Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2021 » Vasario » 2

Graikiška žuvis: kepti vilkešeriai

Graikiška Žuvis: Kepti Vilkešeriai

Jūs tikriausiai gal­vo­jat kas čia per žuvis ir su kuo ji turėtų būti val­goma, kad būtų labai skani? Aš irgi iš pradžių taip pagal­vo­jau, kol jos nepa­mačiau. Bet tuomet pri­si­mi­niau, kad mes lygiai tokią žuvį val­gėme keliaudami Graiki­joje, vie­noje iš Ψαροταβερνα, kuri buvo prie pat jūros kranto, ganėtinai toli nuo turis­ti­nių marš­rutų. Ten buvo galimybė pačiam išsi­rinkti norimą žuvį ir grai­kas ją iškepė ant žarijų. Žuvį, aišku, patiekė su graikiš­komis salo­tomis ir balta namine duona. Buvo nerealiai skanu.

Parsinešusi savo žuvį namo, ant eti­ke­tės pama­čiau, kad žuvies kil­mės šalis yra Graikija. Ten ji pasirodo itin popu­liari. Žuvies mėsa man asmeniškai pri­mena jūros eše­rio mėsą, bet ji nėra tokia sausa, ir tvir­tesnė. Žuvį galite ruošti itin įvai­riai: tiek kepti ant gro­te­lių, tiek kepti keptuvėje arba orkai­tėje. Dar labai tiks kepti drus­koje, ir jeigu aš jau nebū­čiau drus­koje kepęs doradų, tai šią žuvį tik­rai būčiau taip pat iškepęs.

Jeigu būtų buvusi galimybė žuvis būčiau kepęs lauke, ant žarijų. Bet kadangi, vie­naip jau išmėginau, o ant­raip šiuo metu galimybės nebuvo, tai pasi­rin­kau paprastą gerą, laiko patikrintą, būdą - kepti orkai­tėje. Mes pasirinkome valgyti su švie­žiomis dar­žo­vėmis ir švie­sia duona. Bet tik­rai būtų skanu ir su graikiš­ko­mis bul­vė­mis.

Ingredientai

  • vilkešeriai: 2
  • česnakas: 3 skiltelių
  • citrinos: poros griežinėlių
  • šviežias rozmarinas: kelių šakelių (arba čiobrelis ar raudonėlis; tinka ir džiovinti)
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių rei­kia susi­ruošti žuvį. Privalu ją išva­lyti. Žvynų skusti nerei­kia.

2. Žuvį nuplau­kite, pra­pjaukite pilvą nuo žiaunų iki pilvo apa­čios.

3. Kiškite pirštą ir išimkite viską, kas išsi­ima. Nepabi­jo­kite, jeigu rei­kia patempti stip­riau, arba jeigu rei­kia, panau­doti peilį.

4. Tuomet būti­nai išimkite žiau­nas. Jas galite išimti iš vidaus per pilvo ertmę arba pro žiaunų angą - iš išorės. Pamė­gin­kit tiek vie­naip tiek kitaip, pama­ty­site kaip jums yra parasčiau. Žiau­nos yra tokios ašt­ro­kos (kaip ir kitų žuvų), taigi atsar­giai.

5. Viską atlikę dar vieną kartą nuplau­kite žuvį.

6. Pad­ru­ski­nkite ir papi­ri­nkite tiek iš vidaus, tiek iš išorės.

7. Smul­kiai supjaus­tykite čes­naką ir pada­linę į dvi dalis sudėkite į žuvį.

8. Citri­nos grie­ži­nė­lius irgi sudėkite į vidų.

9. Tuomet tą patį pada­rykite ir su rozmarinu.

10. Imkite didžiau­sią turimą kep­tuvę ir apke­pkite žuvį iš abiejų pusių po kelias minu­tes. Kad gražiai paskrustų.

11. Per tą laiką, kol kepa, orkaitę įkai­tinkite iki 180 laips­nių temperatūros.

12. Apkepę žuvį dėkite į kepimo skardą, dar galite pasmaigs­tyti roz­ma­rinu bei užspausti pagal skonį citri­nos sul­čių.

13. Kepkite maždaug 15 minučių. Žuvis per tiek laiko tik­rai iškepa. Oda nusi­plėš itin leng­vai, o stu­bu­ras išsi­ims itin papras­tai. Val­gyti patogu, o svar­biau­sia labai skanu. Pasilepinkit!

Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.

Graikiška žuvis kepti vilkešeriai, žuvis, žuvies patiekalai, vilkešeri

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
16.04.2021 laikas 10:23 Pikantiškas sviestas su ciberžole ir raudonėliu

Kad pasigaminti tokį pikantišką sviestą daug pastangų tikrai nereikia, o rezultatas nuostabus. Šįkart aš jį gaminau su ciberžole ir raudonėliu. Super gerai pavyko, tad dalinuosi ir su Jumis.

Skaityti daugiau

15.04.2021 laikas 21:49 Mieliniai avižinių dribsniai blyneliai "Su nauda sveikatai"

Šį mielinių blynelių receptą radau rusiškam žurnaliuke "Septynetas su šaukštu" (bent taip išsiverstų), na ir tikrai sudomino. Šis receptas labai tinka tiems, kas nemėgsta košių iš avižinių dribsnių. Skonis man asmeniškai labai patiko, o kažkaip iki šiol niekada ir girdėjus nebuvau apie ...

Skaityti daugiau

15.04.2021 laikas 21:49 Orkaitėje keptas perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena arba vištiena
Jeigu mėgstate įvairiausius troškinius su paukštiena, tada ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Jį pagaminti itin paprasta, reikia visus produktus sudėti į kepimo indą ir dėti į orkaitę, kuri atliks visus darbus už Jus....

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 21:06 Aukščiausias žmogus pasaulyje Roberto Vodlou istorija

272 cm ūgis leido Robertui Vodlou tapti aukščiausiu žmogumi pasaulyje. Šis faktas oficialiai užregistruotas Gineso rekordų knygoje. Gerasis milžinas, kaip jį vadino aplinkiniai, toliau augo iki mirties. 272, Ūgis, Leido, Robertui, Vodlou, Tapti, Aukščiausiu, Žmogumi, Pasaulyje, Faktas, Oficialiai...

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 20:44 Fregatos “Dunbar” Tragedija

Apie šią baisią tragedija 1857 metais rašė visi laikraščiai. Tai buvo didžiausia tų laikų jūrų katastrofa. Iš 122 laive buvusių žmonių žuvo visi, išskyrus vieną jūreivį.

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 11:13 Klimato kaita Arktyje gali padvigubinti žaibų iškrovų skaičių
Šiauriniame poliaratyje žaibų iškrovos yra ypač retas fenomenas, tačiau globaliam klimatui pradėjus šiltėti, dažnesni tapo ir šie reiškiniai.

Skaityti daugiau

16.04.2021 laikas 10:56 Mįslingas žaibas Portugalijoje pražudė 68 ožkas

Tuo metu kai dalis Europos susidūrė su ekstremalia balandžiui šalčio banga, kurią lydėjo vėlyvos šalnos ir sniegas, pietiniuose žemyno pakraščiuose šaltas oras susidūrė su karštomis tropinių orų masėmis, kurios suformuoja smarkias audras su perkūnija.

...

Skaityti daugiau

15.04.2021 laikas 15:48 Ką išduoda apgamai skirtingose kūno vietose?

Dauguma apgamų atsiranda iki 30 metų ir, pasak kinų astrologijos, gali atskleisti daug informacijos apie žmogų pagal tai, kurioje kūno vietoje jų yra. Pavyzdžiui, apgamas ant nosies reiškia, kad jūs esate labai darbštus, ant skruosto – sąžiningas.

...

Skaityti daugiau