Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 09

Keptos Stintos su Citrina ir Petražolėmis

Stintos yra ne tik tradicinis žiemos delikatesas, bet ir puikus būdas praturtinti savo valgiaraštį. Šis keptų stintų receptas su citrina ir petražolėmis suteiks jūsų stalui naujų skonių ir aromatų. Pasiruoškite pasinerti į gardžių žuvies patiekalų pasaulį!

Keptos Stintos su Citrina ir Petražolėmis

Ingredientai:

  • 1 kg stintų

  • Druskos - pagal skonį

  • Aliejaus kepimui - apie 200-300 ml (priklauso nuo keptuvės dydžio ir gylio)

  • Kvietinių miltų apvoliojimui - apie 100-150 g

  • Citrina (nebūtina) - 1 vnt. (pjaustome griežinėliais)

  • Petražolių (nebūtina) - saujelė smulkintų, kaip garnyras

Gaminame:

1. Paruošiame žuveles:

  • Stintas nuvalome nuo žvynų, išvalome vidų nuo vidaus organų, nuplauname šaltu vandeniu ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

  • Pagardiname stintas druska apie 10-15 minučių prieš kepant, kad žuvis įgautų skonį.

2. Paruošiame keptuvę:

  • Dideliame keptuvėje įkaitiname aliejų. Aliejaus turėtų būti pakankamai, kad apsemtų žuveles pusiau, bet ne per daug, kad žuvis nepradėtų virti vietoj kepimo.

3. Kepame:

  • Stintas apvoliojame kvietiniuose miltuose, kad kiekvienos žuvies paviršius būtų tolygiai padengtas.

  • Dedame žuvis į įkaitintą aliejų. Kepame per vidutinę ugnį, kol abi pusės gražiai paskrus – apie 3-5 minutes kiekvienai pusei, priklausomai nuo žuvies dydžio ir keptuvės temperatūros. Žuvis turėtų būti traški išorėje, bet sultinga viduje.

4. Patiekiame:

  • Iškeptas stintas išimame iš keptuvės ir dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.

  • Patiekiame karštas, puošiant citrinos griežinėliais ir smulkintomis petražolėmis, jei norite. Citrina suteiks gaivumo, o petražolės - šviežumo.

Papildomi Patarimai:

  • Jei norite traškesnės plutelės, galite miltus sumaišyti su šiek tiek maltų pipirų ar kitų prieskonių.

  • Stintas galima valgyti rankomis - tai prideda prie patiekalo autentiškumo, bet jei norite, patiekite su žuvies peiliuku ir šakute.

  • Jei turite galimybę, rinkitės šviežias, nešaldytas stintas, nes jų skonis ir tekstūra bus geresni.

Skanaus!

Šis patobulintas receptas ne tik suteikia bazinį kepimo būdą, bet ir papildomus elementus, kurie gali paįvairinti ir praturtinti jūsų patiekalą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 21:26, 2025-02-09
Išbandžiau šį receptą vakarienės metu ir stintos tiesiog ištirpo burnoje! Citrinos ir petražolių derinys suteikia patiekalui gaivumo, kurio ieškojome. Privalote išbandyti šį receptą, kol stintų sezonas dar nesibaigė!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 09:03 Žemė pasvirusi 31,5 colio. Tai neturėtų atsitikti
Vanduo turi galią. Tiesą sakant, tokia didelė galia, kad pumpuojant Žemės gruntinį vandenį galima pakeisti planetos pasvirimą ir sukimąsi. Tai taip pat gali turėti įtakos jūros lygio kilimui ir kitoms klimato kaitos pasekmėms....

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 08:42 Mokslininkai atrado būdą, kaip atgręžti laiką ir galbūt ištrinti klaidas
Kvantinės fizikos subatominėje visatoje galima pasiekti dalykų, kurie mūsų fizinėje pasaulyje laikomi neįmanomais. Tokie dalykai kaip superpozicija, susipynimas ir net teleportacija atrodo įmanomi, kai viskas tampa kvantinė. Dabar Austrijos mokslų ak...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:41 Tyrimai atskleidžia chemoterapijos pavojus: pagreitėjęs senėjimas ir antriniai vėžiai
Naujausi tyrimai atskleidė nerimą keliančius chemoterapijos šalutinius poveikius. Gydymas gali negrįžtamai pažeisti sveikas ląsteles, pagreitinti senėjimą ir padidinti antrinių vėžio formų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:24 Ataskaita patvirtina, kad chemtrailai buvo panaudoti 1952 m. Lynmouth potvynio katastrofai sukelti
1952 m. rugpjūčio 15 d. Jungtinę Karalystę sukrėtė viena didžiausių potvynio katastrofų per pastaruosius 300 metų. Lynmouth kaimas Devone buvo nusiaubtas, kai 90 milijonų tonų vandens ir tūkstančiai tonų uolienų nušlavė namus, tiltus ir gyvenimus, nu...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:33 Kaip Laikyti Obuolius Namuose, Kad Jie Ilgiau Išsilaikytų? Ekspertų Patarimai ir Moksliniai Paaiškinimai
Kaip laikyti obuolius, kad jie išliktų švieži? Sužinokite ekspertų patarimus ir mokslinius paaiškinimus, kaip išsaugoti obuolius šaldytuve ar rūsyje. Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais paaiškinimais ir ekspertų patarimais, atskleisime, kaip ti...

Skaityti daugiau