Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 2

Pyragas - vyniotinis Jonis su maskarponės sūriu ir žemės riešutais

Pyragas - vyniotinis Jonis su maskarponės sūriu ir žemės riešutais

Nuostabus morenginis vyniotinis-pyragas su žemės riešutais pavadinimus "Jonis". Jis gaunasi švelnus, tiesiog ištirpsta burnoje. Nei sausas, nei šlapias. Nei per saldus, nei trūksta saldumo. Man asmeniškai, labai patinka.

Ingredientai

  • kiaušinių baltymai: 4
  • cukrus: 120 gramų
  • cukraus pudra: 100 gramų
  • miltai: 40 gramų
  • žemės riešutai: 160 gramų (pakepinti, nesūdyti)
  • 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
  • maskarponės sūris: 250 mililitrų
  • uogos: 200 gramų (braškių, aviečių ar kitų)
  • citrinos sultys.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia plakame kambario temperatūros kiaušinių baltymus.

2. Kai jau baltymai pradeda baltėti, pamažu suberiame cukrų ir plakame tol, kol baltymai tampa standūs bei blizgūs.

3. Tada atsargiai įmaišome cukraus pudrą bei miltus, paskui sudedame susmulkintus riešutus ir dar šiek tiek pamaišome.

4. Gautą masę paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje.

5. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 10 minučių, tuomet sumažiname iki 140 laipsnių ir kepame dar maždaug 10 minučių.

6. Ant stalo pasitiesiame kepimo popieriaus lapą. Ištrauktą iš orkaitės morenginį lakštą apverčiame ant patiesto kepimo popieriaus ir nuimame nuo viršaus kepimo popierių ant kurio jis kepė.

7. Tuomet, kartu su popieriumi po apačia, sukame kepinį tarsi vyniotinį. Paliekame šitaip susuktą atvėsti.

8. Suplakame grietinėlę su šiek tiek cukraus (pagal savo skonį), kitame inde išmaišome maskarponę, kad neliktu gumuliukų.

9. Grietinėlę sudedame į maskarponę, įlašiname citrinos sulčių ir dar šiek tiek paplakame.

10. Išvyniojame atvėsusį morenginį lakštą (jis gali šiek tiek trupėti), aptepame pasigamintu kremu ir apdėliojame uogomis, uogų nededame iki pat galo.

11. Atsargiai suvyniojame ir leidžiame pastovėti šaltai.

12. Po to papuošiame ir lepinamės!

13. Rekomendacija: Daugiau vyniotinių receptų rasite: Vyniotinių receptai.

Pyragai, vyniotiniai, morenginis vyniotinis

Recepto Autorius Smaližės virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau