Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 09

Keptos Stintos su Citrina ir Petražolėmis

Stintos yra ne tik tradicinis žiemos delikatesas, bet ir puikus būdas praturtinti savo valgiaraštį. Šis keptų stintų receptas su citrina ir petražolėmis suteiks jūsų stalui naujų skonių ir aromatų. Pasiruoškite pasinerti į gardžių žuvies patiekalų pasaulį!

Keptos Stintos su Citrina ir Petražolėmis

Ingredientai:

  • 1 kg stintų

  • Druskos - pagal skonį

  • Aliejaus kepimui - apie 200-300 ml (priklauso nuo keptuvės dydžio ir gylio)

  • Kvietinių miltų apvoliojimui - apie 100-150 g

  • Citrina (nebūtina) - 1 vnt. (pjaustome griežinėliais)

  • Petražolių (nebūtina) - saujelė smulkintų, kaip garnyras

Gaminame:

1. Paruošiame žuveles:

  • Stintas nuvalome nuo žvynų, išvalome vidų nuo vidaus organų, nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  • Pagardiname stintas druska apie 10-15 minučių prieš kepant, kad žuvis įgautų skonį.

2. Paruošiame keptuvę:

  • Dideliame keptuvėje įkaitiname aliejų. Aliejaus turėtų būti pakankamai, kad apsemtų žuveles pusiau, bet ne per daug, kad žuvis nepradėtų virti vietoj kepimo.

3. Kepame:

  • Stintas apvoliojame kvietiniuose miltuose, kad kiekvienos žuvies paviršius būtų tolygiai padengtas.

  • Dedame žuvis į įkaitintą aliejų. Kepame per vidutinę ugnį, kol abi pusės gražiai paskrus – apie 3-5 minutes kiekvienai pusei, priklausomai nuo žuvies dydžio ir keptuvės temperatūros. Žuvis turėtų būti traški išorėje, bet sultinga viduje.

4. Patiekiame:

  • Iškeptas stintas išimame iš keptuvės ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.

  • Patiekiame karštas, puošiant citrinos griežinėliais ir smulkintomis petražolėmis, jei norite. Citrina suteiks gaivumo, o petražolės - šviežumo.

Papildomi Patarimai:

  • Jei norite traškesnės plutelės, galite miltus sumaišyti su šiek tiek maltų pipirų ar kitų prieskonių.

  • Stintas galima valgyti rankomis - tai prideda prie patiekalo autentiškumo, bet jei norite, patiekite su žuvies peiliuku ir šakute.

  • Jei turite galimybę, rinkitės šviežias, nešaldytas stintas, nes jų skonis ir tekstūra bus geresni.

Skanaus!

Šis patobulintas receptas ne tik suteikia bazinį kepimo būdą, bet ir papildomus elementus, kurie gali paįvairinti ir praturtinti jūsų patiekalą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 21:26, 2025-02-09
Išbandžiau šį receptą vakarienės metu ir stintos tiesiog ištirpo burnoje! Citrinos ir petražolių derinys suteikia patiekalui gaivumo, kurio ieškojome. Privalote išbandyti šį receptą, kol stintų sezonas dar nesibaigė!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau