- 18.12.2020
- 0.0 Reitingas
- 756 Peržiūrų
- Aptarti
Man labai patinka toks upėtakio kepimo būdas orkaitėje. Šalia patieksime nuostabią žirnių piurė. Tikrai verta pamėginti.
Ingredientai
- vaivorykštiniai upėtakiai: 4 pjausnių
- druska: pagal skonį
- citrininiai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio.
Žirnelių piurė:
- žalieji žirneliai: 300 gramų
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- grietinėlė: 100 mililitrų
- česnakas: 1 skiltelės
- druska: žiupsnio
- juodieji pipirai: žiupsnio
- sezamo sėklos (pabarstymui).
Recepto paruošimas
1. Upėtakis: Pirmiausia upėtakį nuplaukite ir nuvalykite žvynus.
2. Pabarstykite druska bei pipirais.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 10-15 minučių.
4. Žirnių piurė: Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Pakepinkite susmulkintą česnaką.
5. Suberkite žirnelius, supilkite grietinėlę, pabarstykite druska bei pipirais. Pakaitinkite, kol žirneliai suminkštėja.
6. Sutrinkite maisto smulkintuvu. Aš pati dar pertryniau per sietelį, kad masė būtų vientisa, bet tai nėra būtina.
7. Po to į lėkštes dėkite žirnelių piurė, ant viršaus po žuvies gabaliuką. Pabarstykite sezamo sėklomis, patiekite ir skanaukite! :)
Rekomendacija: Daugiau upėtakio receptų rasite: Upėtakio receptai.
Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau