2021-02-02, 21:37
Graikiška žuvis: kepti vilkešeriai
Parsinešusi savo žuvį namo, ant etiketės pamačiau, kad žuvies kilmės šalis yra Graikija. Ten ji pasirodo itin populiari. Žuvies mėsa man asmeniškai primena jūros ešerio mėsą, bet ji nėra tokia sausa, ir tvirtesnė. Žuvį galite ruošti itin įvairiai: tiek kepti ant grotelių, tiek kepti keptuvėje arba orkaitėje. Dar labai tiks kepti druskoje, ir jeigu aš jau nebūčiau druskoje kepęs doradų, tai šią žuvį tikrai būčiau taip pat iškepęs.
Skaityk toliau
2021-02-02, 11:31
Avižinių miltų košė su obuoliais
Kai mano vaikai negali pakęsti dribsnių košių (nes fui fe ir taip toliau), tai bandau juos apgauti dribsnius patiekdama kaip nors kitaip. Ir galiu teigti, labai nuostabiai ši košė pavyko, skanu buvo ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.
Skaityk toliau
2021-02-01, 17:44
Gruziniška duona khatchapuri
Šį kartą tęsiame nuostabias kulinarines keliones. Į dar vieną šalį, kurią jau vėl norėčiau aplankyti. Esu kelis kartus buvusi Gruzijoje, tad galiu teigti, kad ši duona visai tokia pati kaip Gruzijoje. Ji gaunasi itin soti, tiks vakarienei arba kaip karštas užkandis prie alaus bokalo arba taurės vyno.
Skaityk toliau
2021-02-01, 17:20
Raugintų agurkų ir lašišos sriuba
Kalendoriuje galime matyti, kad vis dar žiema, o už lango ganėtinai šalta. Tai pats geriausias sprendimas karštas bei skanus maistas, todėl dalinuosi itin gardžios sriubos receptu, kuris buvo tapo šių metų atradimu.
Skaityk toliau
2021-02-01, 17:16
Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu
Raudonųjų apelsinų sezonas yra ganėtinai trumpas, tad rekomenduoju nieko nelaukti ir išsikepti jį jau dabar! Visgi, jei pavėlavote ar negalite rasti raudonųjų apelsinų prie namų esančioje parduotuvėje, drąsiai naudojame paprastus apelsinus - svarbu išsirinkti kuo sultingesnius (ieškome minkštesnių, plonesnę žievelę turinčių apelsinų). Einame gaminti!
Skaityk toliau
|