Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 04

Pikantiškas moliūgų ir ryžių pudingo pyragas: šventinė idėja

Pikantiškas moliūgų ir ryžių pudingo pyragas: šventinė idėja

Ar kada nors pagalvojote, kad klasikinis ryžių pudingas gali tapti intriguojančiu pyragu? Moliūgas, sujungtas su kreminiais ryžiais, pagardintas spanguolėmis ir pikantiškais riešutais, ne tik praturtina skonį, bet ir suteikia naują gyvenimą jau gerai žinomam patiekalui. Šis receptas puikiai tinka tiek šventiniams renginiams, tiek kasdieniam desertui, todėl kviečiame pasinerti į šią skanią kulinarinę kelionę!

Ryžių pudingus žino visi, tačiau ne visi juos mėgsta. Ką daryti, jei šį gana banalų patiekalą paverstumėte pikantišku pyragu? Švelnus moliūgas, sujungtas su pienišku ryžių skoniu, pagardintas spanguolių rūgštele ir pikantiškais riešutais, nepaliks abejingų net tų, kurie niekada nemėgo pudingų.

Moliūgų ir ryžių pudingo pyragas

Ryžių pudingus žino visi, tačiau ne visi juos mėgsta. Ką daryti, jei šį gana banalų patiekalą paverstumėte pikantišku pyragu? Švelnus moliūgas, sujungtas su pieniško skonio ryžiais, pagardintas spanguolių rūgštele, aštriais riešutais, nepaliks abejingų net tų, kurie niekada nemėgo pudingų.

Ingredientai (8 porcijoms):

Pudingas

  • 200 g apvalių arba vidutinio grūdėtumo ryžių
  • 720 ml pieno
  • 150 g rudojo cukraus
  • 250 g moliūgų tyrės (išvirkite moliūgą, sutrinkite)
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 1 valgomasis šaukštas klevų sirupo
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 1/2 arb. š. malto imbiero
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 3 dideli kiaušiniai, lengvai išplakti

užpildas

  • 2 obuoliai, nulupti, išimti sėklalizdžius ir sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais
  • 50 g spanguolių
  • 25 g rudojo cukraus
  • 1/4 šaukštelio malto cinamono
  • 1 valgomasis šaukštas brendžio, būgno ir (arba) viskio
  • 50 g lazdyno riešutų branduolių, sausai paskrudinkite, susmulkinkite.

Pikantiškas moliūgų ir ryžių pudingo pyragas: šventinė idėja

Kaip paruošti:

Užvirkite, sumažinkite ugnį ir uždengę dangčiu virkite, kol suminkštės.

Visas procesas užtruks ne ilgiau kaip 20 minučių, per kurias ryžiai turi kuo labiau sugerti pieną.

Dabar, kol ryžiai atvės, įjunkite 165 laipsnių orkaitę ir aliejumi ištepkite formą; optimalus dydis - 20 cm. Kiaušinius šiek tiek suplakite ir sumaišykite su moliūgų tyre ir prieskoniais (imbieru, vanile, cinamonu, klevų sirupu) į vientisą masę.

Švelniai sumaišykite su ryžiais ir gautą „tešlą“ supilkite į paruoštą formą. Kepimo procesas trunka apie 50 minučių, o jūsų pyragas turėtų šiek tiek virpėti judinant formą.

Dabar galite kibti į darbą ruošdami įdarą.

Nulupkite obuolius, išimkite šerdį, žievelę ir kauliukus, supjaustykite nedideliais kubeliais. Riešutus išdžiovinkite keptuvėje be aliejaus ir smulkiai sukapokite.

Sudėkite visus ingredientus, išskyrus riešutus, į puodą ir virkite ant labai silpnos ugnies apie 20 minučių, kol obuoliai suminkštės.

O dabar, kai jūsų pyragas atvėso, viršų uždenkite paruoštu užpildu ir papuoškite riešutais.

Dabar moliūgų ir ryžių pudingą galima patiekti.

Gero apetito! Gaminkite su meile!

Pastaruoju metu maisto gaminimo srityje vis populiaresni tampa receptai, kurie sujungia tradicinius ingredientus su naujomis idėjomis. Kulinarų bendruomenėje didėja susidomėjimas moliūgais ir ryžiais, ypač dėl jų maistingumo ir universalumo. Taip pat akcentuojama, kad šie ingredientai puikiai tinka sveikesniems desertams, kurie gali būti pritaikyti įvairioms dietoms.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 21:43, 2024-10-04
Ar jau bandėte šį unikalų moliūgų ir ryžių pudingo pyragą? Pasidalykite savo įspūdžiais ir idėjomis komentarų skiltyje! Ką manote apie šį netikėtą skonių derinį? Gal turite savo mėgstamų kepinių, kuriuos norėtumėte pasidalinti? Laukiame jūsų atsakymų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau