Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 31

Sultingi marinuoti šašlykai: Patikimas receptas su svogūnais

Marinuoti šašlykai yra klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdienei vakarienei. Tačiau, kad šašlykai būtų sultingi ir aromatingi, svarbu žinoti, kaip juos tinkamai paruošti. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu, bet veiksmingu receptu, kurio pagrindinė paslaptis slypi svogūnuose. Paruoškite savo ingredientus ir leiskite šiam marinatui paversti jūsų šašlykus tikru delikatesu!

Sultingi marinuoti šašlykai: Patikimas receptas su svogūnais

Marinuoti šašlykai šiuo receptu gaunasi minkšti, sultingi ir kvapnūs. Nors reikia šiek tiek pasistengti su svogūnais, šios pastangos garantuoja nuostabų rezultatą. Šis marinavimo būdas tikrai taps mano mėgstamiausiu, todėl jį naudosiu ir ateityje.

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė: 2 kilogramai
  • Svogūnai: 4-6 (priklausomai nuo dydžio ir pageidaujamo skonio)
  • Juodieji pipirai: geras žiupsnis
  • Šašlykų prieskoniai: 1 arbatinis šaukštelis (pasirinktinai)
  • Druska: pagal skonį
  • Aliejus: 2-3 šaukštai (pasirinktinai, kad pagerintų marinato tekstūrą)

Recepto paruošimas

  1. Nulupkite svogūnus. Pasiruoškite pjaustymui

  2. Supjaustykite svogūnus plonais pusžiedžiais. Stenkitės, kad jie būtų vienodo storio, kad tolygiai išskirtų sultis

  3. Maigykite svogūnus rankomis dubenyje, kol jie išskirs sultis. Šiame etape galite pridėti truputį druskos, kad paspartintumėte procesą.

  4. Svogūnai suminkštės, taps riebaluoti ir išskirs aliejų, todėl jūsų marinatas bus švelnesnis.

  5. Kiaulieną supjaustykite apystambiais gabalais, kad jie būtų vienodo dydžio ir greitai iškeptų

  6. Sumaišykite kiaulieną su svogūnais, pabarstykite juodaisiais pipirais ir šašlykų prieskoniais. Galite pridėti šiek tiek aliejaus, kad marinatas būtų drėgnesnis.

  7. Pamarinuokite porą valandų. Jei turite laiko, geriausia palikti per naktį šaldytuve, kad skoniai geriau susigertų.

  8. Prieš kepimą pabarstykite druska, kad pagilintumėte skonį.

  9. Nerkite ant iešmų, stengdamiesi, kad gabalėliai būtų tolygiai paskirstyti, kad jie gerai iškeptų

  10. Kepkite griliuje, orkaitėje arba virš labai gerai įkaitintų žarijų, kol pilnai iškepa. Laikykite šašlykus nuolat judinamus, kad jie tolygiai apskrustų ir nesudegtų.

  11. Lepinkitės! Patiekite su šviežiomis daržovėmis, pita ar kitais mėgstamais garnyrais.

Papildomi patarimai:

  • Marinatas: Norėdami dar labiau pagyvinti skonį, galite pridėti šiek tiek citrinos sulčių arba acto į marinato mišinį.
  • Šoninės: Patiekite šašlykus su šviežiais salotomis arba padažu, kad sukurtumėte gaivų kontrastą.

Naujausi tyrimai rodo, kad marinavimas svogūnuose ne tik pagerina šašlykų skonį, bet ir padeda išlaikyti mėsos sultingumą, nes svogūnai išskiria natūralų cukrų ir sultis. Be to, svogūnai turi antioksidacinių savybių, kurios gali pagerinti patiekalo maistinę vertę.

Receptas iš vaizdo įrašo: Kiaulienos šašlykas marinate iš svogūnų, juodųjų pipirų ir mineralinio vandens receptas. Šiuo variantu kiaulienos šašlykas gaunasi minkštas, kvapnus ir sultingas, vienas malonumas. Klasikinis šašlykas yra abipusiai naudingas variantas, receptas universalus! Daugelis profesionalų jau daugelį metų gamina kiaulienos šašlykus pagal šį receptą, pasiekia stabilių rezultatų ir turi nuolatinių patenkintų klientų. Klasikiniam kiaulienos šašlykui pagaminti reikės: Kiaulienos - 1 kg; Svogūnų - 1 kg; Mineralinio vandens - 300-500 ml; Juodųjų pipirų; Druskos; Žaliųjų žolelių.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 20:42, 2024-10-31
Kokie jūsų mėgstamiausi šašlykų marinavimo būdai? Pasidalinkite savo patirtimi ir slepiančiomis paslaptimis! Išbandykite mūsų receptą ir leiskite žinoti, kaip pavyko – laukiam jūsų komentarų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau