Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Aiškiaregiai, Didieji Pranašai » 2015 » Spalio » 9

Prognozės, kada laukti naujos pasaulio pabaigos

Viena internetinė svetainė paskelbė, jog trečiadienį turėjo įvykti pasaulio pabaiga. Tiesa, ji taip ir neįvyko. Nors tai nėra pirmasis spėjimas apie gresiančią pabaigą, tačiau vis atsiranda žmonių, kurie tiki tokiomis pranašystėmis ir ne juokais išsigąsta. Apie tai, kodėl žmonės baiminasi artėjančių pasaulio pabaigų, papasakojo psichologas Marius Daugelavičius.

Ima kasti bunkerius

Paklaustas, kaip žmones paveikia platinama informacija apie pasaulio pabaigas, psichologas teigė, kad itin stipriai reaguoja jautresnės prigimties žmonės. „Žmonių prigimtis – saugotis, tad jeigu atsiranda kažkokia grėsmė, jie linkę suklusti. Atsiranda savisaugos instinktas“, – sakė jis.

Kai žmogus ima justi nerimą, jis ima elgtis šiek tiek neįprastai. „Jei žmogus stipriai nesijaudina,

pokyčių net nepastebime, tačiau jei susijaudina labiau ir baiminasi gresiančių permainų ar katastrofų, jis ima kasti bunkerius, pirkti maisto atsargas. Tikrai yra pasaulyje žmonių, kurie sužinoję apie tokius atvejus, imasi rimtesnių veiksmų“, – aiškino psichologas.

Pranašystės baugina vyresnius

Jis sakė, kad būna ir atvejų, kai žmonės, sužinoję apei gresiančią pasaulio pabaigą, ima leisti pinigus. „Ypač tai suaktyvėjo prie Majų kalendoriaus pabaigą. Tada žmonės manė, kad nėra tikslo taupyti, kaupti pinigus, todėl staiga juos nutarė išleisti ir taip pagerino pasaulines apyvartas“, – teigė jis.

M.Daugelavičius akcentavo, kad į pranešimus apie pasaulio pabaigą jautriau reaguoja vyresnio amžiaus žmonės. „Jaunesni turi mažiau baimės jausmo, jie turi daugiau ambicijų ir planų, tačiau vyresni ieško saugumo jausmo, per jų gyvenimą prisikaupę nemažai įvairių baimių ir patirčių.“

Paklaustas, kaip reikėtų nugalėti savo baimes, jis sakė, kad tai – psichoterapiniai niuansai. „Kiekvienu atveju reikia gilintis, kur ir nuo ko prasideda baimė. Jei žmogų kamuoja tam tikros baimės, reikia ieškoti jų priežasčių, rauti baimę su šaknimis. Juk sakyti „nebijok“ yra nerealu. Gali būti, kad žmogus protu suvokia baimę, tačiau emociškai jam vis tiek baisu, baimė jį paralyžiuoja. Iš gilumos kylanti baimė paralyžiuoja protą ir žmogus nebegali adekvačiai mąstyti“, – sakė jis.

Artėjančios pasaulio pabaigos

Majų kalendoriaus baigtimi ar tikinčiųjų organizacijos paskelbta vakarykšte pasaulio pabaigos data niekas nesibaigia. Spėjama, kad mūsų laukia dar ne viena pasaulio pabaiga, nuo žemės paviršiaus nušluosianti visą žmoniją.

2021 metais,spėjama, įvyks magnetinio Žemės lauko inversija. Kataklizmo pasekmė – akivaizdus žmonijos sumažėjimas.

2029 metais numatomas asteroido Apophiso kritinis priartėjimas prie Žemės. Jei pakeistų savo trajektoriją, 2036 atsitrenktų į mūsų planetą.

2060 metų pasaulio pabaigą išpranašavo Izaokas Niutonas. Pasak įvairių biblinių šaltinių, tais metais numatoma Danieliaus apokalipsė.

2242 metais pagal Abraomo teoriją, pateiktą dar XII amžiuje, pasibaigs Saulės era.

2280 metų pasaulio pabaiga užkoduota Korane.

2780 metų pasaulio pabaigą pranašauja dar XVIII amžiuje tapytos vienuolio Abelio Seero piktogramos.

3797 metų pasaulio pabaigą numatė vienas garsiausių pranašų žemėje – Nostradamas laiškuose sūnui Cezariui.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://lrytas.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.06.2019 laikas 15:08 Receptai – Patiekalai Gardūs pyragėliai su bulvių įdaru

Gardžių pyragėlių su bulvių įdaru receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:34 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų
Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Moteriški negalavimai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo moteriškų ligų, receptai nuo moteriškų ligų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgy...

Skaityti daugiau

04.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Varškės pyragaičiai «Varškėčiai»

Manau, kad kiekviena mama savo vaikui gamina varškėčius, bet jie ne visada būna purūs ir minkšti. Aš jums pasakysiu, kaip greitai ir labai skaniai pasigaminti varškėčius. Labai svarbu, įtikti savo vaikams skaniais patiekalais.<...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 06:51 Ar išrinktojo apkabinimas gali pakuždėti apie jo ketinimus?
Paprastai vyrai parodo savo meilę poelgiais. Tačiau išsireiškimo, kad moterys myli ausimis nereikia nedavertinti. Dažniausiai stiprioji žmonijos pusė reiškia savo jausmus apsikabinimu ir bučiniais. Sekantį kartą, kai mylimasis tave apkabins, atkreipk...

Skaityti daugiau

22.04.2024 laikas 08:26 Chuliganas ar geraširdis: paveikslėlio testas parodys, kas esate iš tikrųjų
Norite daugiau sužinoti apie savo tikrąjį "aš"? Atlikite šį testą - nedvejodami pasirinkite vieną iš trijų rožių. Jūsų pasirinkimas parodys, ar esate taisyklių laužytojas, ar konformistas. Ar pasirinksite erškėčiais ir žvaigždėmis nusėtą kelią, ar la...

Skaityti daugiau