors visi pomidorai yra žali prieš įgyjant raudoną, geltoną, oranžinę ar violetinę spalvą, dėl kietos tekstūros ir skonio trūkumo jie nėra tinkami valgymui. Jei pomidorai yra maži ir žali, geriausia palikti juos šiek tiek ilgiau nokti, tačiau yra keletas dalykų, kuriuos galima padaryti siekiant paskatinti didesnius žalius pomidorus galutinai sunokti.

 Pasak „Gardeners’ World”, „geriausio skonio pomidorai yra tie, kurie „sunoksta ant kekės“, todėl visada rekomenduojama kuo geriau išnaudoti lauko šviesą ir šilumą, kad prieš taikant vidaus metodus vaisiai būtų kaip įmanoma natūraliau sunokę.

 „Trumpinkite” pomidorų augalus

 „Trumpinti” augalą reiškia nukirpti arba suspausti augančią šaką, kad augalo energija būtų nukreipta į kitas vietas.

 Dėl to pomidorų krūmai dažnai auga į išorę, o ne į viršų, tačiau toks būdas taip pat padeda derliui ir daržovių dydžiui.

 „Gardeners’ World” pasakė: „Tiesiog nuo pagrindinio stiebo nupjaukite kelis lapus, esančius virš žalių pomidorų kekių. Pašalinus lapus nuo augalo taip pat galima užtikrinti, kad kuo daugiau šviesos pasieks vaisius ir jie greičiau sunoks.”

Apgenėkite pomidorus

 Pomidorai, kurie auga vazonuose arba šiltnamyje, gali būti apgenėti, kad augalo energija būtų sutelkta į neprinokusius vaisius. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai pašalinti gėles, esančias ant augalo, nes, pasak „Gardeners’ World”, jos „neturi galimybės” tapti pomidorais. Vietoj to, energija, kurią būtų sunaudojusios gėlės, nukreipiama į pomidorų sunokinimą, kurį reikia skatinti.

pomidorai, sodas, patarimai, pomidorų nokinimas

 Ar galima skinti žalius pomidorus?

Žaliųjų pomidorų nereikėtų skinti pastoviai, tačiau juos galima nuskinti tada, jei lauke pradeda kristi temperatūra, kad jų vidus sunoktų. Jei išsirinksite žalius pomidorus, visada įsitikinkite, kad jie yra pakankamai sunokę.

Emma Loker, patyrusi sodininkė iš „DIY Garden” , pasakė: „Jie bus tokio pat dydžio, kaip visiškai sunokę pomidorai, šviesiai žali ir nebus akmens kietumo, kai juos suspausite.”

 Kietu pomidorų laikymas tam tikru būdu yra tik vienas variantas, kurį galite išbandyti, nors turėtumėte būti pasirengę palaukti nuo vienos iki trijų savaičių, kol vaisiai sunoks ir paraudonuos.

Naudokite popierinį maišelį

Paprasčiausias laikymo būdas yra popierinis maišelis, tačiau tiks ir kartoninė dėžutė. Vienas dalykas, kurio turėtumėte vengti, kai nokiname vaisius viduje, yra plastikiniai maišeliai, nes jie skatina puvimą, o ne brendimą. Naudokite kitus vaisius Siekiant paspartinti nokimą, į maišelį galima įdėti bananų ar obuolių. Šie vaisiai ir patys pomidorai gamina eteno dujas, skatinančias nokimą.

Rašo TV3.lt


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2019-03-29 laikas 13:41 Kakavos sviestas
Kakavos sviestas - kietos konsistencijos, lengvai lūžtantis, kakava kvepiantis aliejus, kuriame trečdalį esančių riebalų sudaro sočioji stearino riebalų rūgštis (būtent dėl jos aliejus yra kietas), kitą trečdalį - nesočioji oleino arba Omega-9 riebalų rūgštis....

Skaityti daugiau

2020-12-29 laikas 09:02 Stebuklingas vaistas – imbieras

Imbieras – gana specifinio skonio daugiametis žolinis augalas. Spėjama, kad lotyniškasis jo pavadinimas „Zingiber“ iš sanskrito kalbos reikštų „raguota šaknis“. natūralūs vaistai, natūrali medicina, imbierai, imbierų savybės, imbierų poveikis, imbieras citrina ir med...

Skaityti daugiau

2022-08-18 laikas 14:48 Keli būdai, kaip tinkamai laikyti bulves, kad jos nesudygtų ir nesugestų
Vasaros pabaigoje ateina bulvių derliaus nuėmimo metas, todėl ilgalaikio sandėliavimo klausimas tampa kaip niekada aktualus.

Skaityti daugiau

2024-08-27 laikas 13:26 Burokėliai: Laikymas, nauda ir liaudies medicinos paslaptys
Burokėliai – tai ne tik populiarus ir skanus daržovė, bet ir sveikos gyvensenos simbolis, kuris gali suteikti daugybę naudos mūsų organizmui. Jų maistingos medžiagos, kaip vitaminai, mineralai ir antioksidantai, padeda palaikyti sveikatą ir gerovę. Tačiau norint pasinaudoti visomis burokėlių teikiam...

Skaityti daugiau

2020-05-17 laikas 10:58 Varnalėšos Nauda Ir Liaudies Receptai
Varnalėša - astrinių (Asteraceae) šeimos augalų gentis. Tai dvimečiai augalai su šakotais stiebais ir ištisiniais tamsiai žaliais iki 45 cm dydžio lapais, rutuliškais, daugiažiedžiais, susitelkusiais kekėse graižais, kabliškai užsilenkusiomis skraistlapių viršūnėmis....

Skaityti daugiau