Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 02

Pyragas - vyniotinis Jonis su maskarponės sūriu ir žemės riešutais

Pyragas - vyniotinis Jonis su maskarponės sūriu ir žemės riešutais

Nuostabus morenginis vyniotinis-pyragas su žemės riešutais pavadinimus "Jonis". Jis gaunasi švelnus, tiesiog ištirpsta burnoje. Nei sausas, nei šlapias. Nei per saldus, nei trūksta saldumo. Man asmeniškai, labai patinka.

Ingredientai

  • kiaušinių baltymai: 4
  • cukrus: 120 gramų
  • cukraus pudra: 100 gramų
  • miltai: 40 gramų
  • žemės riešutai: 160 gramų (pakepinti, nesūdyti)
  • 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
  • maskarponės sūris: 250 mililitrų
  • uogos: 200 gramų (braškių, aviečių ar kitų)
  • citrinos sultys.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia plakame kambario temperatūros kiaušinių baltymus.

2. Kai jau baltymai pradeda baltėti, pamažu suberiame cukrų ir plakame tol, kol baltymai tampa standūs bei blizgūs.

3. Tada atsargiai įmaišome cukraus pudrą bei miltus, paskui sudedame susmulkintus riešutus ir dar šiek tiek pamaišome.

4. Gautą masę paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje.

5. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 10 minučių, tuomet sumažiname iki 140 laipsnių ir kepame dar maždaug 10 minučių.

6. Ant stalo pasitiesiame kepimo popieriaus lapą. Ištrauktą iš orkaitės morenginį lakštą apverčiame ant patiesto kepimo popieriaus ir nuimame nuo viršaus kepimo popierių ant kurio jis kepė.

7. Tuomet, kartu su popieriumi po apačia, sukame kepinį tarsi vyniotinį. Paliekame šitaip susuktą atvėsti.

8. Suplakame grietinėlę su šiek tiek cukraus (pagal savo skonį), kitame inde išmaišome maskarponę, kad neliktu gumuliukų.

9. Grietinėlę sudedame į maskarponę, įlašiname citrinos sulčių ir dar šiek tiek paplakame.

10. Išvyniojame atvėsusį morenginį lakštą (jis gali šiek tiek trupėti), aptepame pasigamintu kremu ir apdėliojame uogomis, uogų nededame iki pat galo.

11. Atsargiai suvyniojame ir leidžiame pastovėti šaltai.

12. Po to papuošiame ir lepinamės!

13. Rekomendacija: Daugiau vyniotinių receptų rasite: Vyniotinių receptai.

Pyragai, vyniotiniai, morenginis vyniotinis

Recepto Autorius Smaližės virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 19:17 Sensacija: maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis sukelia širdies ligas
Mokslininkai atrado, kad maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis, kaip buvo manoma anksčiau, yra pagrindinė širdies ligų priežastis.

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:30 Vienatvė tarp savų: 70-metės Aldonos tikra istorija, kuri pravirkdė tūkstančius

70-metė Aldona atvirai papasakojo, kaip jautėsi gyvenant pas sūnų: iš pradžių džiaugėsi, kad nebus viena, bet greitai tapo „paveikslu ant sienos“. Galiausiai grįžo į savo mažą butuką Ukmergėje ir ten rado ramybę. Skaudi, bet labai tikr...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:14 Įvaikintas vaikas grąžinamas į globos namus: tikra močiutės istorija, kuri drąsko širdį
Po 10 metų nevaisingumo gydymo ir nesėkmingų IVF bandymų šeima įvaikino 2 metų berniuką Vainių. Iš pradžių visi džiaugėsi, močiutė svajojo apie anūką visą gyvenimą. Tačiau po kelių metų marti ėmė pavargti, keldavo balsą, bausdavo vaiką, o galiausiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:44 Italija: užsieniečiai padaro 44 % seksualinio smurto atvejų Italijoje, pusę grupinio išžaginimo atvejų, nors sudaro tik 9 % gyventojų
Italijos žurnalistė Francesca Totolo sudarė šokiruojantį seksualinių nusikaltimų, kuriuose dalyvavo užsieniečiai Italijoje per pirmąsias 19 lapkričio dienų, sąrašą

Skaityti daugiau