Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 10

Skanus moliūgų sūrio pyragas: rudens desertas, kurio verta paragauti

Skanus moliūgų sūrio pyragas: rudens desertas, kurio verta paragauti

Verta išbandyti švelnų, lengvai prieskoniais pagardintą kreminį įdarą ir traškų imbiero pagrindą. Ruduo atneša ne tik spalvų žaismus, bet ir nuostabius skonius, kurie puikiai tinka šiai sezonui. Moliūgų sūrio pyragas – tai klasikinis desertas, kuris sujungia švelnų kremą ir traškią pagrindą, atspindintį rudens grožį. Šis receptas yra tobulas pasirinkimas šventėms ar tiesiog jaukiam vakarui namuose. Atraskite, kaip lengvai galite pagaminti šį skanų pyragą ir nustebinti savo artimuosius.

Atėjusį rudenį švęskite su sezoniniais kepiniais, pavyzdžiui, moliūgų sūrio pyragu. Švelnus, lengvai prieskoniais pagardintas kreminis įdaras ir traškus imbierinis pagrindas - verta išbandyti.

Moliūgų sūrio pyrago receptas

Ingredientai:

  • Miltai - 50 g;
  • moliūgų tyrės - 425 g;
  • sviestas - 80 g;
  • imbieriniai sausainiai - 275 g;
  • kiaušiniai - 6 vnt;
  • kreminis sūris (neriebus) - 800 g;
  • rudasis cukrus - 200 g;
  • grietinėlė - 400 ml;
  • malto cinamono - pagal skonį;
  • karamelinis padažas - 3 šaukštai. l.

Kaip paruošti sūrio pyragą su moliūgais

  1. Sviestą ištirpinkite ir sausainius susmulkinkite iki trupinių, tada ingredientus sumaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir supilkite mišinį į paruoštą torto formą, paskleiskite jį aplink šonus ir prispauskite šaukštu.
  2. Kepkite paplotėlį 10 minučių iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje. Paruoštą keksą aptepkite 1 kiaušinio baltymu ir kepkite dar 3 minutes.
  3. Ruošiant įdarą, kreminį sūrį išsukite iki purumo. Sudėkite moliūgų tyrę, cukrų ir miltus ir dar kartą išplakite iki vientisos masės. Nenustodami plakti, palaipsniui įmaišykite kiaušinius ir 1 kiaušinio trynį. Plakite, kol masė taps vientisa ir kreminė.
  4. Supilkite įdarą ant iškepto sausainių pagrindo, tada formą pastatykite ant gilios kepimo skardos arba į didelę formą. Į didelę formą įpilkite vandens, kad jis siektų pusę formos dugno.
  5. Moliūgų sūrio pyragą kepkite 10 minučių, tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 110 laipsnių. Tada kepkite sūrio pyragą dar 1,5 valandos, kol sūrio pyragas sustings ir šiek tiek pasislinks tik per vidurį, jei švelniai pakratysite formą.
  6. Išjunkite orkaitę, tada atidarykite orkaitės dureles ir palikite sūrio pyragą 2 valandoms, kol visiškai atvės. Išimkite sūrio pyragą iš orkaitės ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai.
  7. Kai atvės, atsargiai išimkite sūrio pyragą iš formos ir perkelkite į lėkštę. Išplakite grietinėlę elektriniu plakikliu iki minkštų viršūnių ir užtepkite ant sūrio pyrago. Pabarstykite moliūgų sūrio pyragą trupučiu cinamono arba moliūgų sėklomis ir apšlakstykite karameliniu padažu.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 07:16, 2024-10-10
Jei dar nesate išbandę švelnaus, lengvai prieskoniais pagardinto kreminio įdaro ir traškaus imbiero pagrindo, dabar pats laikas tai padaryti! Šis moliūgų sūrio pyragas taps jūsų rudens favoritų sąrašo žvaigžde
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau