Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2021 » Gruodžio » 21

Atrasta planeta, net 10 kartų didesnė už Jupiterį

Mokslininkai atrado milžinišką planetą, skriejančią aplink masyvią itin karštų žvaigždžių porą, t. y. aplinkoje, kuri, kaip anksčiau manyta, yra pernelyg nepalanki planetai susiformuoti.

Trečiadienį mokslo žurnale „Nature“ paskelbtame moksliniame straipsnyje teigiama, kad planetos, pavadintos „ b Centauri (AB)b» arba «b Centauri b“, atradimas paneigia plačiai paplitusį astronomų įsitikinimą.

Europos pietų observatorija, nufotografavusi planetą iš galingo teleskopo Čilės dykumoje teigė, jog iki šiol nebuvo pastebėta nė vienos planetos aplink žvaigždę, kuri yra daugiau nei tris kartus masyvesnė už Saulę.

„B“ tipo dviguba žvaigždė, esanti Saulės sistemos centre Kentauro žvaigždyne, yra labai masyvi ir karšta. Ji skleidžia didelės energijos ultravioletinę ir rentgeno spinduliuotes, kuri stipriai veikia aplinkines dujas, o tai turėtų veikti prieš planetų formavimąsi, teigė Europos pietų observatorija.

Šio tipo žvaigždės paprastai laikomos gana destruktyvia ir pavojinga aplinka, todėl buvo manoma, kad aplink jas turėtų būti nepaprastai sunku susiformuoti didelėms planetoms.

Naujai atrasta b Centauri (AB)b yra egzoplaneta, t. y. planeta, esanti už mūsų Saulės sistemos ribų, yra 10 kartų masyvesnė už Jupiterį, todėl yra viena masyviausių kada nors atrastų planetų.

Vienas iš autorių, Stokholmo universiteto doktorantas Gayathri Viswanathas pranešime spaudai teigė, kad tai yra „ svetimas pasaulis, kurio aplinka visiškai skiriasi nuo tos, su kuria susiduriame Žemėje ir mūsų Saulės sistemoje“ .

„Tai atšiauri aplinka, kurioje vyrauja ekstremali spinduliuotė ir kurioje viskas yra milžiniško mastelio: žvaigždės didesnės, planeta didesnė, atstumai didesni“, — sakė Gayathri Viswanathas.

Gismeteo.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 12:52 Receptai – Patiekalai Skanių varškės spurgų receptas
Gaminame. Varškės spurgos Į dubenį dedame varškę, pertriname šakute, mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, vanilinį cukrų. Sodą nugesiname šlakeliu acto ir taip pat pilame į dubenį. Visus ingredientus gerai išmaišome, dalimis ...

Skaityti daugiau

30.08.2018 laikas 07:48 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai pleiskanų gydymui

Pleiskanų naikinimas liaudies medicinoje, Pleiskanų naikinimas, receptai nuo pleiskanų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

...

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 19:52 Receptai – Patiekalai Nuoviras skrandžio darbui palengvinti (sidabražolės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: sidabražolės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
01.05.2024 laikas 18:57 Oficialiu tyrimu patvirtinta, kad vitaminas D padeda kovoti su visomis vėžio formomis

Dr. Mercola sako, kad jis primygtinai rekomenduoja kasdien protingai būti saulėje, o viena iš priežasčių yra ta, kad tai padeda natūraliai optimizuoti vitamino D kiekį. Mažas vitamino D kiekis siejamas su padidėjusia vėžio rizika1 , o vitaminas D ...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:24 3 Zodiako ženklai, kurių širdys tyriausios
Pasaulyje, kuriame tiek daug sudėtingų dalykų, širdies tyrumas šviečia kaip švyturys, simbolizuojantis nuoširdumą, gerumą ir geranoriškumą kitų atžvilgiu. Tyrų širdžių žmonės spinduliuoja užuojautos ir nuoširdumo aurą. Tarp Zodiako ženklų trys išsisk...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:12 Trys priežastys, kodėl vyrai anksčiau ar vėliau meta net geras moteris

Nepriklausomai nuo aplinkybių, paprastai yra bendros priežastys, kurias jūsų buvęs tikriausiai slepia - paslaptys, neleidžiančios jam iki galo išreikšti savo jausmų.

Skaityti daugiau