Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 09

Varškės spurgos keptuvėje: skanių kepinių be mielių receptas

Varškės spurgos keptuvėje: skanių kepinių be mielių receptas

Greitas tokio skanaus užkandžio receptas yra labai paprastas. 

Šie varškės spurgos su traškia plutele, apibarstyti cukraus pudra - puikus saldus užkandis prie arbatos ar kavos. Ir greitas tokio skanaus užkandžio receptas yra itin paprastas. Apie tai, kaip paruošti varškės spurgas su traškia plutele. 

Spurgų su varške receptas 

Ingredientai:

  • Miltai - 150 g; 
  • kiaušiniai - 2 vnt; 
  • varškė - 400 g 
  • grietinės - 2 valg; 
  • kepimo miltelių - 1 šaukštelis; 
  • cukraus - 2 šaukštai. 
  • druskos - žiupsnelis; 
  • cukraus pudros - 2-3 valgomieji šaukštai; 
  • augalinio aliejaus - kepimui. 

Kaip gaminti varškės spurgas 

  1. Savo skoniu toks užkandis primena varškėčius, tačiau dėl kepimo ypatumų turi kitokią tekstūrą. Pirmiausia paruoškite varškės masę spurgoms. 
  2. Tam varškę perkelkite į gilų dubenį, įmuškite kiaušinius ir sudėkite grietinę. Pirmiausia varškę išmaišykite šaukštu arba šakute, o tada kruopščiai išplakite mikseriu iki vientisos kreminės konsistencijos. 
  3. Po to įberkite druskos ir cukraus. Cukraus kiekį galima koreguoti pagal savo pageidavimus. Taip pat galite įberti žiupsnelį vanilinio cukraus - jis suteiks švelnesnį skonį ir papildys aromatą. 
  4. Palaipsniui supilkite miltus kartu su kepimo milteliais, kaskart kruopščiai išmaišydami mišinį. 
  5. Paruošta varškės spurgų tešla turi būti vientisa ir šiek tiek lipni. Norėdami formuoti varškės spurgas, patepkite rankas aliejumi, kad varškės masė neliptų prie pirštų. 
  6. Iš varškės masės suformuokite nedidelius rutuliukus. Vienai spurgai reikės maždaug 1-2 valgomųjų šaukštų mišinio. Atkreipkite dėmesį, kad kepdamos spurgos išsiplės. 
  7. Gilioje keptuvėje storomis sienelėmis įkaitinkite augalinį aliejų. Jo turi būti tiek, kad skystis apsemtų spurgas. 
  8. Kepkite spurgas apie 5-7 minutes, kepdami apverskite. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. 
  9. Palaukite, kol šiek tiek atvės, ir apibarstykite cukraus pudra. 

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:46 Tėti, girdi? Aš vis tiek tave myliu
Kiekvienas turi istoriją apie savo tėtį. Kai kam ji šviesi kaip šviežio duonos kvapas ryte. Kieno nors trapi, pusiau užmiršta, kur viskas pasakyta tarp eilučių. O kieno nors sunki, su gumbeliu krūtinėje ir fraze: „Jis negalėjo“. Bet visa tai apie vie...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:34 Telefonas lovoje: kodėl prietaisai vagia seksualumą
Prieš miegą naršyti socialinius tinklus atrodo nekenksmingas įprotis, tarsi tiesiog žiūrėtum naujienas, tikrintum žinutes ar „atsipalaiduotum“ po dienos, bet jei pažvelgti giliau, tampa aišku: išmanusis telefonas vis dažniau tampa trečiuoju lovoje – ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:27 Kodėl noras dingsta, kai viskas yra "per daug ramu"
Daugeliui žinomas paradoksas: kai santykiai pagaliau tampa stabilūs ir patikimi, staiga dingsta aistra. Jokių ginčų, jokių „kalnelių“ – partneris šalia, viskas stabilu. Ir vis dėlto viduje tarsi tyla, ne nemaloni, o dusli. Kūnas nereaguoja, pokalbiai...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:02 Rudens Rytas Miške: ASMR Gamtos Garsai 4K
Sveiki, gamtos mylėtojai! Įsileiskite rudeninį rytą su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu – "Pasinerkite į saulėto rudens miško ramybę!" Įsivaizduokite ankstyvą rytą: saulės spinduliai švelniai šildo nuo šalnos žaižaruojančią žolę, nuo medžių "tyčia" krenta l...

Skaityti daugiau

2025-10-25 laikas 16:26 Kaip suprasti, kad tu jam patinki?
Vyrai dažnai vengia tiesiogiai išreikšti savo romantiškus jausmus, bijodami, kad ji neatsakys tuo pačiu arba netgi juoksis, todėl jie mieliau bando išbandyti dirvą, užsimena, kalba alegoriškai ir netiesiogiai. Iš šių tariamai neatsargiai ištartų fraz...

Skaityti daugiau