Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Civilizacijos Paslaptys » 2022 » Sausio » 7

Dingusi civilizacija – senovės aerodromai, keliai…

Australijoje XIX amžiuje du inžinieriai per porą metų nutiesė tobulai tiesų geležinkelio ruožo Indian Pacific, kuris yra 478-ies km ilgio, atkarpą. Jis kerta Nullarbor slėnį ir laikomas vienu ilgiausiu tiesiu geležinkelio ruožų pasaulyje iki šiol. Bet jie neatlikinėjo nei geologinės žvalgybos, nei geodezinių ženklinimų. Tiesiog tiesė kelią palei senąją, apleistą magistralę ir atrodo jiems tereikėjo tik nušluoti smėlį. Tačiau oficiali istorija sako, kad geležinkelio kelias buvo pastatytas per trumpą laiką, greitai ir efektyviai. Be to, lygiagrečiai su geležinkeliu yra magistralė, taip pat idealiai lygi. Beje, visa Australija žvelgiant iš kosmoso yra padengta lygiu tinklu tiesiomis linijomis, kurios tiesiasi per dykumą. Tokių linijų yra ir Sibire, ir Tolimuosiuose Rytuose, kur tiesiais ruožais net medžiai neauga, keista…

   civilizacija, aerodromai, geležinkelis, indian pacific

Jundumo aerouosto paslaptis

Nedidelėje Afrikos šalyje Gambijoje yra paslaptingas Jundumo aerouostas. Kame gi yra jo paslaptis? Faktas yra tas, kad kas ir kada pastatė pagrindinį jo komponentą – kilimo ir tūpimo taką – čia niekas nežino. Pasirodo jo niekas nestatė, – jis paprasčiausiai čia buvo visuomet. Šis takas yra iš monolitinių akmens plokščių, kruopščiai suderintų tarpusavyje. Kaip tikino vietiniai, jos šioje vietoje guli tikrai ne vieną šimtmetį. Per oro uosto statybas tereikėjo tik užlieti ant šių plokščių asfalto, atlikti ženklinimo darbus ir – puikus 3600 m ilgio kilimo-tūpimo takas, sugebantis priimti įvairiausius šiuolaikinius lėktuvus, nepriklausomai nuo jų svorio ir matmenų. Verta paminėti, kad Jundumo aerodromo kūrime aktyviai dalyvavo ir NASA. JAV kosmoso agentūra pasirinko jį kaip atsarginį aerodromą daugkartiniams erdvėlaiviams – Space Shuttle.

civilizacija, aerodromai, geležinkelis, indian pacific

civilizacija, aerodromai, geležinkelis, indian pacific

Įdomu tai, kad ne visas įspūdingas tako juostos ilgis yra padengtas asfaltu ir senovės plokštes galima matyti tiek jo pradžioje, tiek pabaigoje. Ir tada aiškėja, kad senasis takas buvo daug įspūdingesnis nei šiandien. Bet kas gi nuo jo kildavo? Kol kas į šį klausimą yra sunku atsakyti, nes iš esamos informacijos aišku, kad jokių tyrimų šia tema niekas neatlikinėjo.

Nepadengtos asfaltu tako juostos dalys yra iš kruopščiai sudėliotų šviesios smėlio spalvos plokščių. Jų amžius dar nėra apibrėžtas. Pasak kai kurių duomenų, paviršius yra šiurkščiai nupoliruotas, kiti teigia, kad jos nugludintos idealiai. Tačiau yra ir kita versija, kad senovines plokštes galėjo nugludinti ir ilgi atmosferos procesai.

Mėginimai paaiškinti įspūdingo kilimo-tūpimo tako buvimą Afrikos dykumoje atvedė prie hipotezės, kad jis buvo padarytas 40-aisiais XX amžiaus metais vokiečių nacių, kurie per Antrąjį pasaulinį karą tariamai eksportuodavo iš Juodojo kontinento uraną. Tačiau neaišku, kodėl naciams prireikė statyti tokio ilgio taką, kuris tuo metu pranoko būtinybę, net ir galimybes. Yra žinoma, kad vokiečiai savo slaptuose kariniuose aerodromuose pakilimo takus konstruodavo naudojant nedideles specialias metalines plokštes. O norint ,,suręsti“ tokią tako juostą iš monolitinių plokščių, jiems reikėtų pradėti didelio masto akmens pjovimo gamybą, naudoti galingas mašinas ir kranus. Bet vietiniai senbuviai teigia, kad nieko panašaus čia niekada nebuvo, o akmeninės plokštės gulėjo visada nuo neatmenamų laikų – tai pamena jų seneliai, proseneliai, proproseneliai ir t. t.

Taigi, norint paaiškinti kaip atsirado toks takas, galima tik spėlioti apie nežinomos senovės civilizacijos buvimą arba susieti jį su ateiviais. Tačiau ateivių versija atrodo mažiau įtikinama, nes nežemiški laivai turėtų galimybes leistis net ir neparuoštoje vietoje.

Iš daugelio publikacijų apie Jundumo aerodromą galima daryti išvadą, kad jokių senovinių plokščių tyrinėjimo nebuvo, jos tiesiog buvo naudojamos ir viskas. Tačiau, yra ir tokia nuomonė, kad įmanoma, jog NASA darbuotojai statant aerodromą atliko kažkokius tyrinėjimus, tačiau apie išvadas nutylėjo.

Iš visų tariamų senovės kosmodromų Jundumas yra perspektyviausia vieta moksliniams tyrimams. Galbūt čia ir nestartavo kosminiai erdvėlaiviai ir tai buvo ne kosmodromas, o aerodromas, iš kurio pakildavo senovės lėktuvai, o jų išvaizdą mums ,,atnešė“ auksiniai artefaktai iš Kolumbijos. Kokia civilizacija mums tai paliko?

Nežinoma Naskos linijų paskirtis, nors viena iš istorijos tyrinėtojo Erich von Däniken‘o versijų sako, kad tai gali būti aerodromai, aptikti senoviniai Antarktidos be ledynų žemėlapiai, paslaptinga profesoriaus A. N. Čuvyrovo Baškirijoje rasta ,,Čandaro plokštė” ir pavadinta Kūrėjo žemėlapiu, kuriame aiškiai yra pavaizduota dalis Žemės paviršiaus, – visa tai perša išvadą, kad kadaise buvo naudojami aero vaizdai. Ir labai abejotina, kad tai galėtų būti nežemiško proto darbas, greičiausiai tai mums paliko nežinoma Žemės civilizacija, kurią sunaikino pasaulinis kataklizmas ar branduolinis karas. Daugelis autoritetingų mokslininkų tvirtai laikosi nuomonės, kad tariamai senoviniai kosmodromai yra mūsų planetos gyventojų darbas, kurie sugebėjo ne tik pakilti į dangų, bet galbūt ir keliauti į kitas planetas. Dabar daugeliui tokios prielaidos atrodo nerealiai, tačiau pastaruoju metu vis daugiau ir daugiau atsiranda įrodymų, tvirtinančių šią hipotezę.

O ką jūs manote? Prisijunkite telegram paskira ir komentuokite.... Junkitės prie telegram ir gaukite pirmi naujienas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.08.2019 laikas 08:07 Receptai – Patiekalai Mielinės tešlos receptas keptiems pyragėliams
Jei jūs seniai susiruošėte pagaminti pyragėlius – šis straipsnis specialiai tau! Pyragėliai pagal šį receptą pavyksta visada ir visiems! Net jei jūs tik vakar pradėjote gaminti!

Skaityti daugiau

17.09.2018 laikas 08:27 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kraujospūdžio gydymui

Kraujospūdis liaudies medicinoje, kraujospūdis, kraujospūdžio gydymas, kraujospūdžio receptai, vaistažolės kraujospūdžiui, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydy...

Skaityti daugiau

20.10.2019 laikas 17:27 Receptai – Patiekalai Moliūgų Ir Sutirštinto Pieno Pyragas
Pyragas su moliūgų ir sutirštinto pieno įdaru . Į namus ir sandėliukus jau parkeliavo šio derliaus moliūgai. Vieni iš jų verda sriubas ar troškinius, kiti kepa blynus ar ruošia džemą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
01.05.2024 laikas 18:57 Oficialiu tyrimu patvirtinta, kad vitaminas D padeda kovoti su visomis vėžio formomis

Dr. Mercola sako, kad jis primygtinai rekomenduoja kasdien protingai būti saulėje, o viena iš priežasčių yra ta, kad tai padeda natūraliai optimizuoti vitamino D kiekį. Mažas vitamino D kiekis siejamas su padidėjusia vėžio rizika1 , o vitaminas D ...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:24 3 Zodiako ženklai, kurių širdys tyriausios
Pasaulyje, kuriame tiek daug sudėtingų dalykų, širdies tyrumas šviečia kaip švyturys, simbolizuojantis nuoširdumą, gerumą ir geranoriškumą kitų atžvilgiu. Tyrų širdžių žmonės spinduliuoja užuojautos ir nuoširdumo aurą. Tarp Zodiako ženklų trys išsisk...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:12 Trys priežastys, kodėl vyrai anksčiau ar vėliau meta net geras moteris

Nepriklausomai nuo aplinkybių, paprastai yra bendros priežastys, kurias jūsų buvęs tikriausiai slepia - paslaptys, neleidžiančios jam iki galo išreikšti savo jausmų.

Skaityti daugiau