Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 09

Keptos Stintos su Citrina ir Petražolėmis

Stintos yra ne tik tradicinis žiemos delikatesas, bet ir puikus būdas praturtinti savo valgiaraštį. Šis keptų stintų receptas su citrina ir petražolėmis suteiks jūsų stalui naujų skonių ir aromatų. Pasiruoškite pasinerti į gardžių žuvies patiekalų pasaulį!

Keptos Stintos su Citrina ir Petražolėmis

Ingredientai:

  • 1 kg stintų

  • Druskos - pagal skonį

  • Aliejaus kepimui - apie 200-300 ml (priklauso nuo keptuvės dydžio ir gylio)

  • Kvietinių miltų apvoliojimui - apie 100-150 g

  • Citrina (nebūtina) - 1 vnt. (pjaustome griežinėliais)

  • Petražolių (nebūtina) - saujelė smulkintų, kaip garnyras

Gaminame:

1. Paruošiame žuveles:

  • Stintas nuvalome nuo žvynų, išvalome vidų nuo vidaus organų, nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  • Pagardiname stintas druska apie 10-15 minučių prieš kepant, kad žuvis įgautų skonį.

2. Paruošiame keptuvę:

  • Dideliame keptuvėje įkaitiname aliejų. Aliejaus turėtų būti pakankamai, kad apsemtų žuveles pusiau, bet ne per daug, kad žuvis nepradėtų virti vietoj kepimo.

3. Kepame:

  • Stintas apvoliojame kvietiniuose miltuose, kad kiekvienos žuvies paviršius būtų tolygiai padengtas.

  • Dedame žuvis į įkaitintą aliejų. Kepame per vidutinę ugnį, kol abi pusės gražiai paskrus – apie 3-5 minutes kiekvienai pusei, priklausomai nuo žuvies dydžio ir keptuvės temperatūros. Žuvis turėtų būti traški išorėje, bet sultinga viduje.

4. Patiekiame:

  • Iškeptas stintas išimame iš keptuvės ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.

  • Patiekiame karštas, puošiant citrinos griežinėliais ir smulkintomis petražolėmis, jei norite. Citrina suteiks gaivumo, o petražolės - šviežumo.

Papildomi Patarimai:

  • Jei norite traškesnės plutelės, galite miltus sumaišyti su šiek tiek maltų pipirų ar kitų prieskonių.

  • Stintas galima valgyti rankomis - tai prideda prie patiekalo autentiškumo, bet jei norite, patiekite su žuvies peiliuku ir šakute.

  • Jei turite galimybę, rinkitės šviežias, nešaldytas stintas, nes jų skonis ir tekstūra bus geresni.

Skanaus!

Šis patobulintas receptas ne tik suteikia bazinį kepimo būdą, bet ir papildomus elementus, kurie gali paįvairinti ir praturtinti jūsų patiekalą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 21:26, 09.02.2025
Išbandžiau šį receptą vakarienės metu ir stintos tiesiog ištirpo burnoje! Citrinos ir petražolių derinys suteikia patiekalui gaivumo, kurio ieškojome. Privalote išbandyti šį receptą, kol stintų sezonas dar nesibaigė!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
25.03.2025 laikas 22:01 Receptai Paprastos Bandelės su Obuoliais: Receptas be Mielių 2025
Norite greitai pagaminti skanias bandeles su obuoliais? Šis paprastas receptas be mielių puikiai tiks prie kavos ar arbatos!

Skaityti daugiau

23.03.2025 laikas 10:10 Receptai Borodino duonos receptas: tradicinis skonis namuose

Borodino duona – tai ne tik maistas, bet ir istorija, atkeliavusi iš Rusijos virtuvės gilumos. Ši tamsi, aromatinga ruginė duona, pagardinta salyklu, melasa ir kmynais, nuo XIX a. žavi savo sodriu skoniu ir tekstūra. Nors...

Skaityti daugiau

22.03.2025 laikas 16:32 Receptai Naminiai Bounty batonėliai – šokoladas ir kokosas namuose
Ar mėgstate Bounty batonėlių šokolado ir kokoso derinį? O kas, jei galėtumėte pasigaminti juos namuose – dar skanesnius, natūralius ir be jokių dirbtinių priedų? Šis receptas atneša tropinį malonumą tiesiai į jūsų virtuvę! Minkšta...

Skaityti daugiau

25.03.2025 laikas 21:40 Didysis Susitraukimas: Nauja Teorija apie Visatos Pabaigą 2025
Ar Visata amžinai plėsis, ar jos laukia „Didysis susitraukimas“? Nauji moksliniai tyrimai atskleidžia stulbinančias teorijas apie Visatos ateitį!

Skaityti daugiau

25.03.2025 laikas 21:02 Gizos Piramidžių Paslaptys: Nauji Požeminiai Radiniai 2025

Ar žinojote, kad po Gizos piramidėmis gali slypėti dar neatrastos paslaptys? Škotijos ir Italijos mokslininkai, naudodami pažangias technologijas, atskleidė stulbinančius radinius, kurie gali pakeisti mūsų supratimą apie senovės Egipto civilizacij...

Skaityti daugiau

24.03.2025 laikas 23:03 Kodėl liekame vieni? Santykių klaidos šiuolaikiniame pasaulyje
Šiuolaikinis pasaulis pilnas galimybių bendrauti – socialiniai tinklai, pažinčių programėlės, nuolatinis ryšys. Tačiau kodėl vis daugiau žmonių jaučiasi vieniši? Psichologai teigia, kad technologijų amžius keičia mūsų požiūrį į santykius, o idealizav...

Skaityti daugiau

24.03.2025 laikas 22:42 Senovės Egipto piramidžių paslaptis: darbininkų palaikai perrašo istoriją
Senovės Egipto piramidės – didingi monumentai, šimtmečius laikyti karalių ir elito amžinojo poilsio vieta. Tačiau naujas archeologinis atradimas Tomboso vietovėje, netoli Nilo dabartiniame Sudane, verčia suabejoti šia legenda. Archeologai aptiko neįp...

Skaityti daugiau

24.03.2025 laikas 22:30 Kambato įlankos paslaptis: ar povandeninis miestas perrašys žmonijos istoriją?
Prie Vakarų Indijos krantų, Chambato įlankoje (anksčiau vadintoje Kambėjaus įlanka), 36 metrų gylyje po vandeniu slypi paslaptis, galinti perrašyti mums žinomą žmonijos istoriją. 2000 m. Indijos Nacionalinio vandenynų technologijų instituto (NIOT) ap...

Skaityti daugiau