Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Balandžio » 07

Kiaulienos Guliašas su Raugintais Agurkais: Šiltas ir Sodrus Receptas

Kiaulienos guliašas su raugintais agurkais – tai patiekalas, kuris sušildo net šalčiausią žiemos vakarą ir atneša Vidurio Europos virtuvės skonius į jūsų namus. Lietuvoje šis receptas išpopuliarėjo dėl savo sodraus skonio, kurį rauginti agurkai papildo maloniu rūgštumu. Tai puikus metas išbandyti šį patiekalą!

Ingredientai ir Jų Alternatyvos

Štai ko reikės:

  • Kiauliena (mentė ar sprandinė): 1 kg (alternatyva – jautiena)
  • Svogūnai: 2 vnt. (galima raudonieji)
  • Rauginti agurkai: 4 vnt. (arba marinuoti agurkėliai)
  • Pomidorų pasta: 3 šaukštai (arba švieži pomidorai)
  • Česnakas: 4 skiltelės
  • Juodieji pipirai: 1 a. š.
  • Raudonieji pipirai: 1 a. š.
  • Čili pipirai: 0,5 a. š. (arba kajeno pipirai)
  • Druska: pagal skonį
  • Vanduo: 500 ml
  • Aliejus kepimui: 3 šaukštai

Gaminimo Patarimai

Pjaustykite mėsą vienodais 2–3 cm kubeliais ir nusausinkite, kad kepdama gražiai apskrustų (BBC Good Food rekomendacija). Troškinkite ant mažos ugnies bent valandą, o raugintus agurkus dėkite pabaigoje, kad išlaikytų tekstūrą. Patiekalas dar skanesnis kitą dieną – skoniai susigeria per naktį šaldytuve.

Recepto Žingsniai

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Įkaitinkite aliejų keptuvėje, apkepkite mėsą iki rudos spalvos.
3. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sudėkite prie mėsos ir kepkite 5 min.
4. Suberkite prieskonius: juoduosius, raudonuosius ir čili pipirus bei druską.
5. Įpilkite vandens, uždenkite ir troškinkite valandą ant mažos ugnies.
6. Raugintus agurkus supjaustykite kubeliais.
7. Kai mėsa suminkštėja, pridėkite pomidorų pastą ir agurkus.
8. Troškinkite dar 10 min., patikrinkite skonį ir, jei reikia, pagardinkite.

Kiaulienos guliašas su raugintais agurkais
Kiaulienos guliašas su raugintais agurkais

Nauji Skonio Eksperimentai

2025 m. kulinarai siūlo pridėti šaukštą medaus, kad subalansuotų rūgštumą. Taip pat galite patiekti su bulvių koše ar šviežia duona – tai klasikinis derinys, išbandytas Vengrijoje per maisto festivalius šiais metais.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau