Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2019 » Rugpjūčio » 3

Purios bandelės su aguonomis: besvorė minkšta tešla ir įdaro gausa

Purios bandelės su aguonomis: besvorė minkšta tešla ir įdaro gausa

Bandelės su aguonomis – mėgstamas kepinys, kuris iškart sukelia kažkokius malonius vaikystės prisiminimus, perkelia į močiutės virtuvę ir verčia šypsotis. Ir niekur tokio skanėsto nenusipirksi, kad tešla būti orinė ir minkšta, o dar ir įdaro sočiai. Todėl papasakosime, kaip pasiruošti apetitiškas vaišes namie.

bandelės, bandelės receptas, aguonos, virtuvė, kepiniai, receptas

Jei laikysitės recepto, viskas pavyks idealiai. Nespėsite ir mirktelėti, kaip lėkštėje nieko neliks. Jei norite, galite nedalinti vyniotinio į porcijas, o tiesiog supjaustyti jį gatavą. Bandykite!

Ingredientai:

bandelės, bandelės receptas, aguonos, virtuvė, kepiniai, receptas

  • sausos mielės 12 g
  • cukrus 165 g
  • pienas 390 ml
  • sviestas 200 g
  • kiaušinis 1 vnt
  • miltai 450-480 g
  • aguonos 350 g
  • vyšnios 350 g
  • juodasis šokoladas 100 g
  • grietinėlė 1-3 valgomieji šaukštai.

Paruošimas

  1. 60 ml šilto pieno ištirpinkite mieles ir 15 g cukraus. Gerai viską permaišykite, uždenkite talpą su mišiniu maistine plėvele ir padėkite 15-20 min šiltoje vietoje.
  2. Įpilkite į prikaistuvį 130 ml pieno, pridėkite 120 g sviesto ir virkite ant lėtos ugnies, kol sviestas neištirps. Nuimkite gautą skystį nuo ugnies, įdėkite į jį 1 kiaušinį, 80 g cukraus ir gerai viską permaišykite.
  3. Sumaišykite pieno mišinį su mielėmis , išsijokite miltus ir užmaišykite tešlą (jums prireiks apie 5-7 min). Sutepkite tešlą aliejumi ir padėkite šiltai 1,5 val.
  4. Pašildykite 200 ml pieno, užpilkite juo aguonas ir leiskite joms pastovėti. Įdėkite į užplikytas aguonas vyšnias be kauliukų ir 170 g cukraus, gerai permaišykite ir sutrinkite ingredientus.
  5. Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio, iškočiokite 4 mm storio lakštą. Sutepkite jį 50 g ištirpinto sviesto, tolygiai paskirstykite aguonų-vyšnių įdarą paviršiuje.
  6. Atsargiai suvyniokite lakštą į vyniotinį ir supjaustykite jį porcijomis, dėkite jas ant sviestu suteptos skardos, uždenkite maistine plėvele  ir palikite 15-20 min šiltai.
  7. Dėkite vaišes į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę  25-30 min.
  8. Kad paruoštumėte glazūrą, ištirpinkite vandens vonioje šokoladą su 30 g sviesto, supilkite grietinėlę, permaišykite viską iki vienalytės masės ir apliekite gatavas bandeles.

bandelės, bandelės receptas, aguonos, virtuvė, kepiniai, receptas

Russian Poppy Seed Buns Recipe | (Bulochki) | Вкусные булочки с маком

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
28.11.2024 laikas 19:04 Receptai Skaniausi Cepelinai su Mėsa: Unikalus Receptas ir Patiekimo Idėjos

Cepelinai – tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris sušildo kiekvieno širdį ir skrandį. Šie didžkukuliai su mėsa ne tik džiugina savo skoniu, bet ir gali tapti tikra gurmaniška patirtimi. Šiame straipsnyje pasidalinsiu y...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

02.12.2024 laikas 18:50 Natūralūs galvos ūžesio gydymo būdai: efektyvūs receptai
Galvos ūžesiai yra nemalonus simptomas, su kuriuo bent kartą gyvenime susiduria dauguma žmonių. Jie gali turėti įvairių priežasčių — nuo streso ir nuovargio iki rimtesnių sveikatos problemų. Šiame straipsnyje išnagrinėsime efektyvius natūralius gydym...

Skaityti daugiau

02.12.2024 laikas 14:02 Marso hidroterminės versmės: įrodymai apie šiltą vandenį

Naujausi moksliniai atradimai apie Marso geologiją atskleidžia intriguojančius faktus apie šios planetos praeitį. Nuskendus į giliausias Marso istorijos paslaptis, mokslininkai aptiko įrodymų, kad kadaise šioje planetoje buvo šiltas vanduo, kuris ...

Skaityti daugiau

02.12.2024 laikas 10:20 Kaip įveikti vidinį trūkumą: moterų emocijų valdymas

Šiuolaikinėje visuomenėje daug moterų nuolat jaučia keistą vidinį trūkumą, net turėdamos viską, ko galėtų norėti: sėkmingą karjerą, gražius namus ir rūpestingą partnerį. Tačiau šis subjektyvus jausmas gali sukelti apmaudą, nuoskaudas ir net konfli...

Skaityti daugiau

01.12.2024 laikas 21:20 Svogūnai: 10 priežasčių, kodėl juos verta valgyti kasdien
Svogūnai – tai ne tik populiarus ingredientas virtuvėje, bet ir galingas supermaistas, kurio nauda sveikatai pripažinta jau tūkstančius metų. Nuo stipraus imuniteto iki geros širdies sveikatos – šiuose paprastuose daržovėse slepiasi daugybė teigiamų ...

Skaityti daugiau

01.12.2024 laikas 19:24 Stiprios moters savybės: jėga, pagarba ir savęs priėmimas
Kiekviena moteris turi savyje stiprybės, kurią dažnai ignoruoja. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kas iš tikrųjų apibrėžia stiprią moterį. Nuo savęs priėmimo iki gebėjimo vertinti pagarbą – šios savybės padeda mums būti ne tik tvirtoms, bet ir mal...

Skaityti daugiau