- 06.06.2019
- 3.0 Reitingas
- 2237 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai:
- Varškė (sausesnė) - 500 g;
- Kiaušinis - 2-3 vnt.;
- Miltai - 7-9 valgomieji šaukštai;
- Cukrus - 3 valgomieji šaukštai;
- Druska - 0,5 arbatinio šaukštelio;
- Vanilinis cukrus (nebūtinai) - 1 arbatinis šaukštelis;
- Soda - 0,5 arbatinio šaukštelio;
- Actas sodos nugesinimui;
- Miltai apvoliojimui;
- Augalinis aliejus kepimui;
- Miltinis cukrus spurgoms pabarstyti.
Gaminame. Varškės spurgos
Į dubenį dedame varškę, pertriname šakute, mušame kiaušinius, beriame druską, cukrų, vanilinį cukrų. Sodą nugesiname šlakeliu acto ir taip pat pilame į dubenį. Visus ingredientus gerai išmaišome, dalimis dedame miltus ir užmaišome spurgų tešlą. Tešla turi gautis gana minkšta.
Puode įkaitiname augalinį aliejų. Nustatome vidutinį ugnies kaitrumą, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps, o vidus liks neiškepęs. Iš tešlos formuojame rutuliukus, juos apvoliojame miltuose ir dedame į puodą.
Varškės spurgas apkepame iš abiejų pusių, išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.
Dar karštos varškės spurgos apibarstomos miltiniu cukrumi. Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau