Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Balandžio » 19

Kaip Iškepti Purios Baltos Duonos Namuose: Paprastas Receptas

Įžanga

Ar svajojate apie šiltą, kvepiančią, purią baltą duoną, ką tik ištrauktą iš orkaitės? Naminė duona ne tik džiugina skoniu, bet ir užpildo namus jaukumu. Šiame straipsnyje pateiksime paprastą receptą, kaip namuose iškepti tobulą baltą duoną, kartu su naudingais patarimais ir žingsnis po žingsnio instrukcijomis. Nesvarbu, ar esate pradedantysis, ar patyręs kepėjas, šis receptas jums tiks! Ieškokite daugiau duonos receptų.

Ko Reikės Baltos Duonos Kepimui?

Prieš pradėdami, pasiruoškite šiuos ingredientus:

  • 1 litras šilto pieno
  • 1,5 kg miltų
  • 11 g sausų mielių
  • Truputis druskos
  • 200 g cukraus (arba pagal skonį)
  • 100 g minkšto sviesto
  • 1 kiaušinis (plakiniui)

Patarimas: Naudokite aukštos kokybės miltus, kad duona būtų puri. Taip pat šiltas pienas padeda mielėms greičiau suaktyvėti. Sužinokite daugiau apie duonos kepimo subtilybes.

Puri balta duona ant stalo
Puri balta duona, paruošta pagal mūsų receptą

Žingsnis po Žingsnio: Baltos Duonos Receptas

  1. Paruoškite mieles: Dubenyje sumaišykite sausas mieles, šaukštą cukraus, du šaukštus miltų ir šiek tiek šilto pieno. Užmaišykite tirštos grietinės konsistencijos masę ir palikite kildintis, kol masė pakils.
  2. Užmaišykite tešlą: Persijokite miltus į didelį dubenį, supilkite kildintą mielių masę, likusį pieną, druską, cukrų ir gerai išmaišykite. Pabaigoje įmaišykite minkštą sviestą.
  3. Kildinkite tešlą: Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje, kol ji padvigubės (apie 1–2 valandas).
  4. Formuokite duoną: Padalinkite tešlą į dvi dalis, suformuokite kepalus ir sudėkite į kepimo skardas. Leiskite dar pakilti, kol įkais orkaitė.
  5. Kepkite: Aptepkite kepalus kiaušinio ir pieno plakiniu. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 30–40 minučių, kol duona gražiai apskrus.
  6. Atvėsinkite: Iškeptą duoną aptepkite sviestu arba vandeniu, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite atvėsti. Laikykite vėsioje vietoje polietileniniame maišelyje.

Patarimas: Norėdami praturtinti skonį, į tešlą galite įmaišyti sezamo sėklų ar džiovintų žolelių. Daugiau kepimo idėjų.

Patarimai Tobulam Rezultatui

  • Kildinkite tešlą šiltoje, bet ne karštoje vietoje, kad mielės veiktų efektyviai.
  • Patikrinkite, ar duona iškepusi, pabeldę į jos apačią – turi skambėti tuščiai.
  • Laikykite duoną vėsiai, kad ji ilgiau išliktų šviežia.

Šis receptas puikiai tinka ne tik kasdienai, bet ir šventėms. Pabandykite patiekti šią duoną su naminiais padažais ar sriuba! Išbandykite kitus duonos receptus.

Išvados

Puri balta duona yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas kepinys, kuris džiugins jūsų šeimą ir draugus. Sekdami mūsų receptą ir patarimus, lengvai iškepsite tobulą duoną namuose. Išbandykite jau šiandien ir pasidalinkite savo rezultatais! Prenumeruokite mūsų @gamtosgarsai kanalą, kuriame rasite vaizdo įrašų apie gamtą ir maisto gamybą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 13:15, 2025-04-19
Išbandėte šį purios baltos duonos receptą? Pasidalinkite savo rezultatais komentaruose arba socialiniuose tinkluose! O gal turite savo kepimo paslapčių? Prisijunkite prie mūsų bendruomenės ir sužinokite daugiau skanių receptų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:21 Geriausi gėrimai ir maistas prieš miegą: natūralūs būdai greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę

Geriausi gėrimai ir lengvas maistas prieš miegą, padedantys greičiau užmigti ir pagerinti miego kokybę: ramunėlių, melisos, levandų arbata, šiltas pienas, auksinis pienas su ciberžole, bananas, avižinė košė. Moksliniais tyrimais patvirtinti natūr...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:06

Juodųjų kmynų nauda sveikatai: mažina cholesterolį, apsaugo širdį, kontroliuoja svorį ir gydo uždegimus. Sužinokite vartojimo būdus, įsisavinimą, patarimus ir rizikas remiantis tyrimais iš Osakos universiteto ir kitų. Natūralus sprendimas diabetu...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 12:04 Bičių Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Privalumai, Vartojimas ir Rizikos

Bičių žiedadulkės – natūralus energijos ir imuniteto šaltinis, turtingas baltymais, vitaminais ir antioksidantais. Šiame straipsnyje sužinosite jų naudą: nuo cholesterolio mažinimo iki žaizdų gijimo, kaip organizmas jas įsisavina per virškinimo fe...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:54 Pastarnokų nauda sveikatai: vitaminai, mineralai ir receptai

Pastarnokų nauda sveikatai apima virškinimo gerinimą, imuniteto stiprinimą ir širdies apsaugą dėl vitaminų C, K, B grupės bei mineralų kaip kalis ir magnis. Šie low kalorijų šakniniai augalai tinka svorio metimui ir uratinių inkstų akmenligei (low...

Skaityti daugiau

2025-11-23 laikas 11:35 Česnako, burokėlių ir avižų nauda sveikatai: kaip vartoti teisingai

Česnakas, burokėliai ir avižos – natūralūs sveikatos sergėtojai! Sužinokite, kaip alicinas kovoja su vėžiu, nitratai mažina spaudimą, o beta-gliukanas kontroliuoja cholesterolį. Paaiškiname naudą, žalą, įsisavinimą ir gydomąsias savybes. Praktini...

Skaityti daugiau