Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Aliejai

Inca Inchi (Sacha Inchi) aliejus

Inca Inchi riešutų aliejus ypač vertinamas dėl lengvai įsisavinamų nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių net 48% sudaro Omega-3 (daugiau nei linų sėmenų aliejuje ir žuvų taukuose) ir 36% Omega-6 riebalų rūgštis.

inca inchi, sacha inchi, aliejus

Daugiau kaip 3000 metų, augalo, lotynišku pavadinimu Plukenetia Volubilis, anglišku - Sacha Inchi arba Inca Inchi riešutus Amazonės atogrąžų miškuose gyvenantys žmonės vartojo visam organizmo ir ištvermės stiprinimui. Tik visiškai neseniai likęs pasaulis sužinojo, jog ilgaamžiai augalai, augantys Andų aukštikalnėse, Peru, metai iš metų žmonėms dovanoja aukso vertės riešutus.

Šiandien Inca Inchi riešutai garbinami ir priskiriami prie super maisto dėl savo ypatingos sudėties – juose itin gausu puikiai subalansuotų nepakeičiamųjų riebalų rūgščių, antioksidantų, baltymų, aminorūgščių ir mineralų. 

Iš jų spaudžiamas labai vertingas aliejus, pasižymintis antioksidantų gausa (ypač vitamino A ir E) ir lengvai įsisavinamu nesočiųjų riebalų rūgščių deriniu, tarp kurių net 48% sudaro Omega-3 (daugiau nei linų sėmenų aliejuje ir žuvų taukuose), 36% Omega-6 riebalų rūgšties.

Mokslas teigia, jog riebalų rūgštys Omega-3 ir Omega-6 vadinamos nepakeičiamomis, nes žmogaus organizmas jų negamina, todėl jų būtina gauti su maistu. Iš nesočiųjų riebalų rūgščių mūsų organizme sintetinama daug biologiškai aktyvių junginių.

Gelsvos spalvos, neutralaus kvapo, švelnaus ir malonaus riešutų skonio aliejumi, kupinu biologiškai veikliųjų medžiagų, rekomenduojama gardinti salotas, troškinius, daržoves, virtus ir keptus patiekalus arba patariama gerti gryną, po vieną valgomąjį šaukštą per dieną. Aliejus puikiai tinka dietinei mitybai ir žmonėms, nevalgantiems žuvies.

inca inchi, sacha inchi, aliejus

Mūsų patarimai

Keletą lašų Inca Inchi aliejaus įmaišykite į dieninį kremą, veikliosiomis medžiagomis turtingas aliejus praturtins, pamaitins, sudrėkins, suteiks spindesio, švelnumo ir švytėjimo jūsų odai...

Džiovintų dumplūnių pagardas (čatnis, angl. Chutney, puodelis 240 ml)

  • 1 puodelis geltonųjų razinų
  • 1 puodelis džiovintų dumplūnių
  • 1 arb. š. šviežio tarkuoto imbiero
  • 1 skiltelė trinto česnako
  • 1 nedidelis raudonas svogūnas (susmulkintas)
  • 2 valg. š. Inca Inchi aliejaus
  • 1 arb. š. grūstų Jalapeno pipirų
  • 1/2 arb. š. Himalajų druskos
  • rudojo cukraus pagal skonį

Razinas ir dumplūnes keletą valandų pamirkykite vandenyje. Elektriniu trintuvu sutrinkite išmirkytas ir nuspaustas uogas imbierą, česnaką, svogūną. Trinkite kol gausite tyrę. Įmaišykite Jalapeno pipirus, druską. Pagal skonį pagardinkite ruduoju cukrumi (čatnis turėtų būti saldžiarūgštis). Įpilkite Inca Inchi aliejaus ir gerai išmaišykite. Patiekite prie paukštienos, minkštų sūrių ar skanaukite su duonos trapučiais.

inca inchi, sacha inchi, aliejus

Žalios briuselio kopūstų salotos

  • Apie 0,5 kg briuselio kopūstų gūželių
  • 1 didelis saldus obuolys
  • užpilui:
  • 1 valg. š. obuolių sidro acto
  • 1 valg. š. agavų sirupo
  • 1 valg. š. grūdėtųjų Vilux garstyčių
  • 2 valg. š. Inca Inchi riešutų aliejaus
  • druskos ir maltų pipirų pagal skonį

Kopūstų gūželes susmulkinkite, obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir taip pat smulkiai sukapokite (viską galite sutarkuoti taip vadinama tarka arba sudėti į elektrinį smulkintuvą ir susmlkinti). Sudėkite į dubenį. Užpilui skirtus ingredientus išmaišykite ir užpilkite ant salotų. Skanaus!

Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra pažintinio - rekomenduojamojo pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius, o esant būtinybei (pvz., dėl galimų alerginių reakcijų, netoleravimo ar dėl kitų priežasčių), pasitarkite gydytoju.


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
25.08.2022 laikas 08:10 Valgomieji sausmedžiai – viena perspektyviausių kultūrų
Jeigu kas paklaustų, kokia uoginė kultūra šį sezoną labiausiai nustebino ir nudžiugino, nedvejodamas pasakyčiau – tai valgomasis, tiksliau, melsvauogis sausmedis. Jau daugeliui sodininkų tai senokai pažįstamas uogakrūmis. Bet pradžiai, vis dėlto, truputis žinių apie sausmedžius....

Skaityti daugiau

03.04.2023 laikas 07:22 Prasideda smidrų sezonas: kuo naudinga ši nekaloringa daržovė?
Smidrai – daržovė turinti eilę mineralų bei vitaminų, priskiriami prie sveikatai palankiausių daržovių sąrašo, todėl prasidėjus pavasario sezonui jais rekomenduojama paįvairinti valgiaraštį.

Skaityti daugiau

22.11.2022 laikas 07:54 EK patvirtino Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros strateginį planą
Šiandien Europos Komisija (EK) patvirtino Lietuvos žemės ūkio ir kaimo plėtros 2023–2027 metų strateginį planą. Pagal šį strateginį  dokumentą penkeriems metams Lietuvos žemės ūkiui ir kaimo plėtrai bus skirta  beveik 4,3 mlrd. eurų (įskaitant nacionalinį finansavimą)....

Skaityti daugiau

08.04.2023 laikas 14:13 Pasiliksite be derliaus: nesodinkite pomidorų po šiais augalais
Atėjus pavasariui, o kartu su juo ir sodinimo sezonui, daugelis daržininkų susimąsto, po ko sodinti pomidorus, kad gautų gerą derlių.

Skaityti daugiau

25.03.2023 laikas 14:16 Kaip laistyti kambarinius augalus?
Kambariniai augalai dažniausiai žūsta dėl netinkamo laistymo. Vienas iš jų turi nuolat palaikyti drėgną dirvožemį. Kitiems augalams reikia pasirūpinti, kad tarp laistymų dirvožemis gerai išdžiūtų. Kitų atveju dirvožemio drėgnumas priklauso nuo metų laiko. Patikrinkite individualius kiekvieno augalo ...

Skaityti daugiau