Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 01

Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu

Keksas su raudonaisiais apelsinais su glaistu

Ne visada pusryčiai privalo būti patys sveikiausi, kartas nuo karto jie gali būti tiesiog labai skanūs ir skirti pasilepinimui. Tokie kartais būna ir man savaitgalio pusryčiai, kai turint daugiau laisvo laiko, galima prisikepti blynų, vafliųcinamoninių bandelių arba… kaip šiuo atveju tobulo skonio keksą. Taip, tikrai tobulai skanų keksą su raudonaisiais apelsinais, kuris tiesiog ištirpsta burnoje, prie kavos puodelio. Ir pagaminamas jis gana greitai – per kelias minutes išplaksite tešla, mažiau nei 60 minučių orkaitėje ir garuojantis desertas pusryčiams jau paruoštas.

Bet tuo pačiu, tenka pripažinti, kad mano šeimoje keksai tikrai nėra patys mylimiausi desertai. Jie mėgsta kitokius desertus. Bet va man keksai labai patinka. Tad šį kartą desertas buvo skirtas man. Bet aišku, pamačiusi šeima, kaip skaniai aš valgau irgi ėmė po gabaliuką... dar po gabaliuką ir kekso greit neliko!

Raudonųjų apelsinų sezonas yra ganėtinai trumpas, tad rekomenduoju nieko nelaukti ir išsikepti jį jau dabar! Visgi, jei pavėlavote ar negalite rasti raudonųjų apelsinų prie namų esančioje parduotuvėje, drąsiai naudojame paprastus apelsinus - svarbu išsirinkti kuo sultingesnius (ieškome minkštesnių, plonesnę žievelę turinčių apelsinų). Einame gaminti!

Ingredientai

Keksui:

  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 200 gramų
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
  • alyvuogių aliejus: 120 gramų (tinka ir kitas turimas aliejus)
  • natūralus jogurtas: 120 gramų (arba graikiškas jogurtas)
  • raudonojo apelsino sultys: iš 0,5 vnt.
  • tarkuota raudonųjų apelsinų žievelė: iš 2 vnt.
  • obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • miltai: 210 gramų
  • kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
  • druska: žiupsnelio.

Kekso viršui: 

  • apelsinai: 2
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų.

Glajui:

  • raudonųjų apelsinų sultys: iš 2 vnt.
  • pienas: 1 valgomojo šaukšto
  • cukraus pudra: 90 gramų
  • vanilė: 1 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pasiruošiame keksą: Į didelį dubenį įmušame kiaušinius, supilame cukrų, vanilės ekstraktą ir trumpai paplakame.

2. Tada supilame aliejų, įspaudžiame apelsino sultis, įtarkuojame žievelę, supilame obuolių actą, sudedame jogurtą ir dar vieną kartą viską išplakame.

3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius bei druską.

4. Per kelis kartus sausąjį mišinį įmaišome į tešlą.

5. Kekso kepimo formą (pailgą) išklojame su kepimo popieriumi. Supilame kekso tešlą ir sulyginame paviršių.

6. Tuomet nulupame du apelsinus, supjaustome riekelėmis ir išdėliojame ant kekso viršaus. Apibarstome cukrumi.

7. Keksą kepame maždaug 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ar keksas jau yra iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - jeigu ištrauktas pagaliukas neaplipęs šlapia tešla - keksas jau yra paruoštas.

8. Palaukiame, kol keksas atvės, ir tada išimame iš kepimo formos.

9. Pasiruošiame glaistą: Į nedidelį puodą išspaudžiame dviejų apelsinų sultis. Kaitiname sultis ant mažos kaitros, kol skysčio kiekis sumažėja iki maždaug 1-2 šaukštų skysčio.

10. Dubenyje sumaišome cukraus pudrą bei vanilę. Supilame apelsinų sultis ir dar kartą išmaišome.

11. Tada įpilame pusę arba vieną šaukštą pieno ir išmaišome (skysčio kiekis priklausys nuo jūsų norimos glajaus konsistencijos).

12. Užpilame glajų ant kekso. Viršų galima dekoruoti kokoso riekelėmis arba raudonaisiais apelsinais. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau keksų receptų rasite: Keksai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau