Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Liepos » 2

Sviestinis rabarbarų pyragas pagal Beatą

Sviestinis rabarbarų pyragas pagal Beatą

Labai skanus rabarbarų pyragas, su gaivia rūgštele ir trapiu smėliniu padu. Prie šio pyrago kaušelis vanilinių ledų ir kažkas nerealaus karštą vasaros dieną pasilepinimui. Būtinai pamėginkite.

Ingredientai

Trapiam pagrindui:

  • miltai: 150 gramų
  • cukraus pudra: 2 šaukštų
  • labai šaltas sviestas: 90 gramų (supjaustome gabaliukais)
  • druska: žiupsnelio.

Rabarbarų įdarui:

  • rabarbarai: ~400-500 gramų
  • kiaušiniai: 2 (dideli)
  • cukrus: 150 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • miltai: 35 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kepimo skardą (rekomenduoju rinktis 20x30 centimetrų dydžio) išklokite su kepimo popieriumi.

2. Tada pagrindui nurodytus ingredientus sukapokite peiliu arba pasinaudokite maisto smulkintuvo pagalba. Turi gautis birūs trupiniai.

3. Tuomet suberkite į paruoštą kepimo skardą ir rankomis suplokite prie pagrindo, išlyginkite visą paviršių.

4. Kepame pagrindą maždaug 10-12 minučių, arba kol lengvai paruduoja gerai įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

5. Per tą laiką, kol mūsų pyrago pagrindas kepa, supjaustykite labai plonomis juostelėmis rabarbarus.

6. Dubenyje labai lengvai suplakite kiaušinius, suberkite cukrų, miltus bei druską. Masę gerai išsukite.

7. Tada suberkite pjaustytus rabarbarus ir išmaišykite, kad viskas apsidengtų kiaušinių mase.

8. Po to ant iškepusio dar šilto pagrindo sudėkite rabarbarų įdarą.

9. Kepkite orkaitėje maždaug 20-25 minutes, arba kol viršus sutvirtėja, o rabarbarai lengvai apkepa.

10. Skaniausias patiektas dar šiltas, su ledais, bet tikrai gardus ir visiškai atvėsęs. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.05.2024 laikas 20:55 Receptai Skanios varškės spurgos iš mūsų vaikystės
Tokias skanias varškės spurgos gamino mano močiutė, kai aš buvau maža. Dabar aš jas darau savo vaikučiams!

Skaityti daugiau

24.05.2024 laikas 21:31 Receptai Aromatingas, gaivus ir naudingas liepų limonadas
Šis sveikatos gėrimas vasarai – tai, ko reikia! Jis žymiai geresnis už parduotuvines sultis ir pirktinius limonadus. Malšina troškulį ir dovanoja organizmui naudingų vitaminų.

Skaityti daugiau

24.05.2024 laikas 21:24 Receptai Purus omletas orkaitėje
Tai idealūs pusryčiai, atimantys minimaliai jėgų ir laiko. Paruošimui prireiks kelių minučių.

Skaityti daugiau

02.06.2024 laikas 20:15 Vis dar meilužė? Priežastys, kodėl nėra savos šeimos
Šis straipsnis ne apie tas, kurios kenčia savo vienatvę, o apie tas, kurios dėl kažkokių priežasčių įstringa meilužės vaidmenyje, taip ir nesukurdamos šeimos.

Skaityti daugiau

02.06.2024 laikas 20:09 Šešios nemalonios tiesos apie moterų vienatvę
Perprastas priešas jau nebūna pavojingas, o gerai išanalizuotos problemos tampa išsprendžiamos. Kuo geriau suvoksite, kas yra vienatvė, tuo lengviau ją įveiksite.

Skaityti daugiau

02.06.2024 laikas 18:32 Ožkos, avies, elnio, briedžio, asilo pienas: kuris pienas sveikiausias?
Karvės pienas yra vertingas baltymų, kalcio, vitaminų ir kitų žmogui naudingų maistinių medžiagų šaltinis. Nors jis yra labiausiai paplitęs, žmonės taip pat gali vartoti ožkų, avių, arklių, asilų, elnių ir briedžių pieną. Taigi, kuris iš jų gali pake...

Skaityti daugiau