Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Spalio » 22

Moliūgų pyragas: lengvas ir skanus rudens desertas

Moliūgų pyragas: lengvas ir skanus rudens desertas

Ruduo neatsiejamas nuo šiltų skonių ir kvapų, o moliūgų pyragas – tai klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka šiam sezonui. Šis pyragas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir nepaprastai skanus, o tinkamai parinktas Butternut moliūgas suteikia jam unikalų, riešutų skonį. Pažinkite šio delikateso paslaptis!

Moliūgų pyragas yra puikus pasirinkimas, nes jį lengva pagaminti, o skonis – nepaprastas. Svarbiausia yra pasirinkti tinkamą moliūgą – rekomenduojame Butternut (pailgus, apvalios formos). Šis moliūgas pasižymi maloniu riešutų skoniu ir tankesniu minkštimu nei tradiciniai apvalūs moliūgai, todėl jis idealiai tinka pyragams.

Šis pyragas ne tik minkštas ir skanus, bet ir puikiai tinka Helovino vakarienei. Pridėjus prieskonių, tokių kaip imbieras, cinamonas ir muskato riešutas, galite sukurti unikalų pikantišką skonį, kuris sušildys šaltą rudenį.

Moliūgų pyrago receptas

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai – 400 g
  • Sviestas – 250 g
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Moliūgas – 900 g
  • Cukrus – 200 g
  • 30 % grietinėlė – 200 ml
  • Cinamonas, vanilė, druska – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Tešlos paruošimas: Miltus ir druską persijokite į gilų dubenį. Tarp delnų patrinkite minkštą sviestą, kol mišinys taps panašus į džiūvėsėlius. Įdėkite lengvai išplaktą kiaušinį ir išminkykite tešlą. Suvyniokite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30-50 minučių. Jei tešla nesusijungia ir skyla, įpilkite 1-2 šaukštelius šalto vandens.

  2. Moliūgo paruošimas: Nulupkite moliūgą, išimkite sėklas ir supjaustykite minkštimą kubeliais. Sudėkite į puodą storu dugnu, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite, kol suminkštės ir išgaruos visas skystis. Minkštimą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

  3. Tešlos iškepimas: Tešlą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir pripildykite žemą apvalią maždaug 25 cm skersmens formą. Ant tešlos viršaus uždėkite kepimo popieriaus lakštą ir pripildykite bet kokių grūdų arba sausų žirnių, kad tešla neišsipūtų. Kepkite 15 minučių 190 laipsnių temperatūroje.

  4. Įdaras: Į gilų dubenį sudėkite moliūgų tyrę, suplakite su dviem kiaušiniais, cukrumi, grietinėle, prieskoniais ir druska. Gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę.

  5. Pyrago kepimas: Supilkite įdarą ant paruošto pagrindo ir kepkite 50-55 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Pyragas bus paruoštas, kai jo paviršius taps auksinės spalvos, o įdaras – tvirtas.

Patiekimo patarimai

Pyragą galite patiekti su šviežia plakta grietinėle arba vaniliniu ledais. Pridėjus šiek tiek riekelės apelsino žievelės ar spanguolių, galima pabrėžti rudens nuotaiką.

Išvada

Moliūgų pyragas – tai ne tik skanus, bet ir šiltas, jaukus desertas, kuris puikiai tinka bet kokiai progai. Pasidalinkite savo versija ir mėgstamais priedais šiuo klasikinio recepto!

Moliūgų pyragai vis labiau populiarėja, ypač šaltuoju metų laiku. Dabar daugelis kulinarų eksperimentuoja su skirtingomis prieskonių kombinacijomis ir ingredientais, kad sukurti naujas versijas – pavyzdžiui, su šokoladu ar riešutais. Taip pat dažnai akcentuojama sveikesnių variantų ruošimas, naudojant mažiau cukraus ar net sveikesnius miltus.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 20:55, 22.10.2024
Ar esate pasiruošę pasinerti į rudens skonių pasaulį? Šis lengvas moliūgų pyragas su Butternut moliūgu – idealus pasirinkimas tiek šventėms, tiek šeimos vakarienei. Pasidalinkite savo variacijomis ir patirtimi – galbūt atrandame naujų skonių kartu!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau