Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 02

Vegetariška tiršta brokolių ir čederio sūrio sriuba

Vegetariška tiršta brokolių ir čederio sūrio sriuba

Paskutiniu metu ši tiršta brokolių ir čederio sūrio sriuba labai greitai plinta tarp visų Instagram vartotojų, kaip pati skaniausia sriuba, kurią galima pagaminti be mėsos.

Įprastai čederio sriubos būna gaminamos su daug sviesto ir, be abejo, daug sūrio. Jos gali būti valgomos duonos dubenėlyje. Aš pati sviesto kiekį gerokai sumažinau, sūrio irgi taip pat naudojau ganėtinai saikingai. Ši sriuba privalo būti labai kreminė, tiršta, o tas tirštumas atsiranda nuo miltų. Panašiai tarsi gaminant bešamelio padažą.

Daržovės privalo būti itin minkštos ir gerai išvirusios. Trumpai tariant, sriuba tikrai itin skaniai valgosi ir yra verta Jūsų pamėginimo.

Ingredientai

  • brokoliai: 3 stiklinių (atskiriame smulkiais žiedynėliais)
  • morkos: 1 stiklinės (sutarkuojame burokinės tarkos pagalba)
  • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • neriebi grietinėlė: 250 mililitrų
  • sultinys: 3 stiklinių (naudojame naminį sultinį, sultinio miltelius arba kubelį)
  • neutralaus skonio miltai: ~2-3 valgomųjų šaukštų (aš naudoju baltų ryžių miltus)
  • sutarkuotas čederio sūris: 1 stiklinės
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • kajeno pipirai: žiupsnelio (nėra būtina)
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia puode ant vidutinės kaitros įkaitiname sviestą.

2. Suberiame svogūnus ir pakepiname maždaug 4 minutes arba kol jie tampa lengvai auksinės spalvos.

3. Tada suberiame česnaką ir miltus. Pakepiname maždaug 60 sekundžių, kol miltai vos paruduoja.

4. Maišydami šluotele, po truputį supilame karštą sultinį, paskui grietinėlę. Maišome maždaug 4 minutes, kol sriuba sutirštėja ir nelieka miltų gumuliukų.

5. Sumažiname kaitrą iki mažos, suberiame brokolius, paprikos miltelius ir kajeno pipirus. Uždengiame puodą ir patroškiname maždaug 5 minutes.

6. Tada suberiame morkas, uždengiame puodą ir troškiname maždaug 15 minučių arba kol daržovės tampa minkštos.

7. Suberiame sūrį, įberiame druskos ir pipirų. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau