Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Gegužės » 18

Konservuotų žirnelių sriuba su mėsos kukuliais

Konservuotų žirnelių sriuba su mėsos kukuliais

Galima sakyti, kad niekada į mėsos faršą aš nededu šviežio česnako. Iš anksto neapdorotas termiškai, po to kepant arba troškinant patiekalą, jis suteikia (bent jau mano asmenine nuomone) nelabai kokį skonį. Tarsi "užmuša" tikrąjį mėsos skonį. Bet kaip ir visose taisyklėse, galima atrasti išimčių. Ši konservuotų žirnelių sriuba man pačiai skani, tik su maltos kiaulienos kukuliais ir būtent jose turi jaustis labai nedaug šviežio česnako. Man labai tinka ir patinka šioje sriuboje esantis "šaldantis" česnako skonis. Bet faršą privalote susimaišyti ir tuoj pat gaminti, nepaliekame jo nei valandai "marinuotis", nes skonis jau bus ne tas.

Ingredientai

  • malta kiauliena: ~1 didelės saujos (puikiai tinka ir jautiena arba paukštiena, tik tada nededame česnako)
  • kiaušiniai: 1 mažo
  • svogūnai: ketvirtadalio nedidelio
  • česnakas: 1 skiltelės
  • pipirai
  • druska
  • bulvės: 2
  • morkos: 0,5
  • konservuoti žirneliai: ~4 valgomųjų šaukštų
  • lauro lapai: 1
  • pipirai: kelių grūdelių
  • krapai: pagal skonį.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių susimalame mėsą (rekomenduoju maltis patiems).

2. Tada suberiame labai smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką, įberiame šiek tiek druskos ir pipirų, įmušame kiaušinį.

3. Arbatinio šaukštelio pagalba darome mažus mėsos kukulius ir metame juos į verdantį pasūdytą vandenį.

4. Jiems užvirus suberiame plonais šiaudeliais supjaustytas morkas ir kubeliais supjaustytas bulves.

5. Įberiame kelis pipirų žirnelius ir įmetame lauro lapą. Verdame ant vidutinės kaitros maždaug 20 minučių arba kol bulvės ir morkos suminkštėja.

6. Tada suberiame žirnelius ir susmulkintus krapus, dar paverdame maždaug 2-3 minutes.

7. Paragaujame ar netrūksta druskos ir/ar pipirų. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau žirnelių sriubų receptų rasite: Žirnelių sriubos.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
07.05.2024 laikas 12:23 Receptai – Patiekalai Paprasto obuolių pyrago receptas
Šiandien pristatau paprastą variantą, kaip pagaminti obuolių pyragą, kuriam reikia vos keturių ingredientų. Paruošimo procesas toks paprastas, kad sugebės pagaminti net ir virtuvės naujokas. Dalinuosi šiuo receptu, tik imkite ir g...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 12:10 Receptai – Patiekalai Mylimiausi čirviniai blynai su kefyru
Šiandien aš Jums noriu parodyti tiek savo, tiek savo vaikų pačius mylimiausius čirvinius blynus, kuriuos aš gaminu su kefyru. Beje, man šie čirviniai blynai patys gardžiausi truputį pravėsę, šitaip būna labai traškūs. Visiškai atv...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Bulvės su mėsa: sotaus pietų patiekalo receptas
Jei nesilaikote gavėnios ir valgote mėsą, rekomenduojame pietums paruošti sotų ir skanų patiekalą - bulves su jautiena. Puikus priedas prie jo bus daržovių skonio salotos.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:04 Kaip neištikimybė "išgelbsti" santuoką?
Kiekviena moneta turi dvi puses. Išdavystė yra labai skausminga ir griaunanti santykius. Tačiau trečiasis asmuo kartais išgelbsti šeimą, padėdamas įveikti santykių ir asmeninę krizę, įskaitant. Filmas "Meilė ir balandžiai" yra klasikinė šio reiškinio...

Skaityti daugiau