Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Vasario » 2

Graikiška žuvis: kepti vilkešeriai

Graikiška Žuvis: Kepti Vilkešeriai

Jūs tikriausiai gal­vo­jat kas čia per žuvis ir su kuo ji turėtų būti val­goma, kad būtų labai skani? Aš irgi iš pradžių taip pagal­vo­jau, kol jos nepa­mačiau. Bet tuomet pri­si­mi­niau, kad mes lygiai tokią žuvį val­gėme keliaudami Graiki­joje, vie­noje iš Ψαροταβερνα, kuri buvo prie pat jūros kranto, ganėtinai toli nuo turis­ti­nių marš­rutų. Ten buvo galimybė pačiam išsi­rinkti norimą žuvį ir grai­kas ją iškepė ant žarijų. Žuvį, aišku, patiekė su graikiš­komis salo­tomis ir balta namine duona. Buvo nerealiai skanu.

Parsinešusi savo žuvį namo, ant eti­ke­tės pama­čiau, kad žuvies kil­mės šalis yra Graikija. Ten ji pasirodo itin popu­liari. Žuvies mėsa man asmeniškai pri­mena jūros eše­rio mėsą, bet ji nėra tokia sausa, ir tvir­tesnė. Žuvį galite ruošti itin įvai­riai: tiek kepti ant gro­te­lių, tiek kepti keptuvėje arba orkai­tėje. Dar labai tiks kepti drus­koje, ir jeigu aš jau nebū­čiau drus­koje kepęs doradų, tai šią žuvį tik­rai būčiau taip pat iškepęs.

Jeigu būtų buvusi galimybė žuvis būčiau kepęs lauke, ant žarijų. Bet kadangi, vie­naip jau išmėginau, o ant­raip šiuo metu galimybės nebuvo, tai pasi­rin­kau paprastą gerą, laiko patikrintą, būdą - kepti orkai­tėje. Mes pasirinkome valgyti su švie­žiomis dar­žo­vėmis ir švie­sia duona. Bet tik­rai būtų skanu ir su graikiš­ko­mis bul­vė­mis.

Ingredientai

  • vilkešeriai: 2
  • česnakas: 3 skiltelių
  • citrinos: poros griežinėlių
  • šviežias rozmarinas: kelių šakelių (arba čiobrelis ar raudonėlis; tinka ir džiovinti)
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių rei­kia susi­ruošti žuvį. Privalu ją išva­lyti. Žvynų skusti nerei­kia.

2. Žuvį nuplau­kite, pra­pjaukite pilvą nuo žiaunų iki pilvo apa­čios.

3. Kiškite pirštą ir išimkite viską, kas išsi­ima. Nepabi­jo­kite, jeigu rei­kia patempti stip­riau, arba jeigu rei­kia, panau­doti peilį.

4. Tuomet būti­nai išimkite žiau­nas. Jas galite išimti iš vidaus per pilvo ertmę arba pro žiaunų angą - iš išorės. Pamė­gin­kit tiek vie­naip tiek kitaip, pama­ty­site kaip jums yra parasčiau. Žiau­nos yra tokios ašt­ro­kos (kaip ir kitų žuvų), taigi atsar­giai.

5. Viską atlikę dar vieną kartą nuplau­kite žuvį.

6. Pad­ru­ski­nkite ir papi­ri­nkite tiek iš vidaus, tiek iš išorės.

7. Smul­kiai supjaus­tykite čes­naką ir pada­linę į dvi dalis sudėkite į žuvį.

8. Citri­nos grie­ži­nė­lius irgi sudėkite į vidų.

9. Tuomet tą patį pada­rykite ir su rozmarinu.

10. Imkite didžiau­sią turimą kep­tuvę ir apke­pkite žuvį iš abiejų pusių po kelias minu­tes. Kad gražiai paskrustų.

11. Per tą laiką, kol kepa, orkaitę įkai­tinkite iki 180 laips­nių temperatūros.

12. Apkepę žuvį dėkite į kepimo skardą, dar galite pasmaigs­tyti roz­ma­rinu bei užspausti pagal skonį citri­nos sul­čių.

13. Kepkite maždaug 15 minučių. Žuvis per tiek laiko tik­rai iškepa. Oda nusi­plėš itin leng­vai, o stu­bu­ras išsi­ims itin papras­tai. Val­gyti patogu, o svar­biau­sia labai skanu. Pasilepinkit!

Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.

Graikiška žuvis kepti vilkešeriai, žuvis, žuvies patiekalai, vilkešeri

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau