- 29.10.2023
- 0.0 Reitingas
- 778 Peržiūrų
- Aptarti
Jei šiemet braškių derlius buvo gausus, tikėtina, kad to paties tikitės ir kitais metais. Sužinokite, kaip paruošti braškes žiemojimui, kad jų derlius būtų tikrai didelis.
Jei tinkamai patręšite braškes prieš žiemą, kitais metais tikrai sulauksite didelio braškių derliaus.
Be to, tai padės joms lengviau ištverti žiemą.
Kai oro temperatūra nukrenta, braškėms reikia kalio, kuris padeda braškėms žiemoti ir sustiprina ląstelių membranų sieneles.
Jei braškės gauna pakankamai kalio, vaisiai būna dideli ir saldūs, o lapai stiprūs ir sveiki.
Prieš žiemą taip pat reikia aprūpinti braškes fosforu.
Šis mineralas reikalingas pumpurų formavimuisi, lapų ir šaknų stiprinimui.
Rekomenduojama dozė:
- Kalio fosfatas – 7 gramai 10 litrų.
- Kalio sulfatas – 12 gramų 10 litrų
- Kalio magnezija – 10 g 10 litrų.
Rudenį nenaudokite kalio nitrato trąšų, nes jose yra azoto, kuris rudenį nepageidaujamas dėl šių priežasčių:
- Azoto trąšos padidina žaliosios medžiagos gamybą, o rudenį to tikrai nereikia, nes augalai būtų daug jautresni šalčiams.
- Sumažėjęs braškių ir organinių medžiagų atsparumas šalčiui gali padidinti kenkėjų, kurie naikina augalus, plitimą.
Prieš žiemą taip pat svarbu braškes mulčiuoti.
Atėjus šaltiems orams, braškes uždenkite, pavyzdžiui, šiaudais ar žieve.
Prieš tai rekomenduojama išravėti lysves ir pašalinti pažeistus braškių lapus, kurie gali tapti ligų šaltiniu.
Šie paprasti žingsniai labai svarbūs rudenį: jei tinkamai pasirūpinsite braškėmis, kitais metais galėsite džiaugtis tikrai gausiu derliumi!
Žinoma, galima rasti ir daugiau būdų, paruošti braškės žiemojimui.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Panašios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau