- 13.11.2024
- 0.0 Reitingas
- 268 Peržiūrų
- 1 komentaras
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame recepte pateiksime paprastus žingsnius, kad ir pradedantysis konditeris galėtų lengvai pasigaminti šį nuostabų desertą.
Morkų pyragai kepami visame pasaulyje. Jis labai skanus ir gana paprastas paruošti. Todėl su juo gali susidoroti net pradedantis konditeris.
Morkų pyragas
- Morkos - 400 g;
- apelsinas - 1 vnt. (žievelė ir sultys);
- trys kiaušiniai;
- cukraus - 100 g;
- vanilinio cukraus - 1 paketėlis (10-15 g);
- graikiniai riešutai - 70-80 g;
- saulėgrąžų aliejaus - 100 ml;
- miltai - apie 250 g;
- kildinimo medžiaga - 2 šaukšteliai.
Kremui:
- grietinėlės (30-35 proc.) - 150 ml;
- varškės - 200 g;
- cukraus pudros - 50 g;
Paruošimas:
- Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Apelsiną nuplaukite ir nusausinkite. Išimkite žievelę ir išspauskite sultis - sudėkite jas į morkas.
- Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite mikseriu ir supilkite aliejų. Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius ir užminkykite tešlą.
- Sudėkite morkų ir apelsinų įdarą į tešlą ir suberkite smulkintus graikinius riešutus. Gerai išmaišykite.
- Kepimo formos dugną išklokite pergamentu, supilkite tešlą į formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 minučių, paruoštumą patikrinkite sausu dantų krapštuku.
- Paruoštą pyrago pagrindą atvėsinkite tiesiai formoje, tada išimkite ir supjaustykite į 2 arba 3 pyragaičius.
- Ir pasiruoškite kremą: sumaišykite varškę, grietinėlę ir cukraus pudrą. Išplakite mikseriu, kremo tirštumą galite reguliuoti įpildami daugiau grietinėlės.
- Tepkite kremą ant pyragaičių, likusiu kremu aptepkite viršų ir šonus. Jei norite, tortą galite papuošti smulkintais graikiniais riešutais.
Šiuo metu morkų pyragai vis labiau populiarėja dėl savo maistingumo ir skonio. Pasauliniai konditeriai eksperimentuoja su naujomis ingredientų kombinacijomis, pavyzdžiui, pridėdami prieskonių, kaip cinamonas ar muskato riešutas, kad suteiktų pyragui dar daugiau skonio.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau