- 14.05.2020
- 0.0 Reitingas
- 1237 Peržiūrų
- Aptarti
Reikės:
-
200g pusriebės varškės
-
2 v.š. grietinės
-
60g cukraus
-
Žiupsnelio druskos
-
200g miltų
-
1 a.š. kepimo miltelių
-
1 obuolio
-
Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga:
1. Varškę pertriname su grietine, cukrumi ir druska.
2. Atskirame dubenyje sumaišome miltus ir kepimo miltelius, supilame į varškės masę ir išmaišome. Kai tampa sunku maišyti, minkome rankomis.
3. Smulkiai supjaustome nuluptą ir išdarinėtą obuolį. Suberiame ant tešlos ir rankomis įminkome į tešlą.
4. Drėgnomis rankomis formuojame vienodo dydžio rutuliukus. Man gavosi 14 spurgyčių.
5. Puode ar gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų. Patikrinti ar įkaitęs galima įmetus mažą gabalėlį tešlos. Kai šis burbuliuos ir iškils į paviršių, sumažiname ugnį ir sudedame spurgytes. Palikite laisvos vietos, nes spurgos išsipūs.
6. Kai spurgos tampa gražios rudos spalvos, jas ištraukiame. Dedame ant popierinio rankšluosčio arba į kiaurasamtį, kad pašalintume riebalų perteklių.
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau