Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Aliejai
Rūšiuoti pagal:

Lauramedžių aliejus yra ryškiai žalios spalvos, tirštos, tepalo konsistencijos, aromatingas, specifinio, aštroko, šiek tiek laurų lapams būdingo kvapo. Lėtai, bet gerai įsigeria, nepalikdamas riebumo jausmo.

Kviečių gemalų aliejus labai vertinamas dėl nemažo nepakeičiamųjų riebalų rūgščių (Omega-3, Omega-6 ir Omega-9) kiekio.  apsaugines funkcijas. Be to, kviečių gemalų aliejus laikomas vienu didžiausiu vitamino E, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui, šaltiniu, jame nemažai augalinių sterolių,  provitamino A.
Kukurūzų aliejus laikomas dietiniu, lengvai įsisavinamu produktu. Aliejus ypač gausus nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiausiai polinesočiųjų Omega-3 ir Omega-6), didinančių odos stangrumą, reguliuojančių odos riebalų apykaitą, taip pat vitamino E, natūralaus antioksidanto.
Kokosų aliejuje dominuojančios laurino sočiosios riebalų rūgšties dėka, aliejus ir yra baltos spalvos, tvirtos konsistencijos ir turi antibakterinių, antivirusinių, uždegimą malšinančių savybių. Aliejus ypač minkština ir drėkina odą, apsaugodamas nuo išdžiūvimo. Sudėtyje esantis vitaminas E , užkirsti kelią smulkių raukšlelių susidarymui, o mononesočiųjų riebalų rūgščių dėka šis aliejus gali padėti padidinti atsparumą infekcijoms, skatina regeneracijos procesus, giliai drėkina.
Kedrų riešutų aliejus malonaus kvapo ir skonio. Jame gausu vitaminų A, B1, B2, B3, D, E, F; mikro- makro elementų: fosforo, jodo, vario, magnio, kobalto, cinko ir kt. Kedrų riešutų aliejus gaunamas šalto spaudimo būdu iš kedrų riešutų branduolių, kurie renkami švariuose Sibiro rajonuose.
Kakavos sviestas - kietos konsistencijos, lengvai lūžtantis, kakava kvepiantis aliejus, kuriame trečdalį esančių riebalų sudaro sočioji stearino riebalų rūgštis (būtent dėl jos aliejus yra kietas), kitą trečdalį - nesočioji oleino arba Omega-9 riebalų rūgštis.

Tai vienos maistingiausių sėklų pasaulyje, turinčios kur kas daugiau baltymų ir aminorūgščių nei grūdinės kultūros. Šiame aliejuje labai mažai sočiųjų riebalų rūgščių, todėl nuo seno Lietuvoje jį vartodavo tik labai šviežią. Specialiomis spaudyklėmis aliejus buvo spaudžiamas malūnininkų ir laikomas šaltai ir tik ribotą laiką.

Juodgrūdžių aliejuje gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, ypač Omega-6 riebalų rūgšties, teigiamai veikiančios plaukų augimą,   gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui, augalinių sterolių, flavonoidų, aminorūgščių, ir daugybė kitokių biologiškai aktyvių medžiagų.
Simondsijų arba jojoba aliejus savo struktūra labai artimas žmogaus odos sebumui, dažnai vadinamas augaliniu vašku, todėl ypač veiksmingai ir ilgai drėkina ir maitina, subalansuoja odos riebalų pusiausvyrą, puikiai įsigeria, yra itin stabilus.
Mokslas teigia, jog riebalų rūgštys Omega-3 ir Omega-6 vadinamos nepakeičiamomis, nes žmogaus organizmas jų negamina, todėl jų būtina gauti su maistu. Iš nesočiųjų riebalų rūgščių mūsų organizme sintetinama daug biologiškai aktyvių junginių.
Graikinių riešutų aliejus gausus Omega-6 riebalų rūgščių, reikalingų plaukų augimui, odos ir kaulų struktūros palaikymui, hormonų gamybai ir reprodukcinei funkcijai palaikyti, Omega-9 riebalų rūgščių.  Aliejus turi savybę sureguliuoti drėgmės ir riebalų pusiausvyrą, todėl tinka visų tipų odai puoselėti.
Garstyčių aliejus pasižymi šildančiomis savybėmis, gerina kraujotaką, labai tinka trynimams ir masažams, turi priešuždegiminių, antibakterinių savybių, minkština ir drėkina.

Šį aliejų rekomenduojame: brandžiai, vystančiai, pavargusiai, sausai odai; kaklo ir krūtinės odai stangrinti; saulėje nudegusiai ar nušalusiai odai prižiūrėti; randuotai odai; nėščiųjų odai strijų atsiradimo profilaktikai; sudirgusiai odai po depiliacijos ar skutimosi; dermatito, egzemos ir psoriazės pažeistai odai...

Dygminų aliejuje gausu vitamino E,, stabdančio senėjimo procesus, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui, ypač namažai polinesočiosios Omega-6 riebalų rūgšties, būtinos plaukų augimui,. Aliejus atsparus aukštai temperatūrai, todėl tinka kepimui, labai tinka majonezų gamybai.
Ispaninių šalavijų arba chia sėklų aliejuje itin gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-3, B grupės vitaminų, mineralų, antioksidantų ir kitų naudingų medžiagų, kurių dėka šis aliejus pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis, giliai drėkina, maitina ir jaunina, stangrina odą, lygina smulkias raukšleles, saugo nuo žalingų išorės veiksnių, paspartina odos ląstelių atsinaujinimą, gerina odos išvaizdą, suteikia švytėjimo.
« 1 2 3 »