Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 01

Gruziniška duona khatchapuri

Gruziniška Duona Khatchapuri

Šį kartą tęsiame nuostabias kuli­na­ri­nes kelio­nes. Į dar vieną šalį, kurią jau vėl norė­čiau aplankyti. Esu kelis kartus buvusi Gru­zi­joje, tad ga­liu teigti, kad ši duona visai tokia pati kaip Gru­zi­joje. Ji gaunasi itin soti, tiks vaka­rie­nei arba kaip karš­tas užkan­dis prie alaus bokalo arba taurės vyno. Gyvenant Lietuvoje, ilgai gal­vo­jau ir ieš­ko­jau kuom būtų galima pakeisti gru­zi­nišką sūrį sulu­guni, nes jo sunku nusipirkti, arba aš neradau.

Aišku jeigu yra laiko, galima pasigaminti pagal naminio suluginio receptą. Kadangi tai yra gana sūrus bal­tas kar­vės pieno sūris, tai sugal­vojau, kad jį tinka pakeisti moza­rella bei ricotta miši­niu. Dar galvoju tinka į šį rin­kinį ir feta sūris, bet aš jo nedėjau.

Taigi gavosi idealiai, pamėginkite pasigaminkite ir Jūs jau šiandien!

Gruziniška Duona Khatchapuri

Ingredientai

Teš­lai:

  • kiaušiniai: 1
  • kefyras: 250 mililitrų
  • sviestas: 50 gramų
  • miltai: ~500-600 gramų
  • kepimo milteliai
  • druska.

Įdarui:

  • kiaušiniai: 1
  • sviestas: 50 gramų
  • rikotos sūris: 200 gramų
  • mocarelos sūris: 200 gramų
  • čiobrelis: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska.

Gruziniška Duona, Khatchapuri, duona, miltiniai patiekalai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia ištir­pi­nkite sviestą.

2. Sumai­šykite sviestą su kiau­ši­niu, kefyru, druska ir kepimo mil­te­liais (arba actu ir soda).

3. Išpla­kite.

4. Dėkite mil­tus.

5. Min­kome tešlą.

6. Aš pati tešlą min­kiau tik su men­tele, nes ji vi s­tiek būtų labai lipusi prie rankų. Tešla privalo būti minkšta, lipni, tad nepa­dau­gin­ame miltų. Išmai­šytą tešlą pali­kite pasto­vėti.

7. Per tą laiką pasi­da­rykite įdarą. Išpla­kite kiau­šinį, sutar­kuokite moca­relą ir viską sumai­šykite.

8. Gau­site sūrio košę.

9. Ir dabar pati svar­biau­sia dalis. Ant stalo pabars­tykite miltų, bet taip gerai, kad tešla nepri­liptų.

10. Ant miltų dėkite tešlą ir ant jos dar kartą užbars­tykite miltų.

11. Ranka iš teš­los pada­rykite blyną maž­daug 2 centimetrų sto­rio. Žiūrėkite, kad ant stalo būtų miltų, kad tešla nepriliptų.

12. Į pada­ryto blyno vidurį sudėkite sūrio masę.

13. Suim­dami tešlą už kraštų užden­kite sūrį.

14. Gautą duonelę dėkite į kepimo skardą su kepimo popieriumi.

15. Tuomet iš turimos duonos pada­rykite vėl blyną, spaus­dami toly­giai tešlą iš vidu­rio link kraštų. Svarbiausia neper­spausti, kad tešla neplyštų.

16. Duoną apte­pkite kiau­ši­nio try­niu ir dėkite į orkaitę, kuri jau turi būti įkai­tinta iki 200 laips­nių temperatūros. Kepkite maždaug 20 minučių, kol duona bus gra­žiai auksinė. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.

Gruziniška Duona, Khatchapuri, duona, miltiniai patiekalai

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau