Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 09

Keptos Stintos su Citrina ir Petražolėmis

Stintos yra ne tik tradicinis žiemos delikatesas, bet ir puikus būdas praturtinti savo valgiaraštį. Šis keptų stintų receptas su citrina ir petražolėmis suteiks jūsų stalui naujų skonių ir aromatų. Pasiruoškite pasinerti į gardžių žuvies patiekalų pasaulį!

Keptos Stintos su Citrina ir Petražolėmis

Ingredientai:

  • 1 kg stintų

  • Druskos - pagal skonį

  • Aliejaus kepimui - apie 200-300 ml (priklauso nuo keptuvės dydžio ir gylio)

  • Kvietinių miltų apvoliojimui - apie 100-150 g

  • Citrina (nebūtina) - 1 vnt. (pjaustome griežinėliais)

  • Petražolių (nebūtina) - saujelė smulkintų, kaip garnyras

Gaminame:

1. Paruošiame žuveles:

  • Stintas nuvalome nuo žvynų, išvalome vidų nuo vidaus organų, nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  • Pagardiname stintas druska apie 10-15 minučių prieš kepant, kad žuvis įgautų skonį.

2. Paruošiame keptuvę:

  • Dideliame keptuvėje įkaitiname aliejų. Aliejaus turėtų būti pakankamai, kad apsemtų žuveles pusiau, bet ne per daug, kad žuvis nepradėtų virti vietoj kepimo.

3. Kepame:

  • Stintas apvoliojame kvietiniuose miltuose, kad kiekvienos žuvies paviršius būtų tolygiai padengtas.

  • Dedame žuvis į įkaitintą aliejų. Kepame per vidutinę ugnį, kol abi pusės gražiai paskrus – apie 3-5 minutes kiekvienai pusei, priklausomai nuo žuvies dydžio ir keptuvės temperatūros. Žuvis turėtų būti traški išorėje, bet sultinga viduje.

4. Patiekiame:

  • Iškeptas stintas išimame iš keptuvės ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.

  • Patiekiame karštas, puošiant citrinos griežinėliais ir smulkintomis petražolėmis, jei norite. Citrina suteiks gaivumo, o petražolės - šviežumo.

Papildomi Patarimai:

  • Jei norite traškesnės plutelės, galite miltus sumaišyti su šiek tiek maltų pipirų ar kitų prieskonių.

  • Stintas galima valgyti rankomis - tai prideda prie patiekalo autentiškumo, bet jei norite, patiekite su žuvies peiliuku ir šakute.

  • Jei turite galimybę, rinkitės šviežias, nešaldytas stintas, nes jų skonis ir tekstūra bus geresni.

Skanaus!

Šis patobulintas receptas ne tik suteikia bazinį kepimo būdą, bet ir papildomus elementus, kurie gali paįvairinti ir praturtinti jūsų patiekalą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 21:26, 2025-02-09
Išbandžiau šį receptą vakarienės metu ir stintos tiesiog ištirpo burnoje! Citrinos ir petražolių derinys suteikia patiekalui gaivumo, kurio ieškojome. Privalote išbandyti šį receptą, kol stintų sezonas dar nesibaigė!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-02 laikas 14:14 Receptai Grikainiai su Varške: Skanus ir Sveikas Lietuviškas Receptas
Skanus grikainių su varške receptas – sotus ir sveikas lietuviškas patiekalas vegetarams! Šie grikių kotletai su varške tapo tikru atradimu – paprasti, maistingi ir be galo skanūs! Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jie ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau