Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2019 » Rugpjūčio » 3

Purios bandelės su aguonomis: besvorė minkšta tešla ir įdaro gausa

Purios bandelės su aguonomis: besvorė minkšta tešla ir įdaro gausa

Bandelės su aguonomis – mėgstamas kepinys, kuris iškart sukelia kažkokius malonius vaikystės prisiminimus, perkelia į močiutės virtuvę ir verčia šypsotis. Ir niekur tokio skanėsto nenusipirksi, kad tešla būti orinė ir minkšta, o dar ir įdaro sočiai. Todėl papasakosime, kaip pasiruošti apetitiškas vaišes namie.

bandelės, bandelės receptas, aguonos, virtuvė, kepiniai, receptas

Jei laikysitės recepto, viskas pavyks idealiai. Nespėsite ir mirktelėti, kaip lėkštėje nieko neliks. Jei norite, galite nedalinti vyniotinio į porcijas, o tiesiog supjaustyti jį gatavą. Bandykite!

Ingredientai:

bandelės, bandelės receptas, aguonos, virtuvė, kepiniai, receptas

  • sausos mielės 12 g
  • cukrus 165 g
  • pienas 390 ml
  • sviestas 200 g
  • kiaušinis 1 vnt
  • miltai 450-480 g
  • aguonos 350 g
  • vyšnios 350 g
  • juodasis šokoladas 100 g
  • grietinėlė 1-3 valgomieji šaukštai.

Paruošimas

  1. 60 ml šilto pieno ištirpinkite mieles ir 15 g cukraus. Gerai viską permaišykite, uždenkite talpą su mišiniu maistine plėvele ir padėkite 15-20 min šiltoje vietoje.
  2. Įpilkite į prikaistuvį 130 ml pieno, pridėkite 120 g sviesto ir virkite ant lėtos ugnies, kol sviestas neištirps. Nuimkite gautą skystį nuo ugnies, įdėkite į jį 1 kiaušinį, 80 g cukraus ir gerai viską permaišykite.
  3. Sumaišykite pieno mišinį su mielėmis , išsijokite miltus ir užmaišykite tešlą (jums prireiks apie 5-7 min). Sutepkite tešlą aliejumi ir padėkite šiltai 1,5 val.
  4. Pašildykite 200 ml pieno, užpilkite juo aguonas ir leiskite joms pastovėti. Įdėkite į užplikytas aguonas vyšnias be kauliukų ir 170 g cukraus, gerai permaišykite ir sutrinkite ingredientus.
  5. Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio, iškočiokite 4 mm storio lakštą. Sutepkite jį 50 g ištirpinto sviesto, tolygiai paskirstykite aguonų-vyšnių įdarą paviršiuje.
  6. Atsargiai suvyniokite lakštą į vyniotinį ir supjaustykite jį porcijomis, dėkite jas ant sviestu suteptos skardos, uždenkite maistine plėvele  ir palikite 15-20 min šiltai.
  7. Dėkite vaišes į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę  25-30 min.
  8. Kad paruoštumėte glazūrą, ištirpinkite vandens vonioje šokoladą su 30 g sviesto, supilkite grietinėlę, permaišykite viską iki vienalytės masės ir apliekite gatavas bandeles.

bandelės, bandelės receptas, aguonos, virtuvė, kepiniai, receptas

Russian Poppy Seed Buns Recipe | (Bulochki) | Вкусные булочки с маком

Čia galite rašyti savo nutikimą, istoriją, pamąstymus, sveikatos patarimą, receptą... Prisijunkite ir rašykite!
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar