Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 02

Pyragas - vyniotinis Jonis su maskarponės sūriu ir žemės riešutais

Pyragas - vyniotinis Jonis su maskarponės sūriu ir žemės riešutais

Nuostabus morenginis vyniotinis-pyragas su žemės riešutais pavadinimus "Jonis". Jis gaunasi švelnus, tiesiog ištirpsta burnoje. Nei sausas, nei šlapias. Nei per saldus, nei trūksta saldumo. Man asmeniškai, labai patinka.

Ingredientai

  • kiaušinių baltymai: 4
  • cukrus: 120 gramų
  • cukraus pudra: 100 gramų
  • miltai: 40 gramų
  • žemės riešutai: 160 gramų (pakepinti, nesūdyti)
  • 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
  • maskarponės sūris: 250 mililitrų
  • uogos: 200 gramų (braškių, aviečių ar kitų)
  • citrinos sultys.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia plakame kambario temperatūros kiaušinių baltymus.

2. Kai jau baltymai pradeda baltėti, pamažu suberiame cukrų ir plakame tol, kol baltymai tampa standūs bei blizgūs.

3. Tada atsargiai įmaišome cukraus pudrą bei miltus, paskui sudedame susmulkintus riešutus ir dar šiek tiek pamaišome.

4. Gautą masę paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje.

5. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 10 minučių, tuomet sumažiname iki 140 laipsnių ir kepame dar maždaug 10 minučių.

6. Ant stalo pasitiesiame kepimo popieriaus lapą. Ištrauktą iš orkaitės morenginį lakštą apverčiame ant patiesto kepimo popieriaus ir nuimame nuo viršaus kepimo popierių ant kurio jis kepė.

7. Tuomet, kartu su popieriumi po apačia, sukame kepinį tarsi vyniotinį. Paliekame šitaip susuktą atvėsti.

8. Suplakame grietinėlę su šiek tiek cukraus (pagal savo skonį), kitame inde išmaišome maskarponę, kad neliktu gumuliukų.

9. Grietinėlę sudedame į maskarponę, įlašiname citrinos sulčių ir dar šiek tiek paplakame.

10. Išvyniojame atvėsusį morenginį lakštą (jis gali šiek tiek trupėti), aptepame pasigamintu kremu ir apdėliojame uogomis, uogų nededame iki pat galo.

11. Atsargiai suvyniojame ir leidžiame pastovėti šaltai.

12. Po to papuošiame ir lepinamės!

13. Rekomendacija: Daugiau vyniotinių receptų rasite: Vyniotinių receptai.

Pyragai, vyniotiniai, morenginis vyniotinis

Recepto Autorius Smaližės virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau