Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 1

Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu

Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu

Ne visada pusryčiai privalo būti patys sveikiausi, kartas nuo karto jie gali būti tiesiog labai skanūs ir skirti pasilepinimui. Tokie kartais būna ir man savaitgalio pusryčiai, kai turint daugiau laisvo laiko, galima prisikepti blynų, vafliųcinamoninių bandelių arba… kaip šiuo atveju tobulo skonio keksą. Taip, tikrai tobulai skanų keksą su raudonaisiais apelsinais, kuris tiesiog ištirpsta burnoje, prie kavos puodelio. Ir pagaminamas jis gana greitai – per kelias minutes išplaksite tešla, mažiau nei 60 minučių orkaitėje ir garuojantis desertas pusryčiams jau paruoštas.

Bet tuo pačiu, tenka pripažinti, kad mano šeimoje keksai tikrai nėra patys mylimiausi desertai. Jie mėgsta kitokius desertus. Bet va man keksai labai patinka. Tad šį kartą desertas buvo skirtas man. Bet aišku, pamačiusi šeima, kaip skaniai aš valgau irgi ėmė po gabaliuką... dar po gabaliuką ir kekso greit neliko!

Raudonųjų apelsinų sezonas yra ganėtinai trumpas, tad rekomenduoju nieko nelaukti ir išsikepti jį jau dabar! Visgi, jei pavėlavote ar negalite rasti raudonųjų apelsinų prie namų esančioje parduotuvėje, drąsiai naudojame paprastus apelsinus - svarbu išsirinkti kuo sultingesnius (ieškome minkštesnių, plonesnę žievelę turinčių apelsinų). Einame gaminti!

Ingredientai

Keksui:

  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 200 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
  • alyvuogių aliejus: 120 gramų (tinka ir kitas turimas aliejus)
  • natūralus jogurtas: 120 gramų (arba graikiškas jogurtas)
  • raudonojo apelsino sultys: iš 0,5 vnt.
  • tarkuota raudonųjų apelsinų žievelė: iš 2 vnt.
  • obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 210 gramų
  • kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
  • druska: žiupsnelio.

Kekso viršui: 

  • apelsinai: 2
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų.

Glajui:

  • raudonųjų apelsinų sultys: iš 2 vnt.
  • pienas: 1 valgomojo šaukšto
  • cukraus pudra: 90 gramų
  • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pasiruošiame keksą: Į didelį dubenį įmušame kiaušinius, supilame cukrų, vanilės ekstraktą ir trumpai paplakame.

2. Tada supilame aliejų, įspaudžiame apelsino sultis, įtarkuojame žievelę, supilame obuolių actą, sudedame jogurtą ir dar vieną kartą viską išplakame.

3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius bei druską.

4. Per kelis kartus sausąjį mišinį įmaišome į tešlą.

5. Kekso kepimo formą (pailgą) išklojame su kepimo popieriumi. Supilame kekso tešlą ir sulyginame paviršių.

6. Tuomet nulupame du apelsinus, supjaustome riekelėmis ir išdėliojame ant kekso viršaus. Apibarstome cukrumi.

7. Keksą kepame maždaug 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ar keksas jau yra iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - jeigu ištrauktas pagaliukas neaplipęs šlapia tešla - keksas jau yra paruoštas.

8. Palaukiame, kol keksas atvės, ir tada išimame iš kepimo formos.

9. Pasiruošiame glaistą: Į nedidelį puodą išspaudžiame dviejų apelsinų sultis. Kaitiname sultis ant mažos kaitros, kol skysčio kiekis sumažėja iki maždaug 1-2 šaukštų skysčio.

10. Dubenyje sumaišome cukraus pudrą bei vanilę. Supilame apelsinų sultis ir dar kartą išmaišome.

11. Tada įpilame pusę arba vieną šaukštą pieno ir išmaišome (skysčio kiekis priklausys nuo jūsų norimos glajaus konsistencijos).

12. Užpilame glajų ant kekso. Viršų galima dekoruoti kokoso riekelėmis arba raudonaisiais apelsinais. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau