Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2017 » Kovo » 13

Mokslininkai patvirtino antrosios Žemės egzistavimą

Šveicarų mokslininkai teigia, kad Proksima B - arčiausiai Saulės sistemos esanti egzoplaneta - savo savybėmis ir dydžiu turi būti panaši į Žemę bei joje turi būti vandens atsargų, o tai labai padidina tikimybę, kad šioje planetoje gali egzistuoti gyvybė.

Arčiausiai Saules sistemos esanti planeta panaši į Žemę ir joje yra vandens

Kaip rašo Berno (Šveicarija) universiteto mokslininkas Janas Alibertas žurnale „Astronomy & Astrophysics“ išspausdintame straipsnyje, mokslininkams pavyko atkurti planetų, panašių į Proksima, bei kitų pastaraisiais metais atrastų planetų savybes.

„Mūsų skaičiavimai rodo, kad planetos, kurios skrieja nedideliu atstumu aplink žvaigždes raudonąsias nykštukes, paprastai būna nedidelės. Jų skersmuo siekia nuo 0,5 iki 1,5 Žemės skersmens. Jos savo dydžiu, greičiausiai, yra artimos Žemei", - teigia mokslininkas.

Mokslininkai patvirtino antrosios Žemės egzistavimą

Tokią išvadą Alibertas su savo kolega Viljamu Bencu padarė, analizuodami dviejų nedidelių 2016-ais metais atrastų planetų - TRAPPIST-1 ir Proksima B -potencialias savybes. Tyrinėtojai pasakoja, kad abi planetos skrieja aplink nedideles raudonąsias nykštukes ir, manoma, turi masę ir savybes, panašias į Žemės. Mokslininkams kilo mintis, kad panašių žvaigždžių, kurios sudaro daugumą Paukščių Tako „gyventojų", planetos pasitaiko labai dažnai ir jos, greičiausiai, bus pirmieji pasauliai, kuriuose žmonės ateityje aptiks nežemiškąją gyvybę.

Tas faktas, kad Keplerio teleskopu per pastaruosius dvejus veikimo metus šalia raudonųjų nykštukių nepavyko aptikti stambesnių planetų, mokslininkams pasufleravo mintį, kad šalia tokių žvaigždžių susiformuoja daugiausia į Žemę panašūs dangaus kūnai, kurie gyvybei labiau tinkami, nei panašūs į šaltąjį Neptūną ar milžiniškas dujines planetas.

Mokslininkai sukūrė aplink tipinę raudonąją nykštukę skriejančios planetos kompiuterinį modelį. Skaičiavimai parodė, kad dauguma planetų, užgimstančių prie nedidelių žvaigždžių, iš tiesų turi santykinai nedidelę masę ir savo savybėmis primeną Žemę bei kitas uolėtas planetas. Dar daugiau, Aliberto ir Benco modelis rodo, kad beveik visose tokiose planetose turi būti nemažai vandens - apie 90 % jų masės sudaro tvirtos uolienos, o 10 % - vandenynai.

Gana didelė tikimybė, kad TRAPPIST-1 planeta, nuo mūsų nutolusi vos 40 šviesmečių atstumu, ir Proksima B yra savotiški Žemės „an-trininkai“. Nedidelės planetos netoliese raudonųjų nykštukių yra pačios realiausios vietos, kuriose gali būti gyvybė. Mokslininkai tvirtina, kad šių planetų stebėjimą reikia ne tik tęsti, bet ir žymiai išplėsti.

Priminsime, jog 2016-ųjų metų rugpjūčio mėnesį britų astronomai aptiko arčiausiai Saulės sistemos esančią egzoplanetą, panašią į Žemę ir tinkančią gyvybei.

Žurnale „Nature“ rašoma, kad ši planeta - tai Proksima B, kuri skrieja apie Kentauro Proksimos žvaigždę. Karalienės Marijos universiteto (Londonas) mokslininkų grupė, kuriai vadovauja Giljemas Anglada Eskuda, padarė išvadą, kad kalbama apie artimiausią Žemei planetą, kurioje vienokia ar kitokia forma gali egzistuoti organinė gyvybė.

„Gera naujiena yra tai, kad planeta yra gana arti. Nedidelis atstumas iki planetos - ne tik malonus momentas, bet ir išsipildžiusi astronomų, norinčių tęsti objekto stebėjimą, svajone", - teigia darbo bendraautorius Angsgaras Reinersas.

Jo žodžiais, tai ne tik artimiausia atrasta Žemės tipo planeta, bet, ko gero, artimiausia planeta už Saulės sistemos ribų tarp tų planetų, kurios jau atrastos ar dar bus atrastos. „Kentauro Proksima yra arčiausiai Saulės sistemos esanti žvaigždė, atitinkamai jos planetos irgi yra arčiausiai Saulės sistemos", - paaiškino Anglada Eskuda.

Proksima B yra vos 4,2 šviesmečio atstumu nuo Saulės sistemos arba 266 tūkstančius karto toliau nei atstumas tarp Žemės ir Saulės. Iki šiol buvo laikoma, kad arčiausiai mūsų esančios planetos skrieja aplink raudonąją nykštukę TRAPPIST-1.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
02.11.2017 laikas 12:52 Receptai – Patiekalai Kviečiai vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Kviečių grūdų sulčių.

Skaityti daugiau

17.06.2019 laikas 12:42 Receptai – Patiekalai Varškės spurgos
Gardžių varškės spurgų receptas. Gaminame. Varškės spurgos. Varškės spurgos apibarstomos cukraus pudra arba apšlakstomos lydytu šokoladu. Skanaus!

Skaityti daugiau

29.08.2019 laikas 20:18 Receptai – Patiekalai Tik trys ingredientai ir jūs nustosite pirkti sūrį parduotuvėje!

Sūris – puikus produktas. Iš jo galite gaminti sumuštinius, karštą patiekalą, pridėti prie salotų. Parduotuvių sūrių kokybė pastaruoju metu norėtųsi, kad būtų geresnė. Kodėl, nenorite atsisakyti jo iš parduotuvės, galite ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau