Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Onkologinė Mityba » 2019 » Liepos » 30

3.2. Visa teisybė apie dietas..! Maistas – paveldimumo pagrindas

Visa teisybė apie dietas..! Maistas – paveldimumo pagrindas

Maistas – paveldimumo pagrindas

Nuo blogo “maisto” nyksta žemė, blogoje žemėje miršta, išsigimsta žolė, nyksta gėlės. Po jų, tarsi grandinės tąsa, žūsta gyvūnai ir mes, nuodėmingieji. Šito niekas nebandys neigti. Tačiau realybėje mes apie tai nemąstome, tiesiog gyvenam ir pasikliaujame “geru dėde” (ten, aukštybėse). Niekuo netikėkite. Tikras žmogus galvoja savo galva, netikras – leidžia kitiems už jį galvoti ir labai neblogai iš to uždirbti.

Šios dalies pradžią galite skaityti 3.1. Visa teisybė apie dietas..! Sveikatos taktika ir strategija

Mielieji mano skaitytojai, visada reikia atsiminti: “Gamtoje užuojauta neegzistuoja!” Todėl rūpintis savo atgimimu reikia kiekvienam asmeniškai, kartą ir visiems laikams. Visos dietos, netgi labiausiai moksliškai pagrįstos – apgaulė.

Tad kaip maitintis, kad nepažeistume organizmo, Gamtos, Visatos dėsnių? Atsakymas paprastas:

Grįžimas prie Žmogiškosios mitybos.

Svarbu, itin svarbu, kad maistas maitintų visą organizmą, o ne tam tikras jo dalis.

Svarbu, kad maistas ne tik tiektų mums tiek visų medžiagų, kiek mums reikia, bet ir puikiai, iš pagrindų valytų visą organizmą.

Tai svarbiausias maisto savybių derinys. Tada nebus jokių vidurių užkietėjimų, nereikės laisvinamųjų vaistų.

Nemaišykite žodžio alkis su žodžiu apetitas. Apetitas – tai tiesioginė alkio priešingybė, įpročio ir praktikos vaisius (valgymo laikas, valgio skonis arba kvapas, mintys apie maistą). Nežabotas apetitas – tai liga. O šią ligą gydyti visai paprasta –kelioms dienoms visiškai atsisakykite bet kokio maisto.

Valgykite tik tada, kai jaučiate alkį. Visiškai pamirškite žodžius: norėčiau ką nors perkąsti…

Niekada nevalgykite, jei ką nors skauda, jei esate protiškai ar fiziškai pervargę.

Niekada nevalgykite dirbdami rimtą darbą (protinį ar fizinį) arba iškart po jo.

Valgydami niekada negerkite.

Kruopščiai (jausdami nuolatinę vidinę kontrolę) kramtykite ir sudrėkinkite seilėmis bet kokį maistą, netgi sultis.

Valgykite paprastą, o ne įvairių rūšių maistą. Geriau pasirinkti daugiau variantų dienos ir savaitės valgiaraštyje. Nepatingėkite susiplanuoti visos savaitės valgiaraštį.

Iškart virkite kuo mažiau rūšių produktų ir virkite labai trumpai.

Kuo dažniau stenkitės išvengti termino “virti”. Žodį “kepti” apskritai pamirškite. Pakeiskite abu šiuos terminus žodžiu “troškinti”.

Gerkite tik gryną vandenį. Firmų pagamintus gėrimus palikite šių firmų vadovams “atsigaivinti”.

Atsisakykite druskos ir aštrių prieskonių.

Atsisakykite cukraus, kur jis bebūtų.

Atminkite: grybų ir burokėlių organizmas dažnai neįsisavina arba įsisavina tik iš dalies.

Visada kontroliuokite maisto kiekį – iškart galite suvalgyti ne daugiau negu telpa rieškutėse.

Ant jūsų stalo turi būti tik vienas patiekalas (jokių pirmų, antrų, trečių ir t.t.).

Niekada nepamirškite: kuo daugiau jūs valgote, tuo labiau save nuodijate ir tuo greičiau dėvisi jūsų organizmas.

Kaip pereiti prie Žmogiškosios mitybos

Daugelis autorių rekomenduoja lėtą “šliaužimą” nuo vienos dietos prie kitos. Pasirinkus tokį kelią gali neužtekti kantrybės, o kartais ir viso gyvenimo.

Remdamasis savo praktika drįstu tvirtinti: pereiti geriausia iškart, staiga, bet… po visiško 7-10 dienų badavimo. Tada jums viskas bus labai skanu (netgi tai, ko anksčiau nė į burną nenorėjote imti). Ir perėjimas bus natūralus, kadangi organizmas per tą laiką (kol badavote) vėl atgaus prigimtinę intuiciją ir sugebės pajusti sveiko maisto skonį.

Šį straipsnį rašau po 14 dienų trukusio badavimo, todėl galite tikėti manimi, o ne kažkieno kalbomis. Nieko nepadarysi, reikia ugdyti naują, Žmogiškąjį skonio pojūtį net ir patyrusiam natūropatui.

Prieš pasiūlydamas Žmogiškosios mitybos variantų, noriu bent trumpai apibrėžti teisingo maisto produktų derinimo svarbą ir esminius teiginius.

Jų labai daug, tad aptarsime tik pagrindinius:

  1. Jokio krakmolo negalima valgyti su rūgštimis. (O kaip mes mėgstame bulvytes su raugintu agurkėliu, kopūstais, rūgpieniu… Deja…)
  2. Pomidorus irgi reikia valgyti be krakmolo, geriau su kitomis daržovėmis ir riebiu maistu.
  3. Nemaišykite baltymų ir angliavandenių (t.y. duonos, bulvių, košių, makaronų) su mėsa, žuvimi, kiaušiniais ir t.t.
  4. Nevalgykite baltymų su riebalais (jokiais). O mes juk viską kepam, vis stengiamės įdėti daugiau riebalų…
  5. Rūgščių nevalgykite su baltymais.
  6. Nevalgykite kartu krakmolo ir cukraus, cukraus su riebalais (mūsų pyragaičiai, tortai, meduoliai ir kt.).
  7. Nevalgykite krakmolo su krakmolu (t.y. reikia valgyti tik vienos rūšies produktus, kurie turi krakmolo).
  8. Venkite virtų ir keptų krakmolų.
  9. Melioną reikia valgyti atskirai.
  10. Pieną reikia gerti atskirai (tai valgis, o ne gėrimas).

Kai nesilaikome suderintos mitybos principų, mūsų skrandyje vyksta ne virškinimas, o, atleiskite, - pūtimas, t.y. rūgimas, neįsisavinimas, apsinuodijimas.

Pavyzdinis Žmogiškosios mitybos valgiaraštis

Nesibaiminkite, kad jus vargins alkis, kentėsite, liesėsite ir blogai jausitės.

Anot Pasaulinės sveikatos organizacijos statistikos, vienam kenčiančiam badą tenka 99 kenčiantys nuo apsirijimo!

Pradžioje valgysite, kaip esate įpratę, tris kartus per dieną. Bet palaipsniui patys pereisite prie dviejų, vieno valgymo per dieną (pietūs ir vakarienė).

Žalių (lapinių) daržovių salotas, daržovių, vaisių salotas reikia valgyti ne rečiau kaip 1 kartą per dieną, o dar geriau – 2-3 kartus.

Dieną pradėkite nuo vaisių (jų sultys skatina virškinimą, tuštinimąsi, žarnyno valymąsi).

Maiste turi būti stambių pluoštų, t.y. jame turi būti daug ląstelienos, nes ji yra žarnyną švarinanti “šluota”.

Pagrindinis baltymų šaltinis – riešutai, saulėgrąžų, moliūgų sėklos, linų sėmenys.

O štai ir pavyzdinis valgiaraštis:

Pusryčiai: (pateikta daug variantų, kad turėtumėte iš ko rinktis).

Patiekalas, pagamintas iš kokio nors vaisiaus, duona be mielių iš stambaus malimo grūdų su medumi, daigintų kviečių paplotėliai su medumi, kavos pakaitalas arba žolelių arbata su medumi.

  • Trys apelsinai.
  • Greipfrutas be cukraus.
  • 200 g vynuogių, vienas obuolys.
  • 2 kriaušės, 8 šviežios arba saulėje džiovintos figos.
  • Išmirkytos džiovintos slyvos, 1 obuolys (kriaušė).
  • 2 kriaušės, sauja datulių arba figų.
  • Obuolys (vynuogės), patiekalas iš datulių arba džiovintų slyvų.
  • Arbūzas.
  • Melionas (daugelį užvalgiusių jo rytą, tuščiu skrandžiu, pradeda pykinti.
  • Vadinasi, nešvarus žarnynas).
  • Uogos (be cukraus), galima su grietine.
  • Persikai, galima su grietine.

Pietūs (pavakariai, pasirinktinai):

  • Šviežių daržovių salotos (morkos, burokėliai, špinatai).
  • Daržovių salotos + puodelis daigintų grūdų + ropė.
  • Salieras (ridikėliai) + kopūstas (Pekino) + avokada.
  • Daržovių salotos + morkos + žalieji žirneliai.
  • Rūgščių vaisių salotos + 100 riešutų.
  • Daržovių salotos (žiedinis kopūstas + kukurūzai + mangoldas (burokėlių stiebai) + įvairūs kopūstai).
  • Daržovių salotos (ropė + kaimiškas sūris).
  • Daržovių salotos (špinatai + riešutai).
  • Šviežių daržovių salotos + troškintos mėsos, paukštienos, žuvies patiekalas.
  • Orkaitėje keptas baklažanas, virti pomidorai.
  • Virtos (troškintos) daržovės + troškinta mėsa, žuvis.
  • Troškintos daržovės: žiediniai kopūstai, brokoliai, salieras, šparaginės pupelės, cukinija.

Vakarienė (vakare, pasirinktinai):

  • Šviežių daržovių salotos arba šviežių vaisių salotos.
  • Šviežių vaisių salotos + troškinta mėsa, žuvis (jeigu jų nevalgėte per pietus – mėsą, žuvį, paukštieną valgyti tik 1 kartą per dieną).
  • Daržovių salotos, špinatai, riešutai.
  • Šviežių vaisių salotos, obuoliai, riešutai.
  • Daržovių salotos, kopūstai (Pekino), avokada.
  • Daržovių salotos, kopūstai (mangoldai, burokėlių stiebai), riešutai.
  • Daržovių salotos, ridikėliai (su lapais), riešutai.
  • Rūgščių vaisių salotos, 100 g kaimiškos varškės.
  • Šviežių daržovių salotos: avokada, pomidorai, agurkai, salotos ir burokėliai (prieskoniai: citrina, aliejus).
  • Žalioji paprika, įdaryta tamsiais ryžiais.

Jeigu labai kankina alkis tarp valgymų, užvalgykite vaisių, išgerkite kavos pakaitalo, žolelių arbatos, bet be duonos.

Jeigu toks bus Jūsų įprastinis valgiaraštis, nereikės jokių dietų, vitaminų, mineralų, maisto papildų ir kt.

Pakaks mums gyventi iš visų pusių kvailinamiems tai politikų, tai medicinos, tai gamintojų. Išsigelbėjimas – mūsų pačių rankose. Nejaugi neįkyrėjo visą gyvenimą būti “pacientais” ir prašyti sveikatos kaip išmaldos prie svetimų, brangių durų?

Pradėkime Žmonijos Atgimimą nuo savęs, nuo savo šeimos. Nieko nepaisydami būkime sveiki...

Visos šios knygos dalis bus galima skaityti pavadinimu Onkologinė mityba

Rašytojas natūropatas
Anatolijus Malovičko

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.05.2024 laikas 09:32 Receptai – Patiekalai Nuostabus grietininis bananinis pyragas su razinomis
Nusprendžiau pasidalinti tokiu receptu, kuris garantuoju, kad pavyks net visiškai nedraugaujančiam su virtuve žmogui. Šis grietininis bananų pyragas su razinomis yra itin paprastas, o gaunasi minkštas, drėgnas ir kvapnus. Ir puiki...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 12:23 Receptai – Patiekalai Paprasto obuolių pyrago receptas
Šiandien pristatau paprastą variantą, kaip pagaminti obuolių pyragą, kuriam reikia vos keturių ingredientų. Paruošimo procesas toks paprastas, kad sugebės pagaminti net ir virtuvės naujokas. Dalinuosi šiuo receptu, tik imkite ir g...

Skaityti daugiau

07.05.2024 laikas 12:10 Receptai – Patiekalai Mylimiausi čirviniai blynai su kefyru
Šiandien aš Jums noriu parodyti tiek savo, tiek savo vaikų pačius mylimiausius čirvinius blynus, kuriuos aš gaminu su kefyru. Beje, man šie čirviniai blynai patys gardžiausi truputį pravėsę, šitaip būna labai traškūs. Visiškai atv...

Skaityti daugiau

20.05.2024 laikas 08:29 Faraono auksinės kaukės paslaptis
Senovės civilizacijų istorijoje kartais slepiasi nuostabios paslaptys, kurios gali sukrėsti net pačius išrankiausius tyrinėtojus. Viena iš tokių paslapčių - faraono Tutanchamono auksinė kaukė. Ilgą laiką buvo manoma, kad ši kaukė buvo nukaldinta iš v...

Skaityti daugiau

20.05.2024 laikas 07:58 Gegužės 20 2024 horoskopas: Žvaigždės prognozuoja sėkmės pokyčius visiems Zodiako ženklams
Šiandien Mėnulis visą dieną neturės jokių aspektų, t. y. jis bus „ne pagal kursą“. Mes, astrologai, tokias dienas vadiname nenaudingomis naujos pradžios požiūriu. Pradedate kokį nors verslą, o jis nevyksta, sustoja, atsiranda įvairių kliūčių jo eigai...

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau