Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 2

Graikiška žuvis: kepti vilkešeriai

Graikiška Žuvis: Kepti Vilkešeriai

Jūs tikriausiai gal­vo­jat kas čia per žuvis ir su kuo ji turėtų būti val­goma, kad būtų labai skani? Aš irgi iš pradžių taip pagal­vo­jau, kol jos nepa­mačiau. Bet tuomet pri­si­mi­niau, kad mes lygiai tokią žuvį val­gėme keliaudami Graiki­joje, vie­noje iš Ψαροταβερνα, kuri buvo prie pat jūros kranto, ganėtinai toli nuo turis­ti­nių marš­rutų. Ten buvo galimybė pačiam išsi­rinkti norimą žuvį ir grai­kas ją iškepė ant žarijų. Žuvį, aišku, patiekė su graikiš­komis salo­tomis ir balta namine duona. Buvo nerealiai skanu.

Parsinešusi savo žuvį namo, ant eti­ke­tės pama­čiau, kad žuvies kil­mės šalis yra Graikija. Ten ji pasirodo itin popu­liari. Žuvies mėsa man asmeniškai pri­mena jūros eše­rio mėsą, bet ji nėra tokia sausa, ir tvir­tesnė. Žuvį galite ruošti itin įvai­riai: tiek kepti ant gro­te­lių, tiek kepti keptuvėje arba orkai­tėje. Dar labai tiks kepti drus­koje, ir jeigu aš jau nebū­čiau drus­koje kepęs doradų, tai šią žuvį tik­rai būčiau taip pat iškepęs.

Jeigu būtų buvusi galimybė žuvis būčiau kepęs lauke, ant žarijų. Bet kadangi, vie­naip jau išmėginau, o ant­raip šiuo metu galimybės nebuvo, tai pasi­rin­kau paprastą gerą, laiko patikrintą, būdą - kepti orkai­tėje. Mes pasirinkome valgyti su švie­žiomis dar­žo­vėmis ir švie­sia duona. Bet tik­rai būtų skanu ir su graikiš­ko­mis bul­vė­mis.

Ingredientai

  • vilkešeriai: 2
  • česnakas: 3 skiltelių
  • citrinos: poros griežinėlių
  • šviežias rozmarinas: kelių šakelių (arba čiobrelis ar raudonėlis; tinka ir džiovinti)
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių rei­kia susi­ruošti žuvį. Privalu ją išva­lyti. Žvynų skusti nerei­kia.

2. Žuvį nuplau­kite, pra­pjaukite pilvą nuo žiaunų iki pilvo apa­čios.

3. Kiškite pirštą ir išimkite viską, kas išsi­ima. Nepabi­jo­kite, jeigu rei­kia patempti stip­riau, arba jeigu rei­kia, panau­doti peilį.

4. Tuomet būti­nai išimkite žiau­nas. Jas galite išimti iš vidaus per pilvo ertmę arba pro žiaunų angą - iš išorės. Pamė­gin­kit tiek vie­naip tiek kitaip, pama­ty­site kaip jums yra parasčiau. Žiau­nos yra tokios ašt­ro­kos (kaip ir kitų žuvų), taigi atsar­giai.

5. Viską atlikę dar vieną kartą nuplau­kite žuvį.

6. Pad­ru­ski­nkite ir papi­ri­nkite tiek iš vidaus, tiek iš išorės.

7. Smul­kiai supjaus­tykite čes­naką ir pada­linę į dvi dalis sudėkite į žuvį.

8. Citri­nos grie­ži­nė­lius irgi sudėkite į vidų.

9. Tuomet tą patį pada­rykite ir su rozmarinu.

10. Imkite didžiau­sią turimą kep­tuvę ir apke­pkite žuvį iš abiejų pusių po kelias minu­tes. Kad gražiai paskrustų.

11. Per tą laiką, kol kepa, orkaitę įkai­tinkite iki 180 laips­nių temperatūros.

12. Apkepę žuvį dėkite į kepimo skardą, dar galite pasmaigs­tyti roz­ma­rinu bei užspausti pagal skonį citri­nos sul­čių.

13. Kepkite maždaug 15 minučių. Žuvis per tiek laiko tik­rai iškepa. Oda nusi­plėš itin leng­vai, o stu­bu­ras išsi­ims itin papras­tai. Val­gyti patogu, o svar­biau­sia labai skanu. Pasilepinkit!

Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.

Graikiška žuvis kepti vilkešeriai, žuvis, žuvies patiekalai, vilkešeri

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau