Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodininkystės Patarimai Pradedantiesiems » Sodas

Kaip laistyti braškes, kad derlius būtų gausus?

Kaip laistyti braškes, kad derlius būtų gausus?

Papasakosime, kaip laistyti braškes žydėjimo ir  derėjimo metu, kad uogos būtų didelės ir sultingos, taip pat nuėmus derlių.

Norint sulaukti didelių ir saldžių braškių, neužtenka tik ravėti piktžoles ir purenti krūmus. Taip pat svarbu jas tinkamai laistyti. Ypač uolūs sodybų augintojai šiuo atveju kartais puola į kraštutinumus - uogas laisto beveik kasdien. Tiesa, yra ir tokių, kurie tai daro porą kartų per sezoną arba apskritai nemano, kad tai būtina. Supraskime, kaip teisingai laistyti braškes žydėjimo ir derėjimo metu ir kaip dažnai tai daryti.

Kaip dažnai laistyti braškes

Braškes laistyti būtina - dėl drėgmės trūkumo uogos būna mažesnės, o pačios uogos ant krūmų sunoksta gerokai mažiau. Ypač svarbu laistyti braškių žydėjimo ir vaisių derėjimo metu, tačiau laistyti reikia protingai.

Kaip laistyti braškes, kad derlius būtų gausus?

Braškių šaknų sistema yra arti paviršiaus, o sausas vėjas ir kaitri saulė greitai atima drėgmę iš šio dirvožemio sluoksnio. Todėl uogų žydėjimo metu ir pirmąsias 2-3 savaites po jo krūmus reikia laistyti kas savaitę.

Kaip laistyti braškes po agroplėvele? Jei uogakrūmiai auga ant natūralaus mulčio arba šiam tikslui naudojate agropluoštą, sausu oru krūmus galite laistyti kartą per 10 dienų - agropluoštas ir mulčias sulaiko drėgmę. Jei lyja, galima apsieiti ir be laistymo.

Taip pat svarbu tinkamai laistyti uogakrūmius.

Negalima braškių laistyti apipurškiant - vandenį reikia pilti po šaknimis, metodiškai ir gausiai.

Uogoms nuvysta, gausiai laistyti reikės tik esant būtinybei - per didelę sausrą, nes per didelė drėgmė gali sukelti neprinokusių uogų puvimą. Kitu metu braškės laistomos dirvai išdžiūvus.

Laistymui skirto vandens temperatūra turėtų būti aukštesnė nei +15C, geriau imti grūdintą, bet jokiu būdu ne šaltą.

Nuėmus derlių, uogas taip pat reikia palaistyti - tai suteikia jėgų ūsų formavimuisi. Galima laistyti rečiau, tačiau taip pat reikėtų vadovautis dirvožemio būkle ir oro sąlygomis.

Kaip laistyti braškes, kad derlius būtų gausus?


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
2024-08-18 laikas 09:55 Vaistažolių Rinkimas ir Paruošimas: Gydančios Žolelės Namuose
Būtent dabar, prieš baigiantis vasarai, laikas papildyti savo vaistažolių krepšelį natūraliomis gėrybėmis. Sužinokite, kaip rinkti, džiovinti ir naudoti vaistažoles, kad jų savybės būtų išsaugotos ir galėtumėte rūpintis savo sveikata tinkamai....

Skaityti daugiau

2019-03-03 laikas 11:44 Alyvuogių aliejus
Pačios geriausios kokybės ypač tyras (Extra Virgin) alyvuogių aliejus, išgautas šaltuoju būdu, pasižymi pačiomis geriausiomis savybėmis, yra mažo rūgštingumo, turtingas maistingųjų medžiagų, pasižymi švelniu ir maloniu skoniu....

Skaityti daugiau

2021-03-07 laikas 12:32 Vaistiniai augalai renkami pavasarį - Ankstyvieji šalpusniai (Tussilago farfara)
Po balkšvai pilkšvos monotoniškos žiemos žmogaus žvilgsnis godžiai gaudo visus artėjančio pavasario požymius. Dažniausiai džiaugiamės pamatę verbų ir gluosnių žirginėlius. Taip dažniausiai nutinka tada, kai dar ne visas sniegas būna nutirpęs - kovo mėnesį....

Skaityti daugiau

2020-09-12 laikas 10:54 Burokėlių bėdos: kaip atpažinti ir jų išvengti?
Šiais metais ne iš vieno daržininko teko girdėti, kad prastai auga burokėliai. Kas nutiko? Ar tiesiog „ne burokėlių metai“, ar vis dėlto tai lemia mūsų pačių klaidos?

Skaityti daugiau

2024-06-09 laikas 20:40 Kaip pasiruošti krapų žiemai?
„Prisipažinsiu, kad tokius krapus naudoju ne tik žiemą. Juos naudoju tol kol jie pasibaigia, o kai vėl jų prisiruošiu – vėl naudoju tik juos. Tad, būna tik nedidelis tarpas, kai krapus skinuosi iš prieskonių vazono. Juk daug paprasčiau atsidarius šaldymo kameros dureles pasigriebti indelį su smulkin...

Skaityti daugiau