- 03.08.2019
- 0.0 Reitingas
- 2783 Peržiūros
- Aptarti
Bandelės su aguonomis – mėgstamas kepinys, kuris iškart sukelia kažkokius malonius vaikystės prisiminimus, perkelia į močiutės virtuvę ir verčia šypsotis. Ir niekur tokio skanėsto nenusipirksi, kad tešla būti orinė ir minkšta, o dar ir įdaro sočiai. Todėl papasakosime, kaip pasiruošti apetitiškas vaišes namie.
Jei laikysitės recepto, viskas pavyks idealiai. Nespėsite ir mirktelėti, kaip lėkštėje nieko neliks. Jei norite, galite nedalinti vyniotinio į porcijas, o tiesiog supjaustyti jį gatavą. Bandykite!
Ingredientai:
- sausos mielės 12 g
- cukrus 165 g
- pienas 390 ml
- sviestas 200 g
- kiaušinis 1 vnt
- miltai 450-480 g
- aguonos 350 g
- vyšnios 350 g
- juodasis šokoladas 100 g
- grietinėlė 1-3 valgomieji šaukštai.
Paruošimas
- 60 ml šilto pieno ištirpinkite mieles ir 15 g cukraus. Gerai viską permaišykite, uždenkite talpą su mišiniu maistine plėvele ir padėkite 15-20 min šiltoje vietoje.
- Įpilkite į prikaistuvį 130 ml pieno, pridėkite 120 g sviesto ir virkite ant lėtos ugnies, kol sviestas neištirps. Nuimkite gautą skystį nuo ugnies, įdėkite į jį 1 kiaušinį, 80 g cukraus ir gerai viską permaišykite.
- Sumaišykite pieno mišinį su mielėmis , išsijokite miltus ir užmaišykite tešlą (jums prireiks apie 5-7 min). Sutepkite tešlą aliejumi ir padėkite šiltai 1,5 val.
- Pašildykite 200 ml pieno, užpilkite juo aguonas ir leiskite joms pastovėti. Įdėkite į užplikytas aguonas vyšnias be kauliukų ir 170 g cukraus, gerai permaišykite ir sutrinkite ingredientus.
- Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio, iškočiokite 4 mm storio lakštą. Sutepkite jį 50 g ištirpinto sviesto, tolygiai paskirstykite aguonų-vyšnių įdarą paviršiuje.
- Atsargiai suvyniokite lakštą į vyniotinį ir supjaustykite jį porcijomis, dėkite jas ant sviestu suteptos skardos, uždenkite maistine plėvele ir palikite 15-20 min šiltai.
- Dėkite vaišes į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę 25-30 min.
- Kad paruoštumėte glazūrą, ištirpinkite vandens vonioje šokoladą su 30 g sviesto, supilkite grietinėlę, permaišykite viską iki vienalytės masės ir apliekite gatavas bandeles.
Russian Poppy Seed Buns Recipe | (Bulochki) | Вкусные булочки с маком
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau