- 30.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 133 Peržiūros
- 1 komentaras
Šašlykai yra neatsiejama Lietuvos vasaros tradicija, sudarantys puikų pasirinkimą vasaros išvykose, piknikuose ar šventėse. Kiaulienos sprandinė yra ideali mėsa šiems patiekalams, nes ji yra sultinga ir puikiai įsigeria į marinatus. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu, bet nepriekaištingu receptu, kuris užtikrins, kad jūsų šašlykai bus skanūs ir aromatingi.
Kiaulienos sprandinės šašlykas
Ingredientai:
- Kiaulienos sprandinė - 3 kg
- Svogūnai - 5 vnt.
- Česnakas - 3-4 skiltelės
- Šaltas virintas vanduo - 1 litras
- Actas 9 procentų - 100 ml
- Cukrus - 1 valgomasis šaukštas
- Druska - 2 valgomieji šaukštai
- Pipirai, keli lauro lapai, prieskoninės žolelės (nebūtinai)
Gaminimo procesas
-
Paruoškite marinatą.
Svogūnus pjaustome pusžiedžiais, o česnaką - griežinėliais. -
Sumaišykite ingredientus.
Į dubenėlį pilame šaltą vandenį, actą, beriame druską, cukrų ir pipirus. Pridėkite svogūnus, česnaką ir viską gerai išmaišykite. Jei pageidaujate, galite pridėti lauro lapų ir kitų prieskoninių žolelių, kad suteiktumėte papildomo aromato. -
Marinavimas.
Kiaulienos sprandinę pjaustome gabaliukais (apie 4-5 cm). Dedame ją į dubenį su marinatu, gerai išmaišome, kad marinatas tolygiai apsemtų mėsą. Pamaigome rankomis, kad mėsos struktūra geriau įsiskverbtų marinatas. -
Laikykite šaldytuve.
Kiaulieną paliekame marinuotis per naktį, tačiau galite ją marinuoti ir iki 48 valandų, kad skonis būtų dar intensyvesnis. -
Kepimas.
Šašlykus kepame ant žarijų, kol mėsa taps auksinės spalvos ir bus gerai iškepusi. Reguliariai apverskite šašlykus, kad jie tolygiai išsikeptų. -
Patiekimas.
Patiekite šašlykus su šviežiomis daržovėmis, pita ar duona, ir mėgstamu padažu (pvz., česnaku ar pomidorų). Skanaus!
Patarimai
- Norėdami dar labiau praturtinti skonį, galite marinuoti kiaulieną su papildomais prieskoniais, tokiais kaip rozmarinas, čiobreliai ar net šiek tiek raudonojo vyno.
- Prie šašlykų puikiai tinka ir šviežios daržovės, pavyzdžiui, pomidorai, agurkai ar paprika, kaip garnyras.
Šis receptas puikiai tiks bet kokiai šventei ar susibūrimui su draugais ir šeima!
Pastaruoju metu populiarėja įvairūs šašlykų marinavimo metodai, įskaitant veganiškus marinatų variantus, kuriais siekiama suteikti unikalių skonių ir tekstūrų. Taip pat atsiranda tendencija naudoti ekologiškas ir vietines mėsos produktų alternatyvas, kad būtų skatinama tvari mityba.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau