- 08.07.2020
- 0.0 Reitingas
- 1329 Peržiūrų
- Aptarti
O jau kvepėjo kai kepė…
Įpatingai skani paskrudinta sausoje keptuvėje. Vien dėl to verta kepti. Įsivaizduokite lašinukai esantys duonoje pačirška skrudinant ir paleidžia riebaliuką ir kvapą
Reikės:
- 220 g ruginių miltų
- 30 g skaldytų rugių (nebūtina)
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių judros sėklų (galite keisti kitomis sėklomis)
- 0,5 stiklinės aktyvaus ruginio raugo
- 35 g rūkytų lašinukų (sekantį kartą pabandyčiau įdėti daugiau)
- Vandens.
Gaminimo eiga:
Lašinukus supjaustykite kubeliais. Labai nesmulkinkite, nes ištirps kepant duonoje ir pradings.
Sudėkite į dubenį miltus, rugius, druską, sėklas, raugą, įpilkite vandens ir užminkykite tešlą. Tešlą darau tirštą, dar nekočiojamą, bet ir nebėgančią nuo šaukšto. Galima būtų palyginti su moliu
Sukrėskite telšą į kepimo popieriumi išklotą formą, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite.
Pagal ši receptą, tik iš dvigubos normos kepu kasdieną valgomą duoną. Jei užmaišau vakare, kildinu per naktį ir kepu ryte. Jei užmaišau ryte, kepu vakare.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą laiko. Kepiau 1 valandą ir 15 minučių, bet manau ir valandos būtų užtekę.
Pasidalino: Bulvių košė
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau