Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 04

Pikantiškas moliūgų ir ryžių pudingo pyragas: šventinė idėja

Pikantiškas moliūgų ir ryžių pudingo pyragas: šventinė idėja

Ar kada nors pagalvojote, kad klasikinis ryžių pudingas gali tapti intriguojančiu pyragu? Moliūgas, sujungtas su kreminiais ryžiais, pagardintas spanguolėmis ir pikantiškais riešutais, ne tik praturtina skonį, bet ir suteikia naują gyvenimą jau gerai žinomam patiekalui. Šis receptas puikiai tinka tiek šventiniams renginiams, tiek kasdieniam desertui, todėl kviečiame pasinerti į šią skanią kulinarinę kelionę!

Ryžių pudingus žino visi, tačiau ne visi juos mėgsta. Ką daryti, jei šį gana banalų patiekalą paverstumėte pikantišku pyragu? Švelnus moliūgas, sujungtas su pienišku ryžių skoniu, pagardintas spanguolių rūgštele ir pikantiškais riešutais, nepaliks abejingų net tų, kurie niekada nemėgo pudingų.

Moliūgų ir ryžių pudingo pyragas

Ryžių pudingus žino visi, tačiau ne visi juos mėgsta. Ką daryti, jei šį gana banalų patiekalą paverstumėte pikantišku pyragu? Švelnus moliūgas, sujungtas su pieniško skonio ryžiais, pagardintas spanguolių rūgštele, aštriais riešutais, nepaliks abejingų net tų, kurie niekada nemėgo pudingų.

Ingredientai (8 porcijoms):

Pudingas

  • 200 g apvalių arba vidutinio grūdėtumo ryžių
  • 720 ml pieno
  • 150 g rudojo cukraus
  • 250 g moliūgų tyrės (išvirkite moliūgą, sutrinkite)
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 1 valgomasis šaukštas klevų sirupo
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 1/2 arb. š. malto imbiero
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 3 dideli kiaušiniai, lengvai išplakti

užpildas

  • 2 obuoliai, nulupti, išimti sėklalizdžius ir sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais
  • 50 g spanguolių
  • 25 g rudojo cukraus
  • 1/4 šaukštelio malto cinamono
  • 1 valgomasis šaukštas brendžio, būgno ir (arba) viskio
  • 50 g lazdyno riešutų branduolių, sausai paskrudinkite, susmulkinkite.

Pikantiškas moliūgų ir ryžių pudingo pyragas: šventinė idėja

Kaip paruošti:

Užvirkite, sumažinkite ugnį ir uždengę dangčiu virkite, kol suminkštės.

Visas procesas užtruks ne ilgiau kaip 20 minučių, per kurias ryžiai turi kuo labiau sugerti pieną.

Dabar, kol ryžiai atvės, įjunkite 165 laipsnių orkaitę ir aliejumi ištepkite formą; optimalus dydis - 20 cm. Kiaušinius šiek tiek suplakite ir sumaišykite su moliūgų tyre ir prieskoniais (imbieru, vanile, cinamonu, klevų sirupu) į vientisą masę.

Švelniai sumaišykite su ryžiais ir gautą „tešlą“ supilkite į paruoštą formą. Kepimo procesas trunka apie 50 minučių, o jūsų pyragas turėtų šiek tiek virpėti judinant formą.

Dabar galite kibti į darbą ruošdami įdarą.

Nulupkite obuolius, išimkite šerdį, žievelę ir kauliukus, supjaustykite nedideliais kubeliais. Riešutus išdžiovinkite keptuvėje be aliejaus ir smulkiai sukapokite.

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus riešutus, į puodą ir virkite ant labai silpnos ugnies apie 20 minučių, kol obuoliai suminkštės.

O dabar, kai jūsų pyragas atvėso, viršų uždenkite paruoštu užpildu ir papuoškite riešutais.

Dabar moliūgų ir ryžių pudingą galima patiekti.

Gero apetito! Gaminkite su meile!

Pastaruoju metu maisto gaminimo srityje vis populiaresni tampa receptai, kurie sujungia tradicinius ingredientus su naujomis idėjomis. Kulinarų bendruomenėje didėja susidomėjimas moliūgais ir ryžiais, ypač dėl jų maistingumo ir universalumo. Taip pat akcentuojama, kad šie ingredientai puikiai tinka sveikesniems desertams, kurie gali būti pritaikyti įvairioms dietoms.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 21:43, 2024-10-04
Ar jau bandėte šį unikalų moliūgų ir ryžių pudingo pyragą? Pasidalykite savo įspūdžiais ir idėjomis komentarų skiltyje! Ką manote apie šį netikėtą skonių derinį? Gal turite savo mėgstamų kepinių, kuriuos norėtumėte pasidalinti? Laukiame jūsų atsakymų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau