Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 02

Graikiška žuvis: kepti vilkešeriai

Graikiška Žuvis: Kepti Vilkešeriai

Jūs tikriausiai gal­vo­jat kas čia per žuvis ir su kuo ji turėtų būti val­goma, kad būtų labai skani? Aš irgi iš pradžių taip pagal­vo­jau, kol jos nepa­mačiau. Bet tuomet pri­si­mi­niau, kad mes lygiai tokią žuvį val­gėme keliaudami Graiki­joje, vie­noje iš Ψαροταβερνα, kuri buvo prie pat jūros kranto, ganėtinai toli nuo turis­ti­nių marš­rutų. Ten buvo galimybė pačiam išsi­rinkti norimą žuvį ir grai­kas ją iškepė ant žarijų. Žuvį, aišku, patiekė su graikiš­komis salo­tomis ir balta namine duona. Buvo nerealiai skanu.

Parsinešusi savo žuvį namo, ant eti­ke­tės pama­čiau, kad žuvies kil­mės šalis yra Graikija. Ten ji pasirodo itin popu­liari. Žuvies mėsa man asmeniškai pri­mena jūros eše­rio mėsą, bet ji nėra tokia sausa, ir tvir­tesnė. Žuvį galite ruošti itin įvai­riai: tiek kepti ant gro­te­lių, tiek kepti keptuvėje arba orkai­tėje. Dar labai tiks kepti drus­koje, ir jeigu aš jau nebū­čiau drus­koje kepęs doradų, tai šią žuvį tik­rai būčiau taip pat iškepęs.

Jeigu būtų buvusi galimybė žuvis būčiau kepęs lauke, ant žarijų. Bet kadangi, vie­naip jau išmėginau, o ant­raip šiuo metu galimybės nebuvo, tai pasi­rin­kau paprastą gerą, laiko patikrintą, būdą - kepti orkai­tėje. Mes pasirinkome valgyti su švie­žiomis dar­žo­vėmis ir švie­sia duona. Bet tik­rai būtų skanu ir su graikiš­ko­mis bul­vė­mis.

Ingredientai

  • vilkešeriai: 2
  • česnakas: 3 skiltelių
  • citrinos: poros griežinėlių
  • šviežias rozmarinas: kelių šakelių (arba čiobrelis ar raudonėlis; tinka ir džiovinti)
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių rei­kia susi­ruošti žuvį. Privalu ją išva­lyti. Žvynų skusti nerei­kia.

2. Žuvį nuplau­kite, pra­pjaukite pilvą nuo žiaunų iki pilvo apa­čios.

3. Kiškite pirštą ir išimkite viską, kas išsi­ima. Nepabi­jo­kite, jeigu rei­kia patempti stip­riau, arba jeigu rei­kia, panau­doti peilį.

4. Tuomet būti­nai išimkite žiau­nas. Jas galite išimti iš vidaus per pilvo ertmę arba pro žiaunų angą - iš išorės. Pamė­gin­kit tiek vie­naip tiek kitaip, pama­ty­site kaip jums yra parasčiau. Žiau­nos yra tokios ašt­ro­kos (kaip ir kitų žuvų), taigi atsar­giai.

5. Viską atlikę dar vieną kartą nuplau­kite žuvį.

6. Pad­ru­ski­nkite ir papi­ri­nkite tiek iš vidaus, tiek iš išorės.

7. Smul­kiai supjaus­tykite čes­naką ir pada­linę į dvi dalis sudėkite į žuvį.

8. Citri­nos grie­ži­nė­lius irgi sudėkite į vidų.

9. Tuomet tą patį pada­rykite ir su rozmarinu.

10. Imkite didžiau­sią turimą kep­tuvę ir apke­pkite žuvį iš abiejų pusių po kelias minu­tes. Kad gražiai paskrustų.

11. Per tą laiką, kol kepa, orkaitę įkai­tinkite iki 180 laips­nių temperatūros.

12. Apkepę žuvį dėkite į kepimo skardą, dar galite pasmaigs­tyti roz­ma­rinu bei užspausti pagal skonį citri­nos sul­čių.

13. Kepkite maždaug 15 minučių. Žuvis per tiek laiko tik­rai iškepa. Oda nusi­plėš itin leng­vai, o stu­bu­ras išsi­ims itin papras­tai. Val­gyti patogu, o svar­biau­sia labai skanu. Pasilepinkit!

Rekomendacija: Daugiau žuvies patiekalų receptų rasite: Žuvies patiekalai.

Graikiška žuvis kepti vilkešeriai, žuvis, žuvies patiekalai, vilkešeri

Recepto Autorius Ką suvalgyti?

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 11:14 Lęšiai: Nauda Sveikatai, Žala ir Receptai
Lęšiai – puikus maistas sveikatai, turintis daug baltymų, skaidulų, geležies ir folatų. Jie padeda mažinti cholesterolį, gerina virškinimą, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Tačiau per didelis vartojimas gali sukelti pilvo pūtimą ar trukdy...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 10:50 Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Naudingos Savybės ir Vartojimas
Bičių žiedadulkės – tai natūralus superproduktas, turintis baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos stiprina imunitetą, suteikia energijos, mažina cholesterolį, gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsigauti po ligų. Vartojamos su medumi, jogu...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:49 Mokslininkai įspėja, kad populiarios svorio mažinimo priemonės sukelia agresyvius vėžius žmonėms
Mokslininkai atrado, kad populiarios svorio mažinimo priemonės, tokios kaip Ozempic, Wegovy ir Mounjaro, yra susijusios su rimtais šalutiniais poveikiais, įskaitant dantų ėduonį, raumenų ir kaulų masės praradimą, aklumą, savižudybės mintis, vėžį ir m...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:40 Europa uždraudžia mokėjimus grynaisiais prieš privalomo ‘skaitmeninio euro’ įvedimą
ES paskelbė planus kriminalizuoti visus mokėjimus grynaisiais, numatydama įvesti naują „skaitmeninį eurą“, kuris bus privalomas visiems piliečiams, norintiems dalyvauti visuomenės gyvenime.

Skaityti daugiau