Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Patarimai » 2022 » Rugsėjo » 14

Ką daryti įkandus šuniui?

Įkandus šuniui, nukentėjusiajam nedelsiant reikia kreiptis į medikus, kurie įvertins sužeidimą ir įvertinę riziką, profilaktiškai skirs kur kas lengvesnių ir mažiau skausmingų priemonių pasiutligės prevencijai, kadangi anksčiau, kuomet pasiutligė nebuvo taip efektyviai suvaldyta, įvykus sąlyčiui (įkandimui, įdrėskimui) su šunimi, žmogui tekdavo iškęsti ilgą ir skausmingą injekcijų nuo pasiutligės kursą.

Šiai dienai, Lietuva paskelbta laisva šalimi nuo pasiutligės ir šios ligos atvejų pastaruosius kelerius metus nebuvo nustatyta. Pasiutligei imlūs gyvūnai augintiniai yra periodiškai vakcinuojami, tačiau nors ir rizika išlieka minimali, šios ligos nereikėtų nuvertinti – pasekmės gali rimtai atsiliepti sveikatai.

Tačiau,  įspėjame būti budriems ir atsakingiems – su svetimais šunimis elkimės pagarbiai, nederėtų prie jo artintis ir bandyti paliesti ar paglostyti. Šuo dėl įvairiausių priežasčių (rujos, garbaus amžiaus, prastos nuotaikos) gali būti jautrus aplinkai,  prisilietimams ar kitokiam svetimų žmonių dėmesiui, todėl šunų šeimininkai taip pat turi užtikrinti, jog augintinis būtu vedžiojamas su pavadžiu ir pagal poreikį būtu uždėtas specialiai pritaikytas antsnukis.

Gyvūnų augintinių šeimininkų susitarimas naudoti geltonos spalvos ženklus, tokius kaip: kaspiną, antkaklį ar pavadėlį, gali padėti išvengti nemalonių situacijų, kadangi šis ženklas reiškia, jog šuo yra jautrus, jam reikia daugiau erdvės, privatumo ir prie jo geriau nesiartinti.

vmvt.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.07.2019 laikas 21:39 Receptai – Patiekalai Nepaprastai skanūs abrikosai sirupe
Gaminame namuose skanius abrikosus sirupe. Abrikosai kruopščiai nuplaunami ir pašalinami kauliukai. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Laikykite vėsioje vietoje. Štai ir viskas! Mūsų abrikosai yra paruošti. Gero apetito!...

Skaityti daugiau

14.07.2019 laikas 07:01 Receptai – Patiekalai Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais

Gaminame namuose. Voveraitės su žalumynais. Voveraites nuvalome, nuplauname, didesnes pasmulkiname. Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, pilame šlakelį aliejaus ir pakepiname pusžiedžiais ar labiau smulkintą svogūną. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

16.11.2017 laikas 14:16 Receptai – Patiekalai Česnakas su pienu gydo laringitą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Laringitas, Tonzilitas. Ingredientai: česnakas, pienas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 08:21 Ką daryti, kad neskaudėtu galva?
Kiekvienas iš mūsų puikiai žino, kas yra galvos skausmas. Vienus jis kankina dažniau, kitus – rečiau, tačiau vargu ar atsirastų bent vienas, kuris pasakytų, kad niekada su tuo nėra susidūręs. Kaip sau padėti?

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 08:13 Dalykai, kuriuos žmogus gailisi gyvenimo pabaigoje

70-80-90 metų žmonių paklausė, ko jie labiausiai gailisi gyvenimo pabaigoje.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 07:40 2024 m. gegužės 17 d. horoskopas: Žvaigždės atskleidžia paslaptis ir pranašauja pokyčius
Jei vakar vakare daugelis iš jūsų jautėte norą į ką nors žiūrėti rimčiau ir labiau save riboti, tai šiandien Mėnulis yra kelis kartus intensyvesnis.

Skaityti daugiau