Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Gruodžio » 14

Kaip skaniai iškepti upėtakį orkaitėje su citrina

Upėtakis – tai viena iš populiariausių žuvų, mėgstama dėl savo švelnios mėsos ir subtilaus skonio. Kepant orkaitėje, jis išlaiko savo sultingumą ir puikiai dera su citrinos gaivumu. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu ir skaniu receptu, kuriuo kiekvienas galės nustebinti savo artimuosius. Sužinokite, kaip paruošti tobulą upėtakį, kuris taps jūsų mėgstamu patiekalu!

Kaip skaniai iškepti upėtakį orkaitėje su citrina

Ingredientai:

  • Upėtakis – 1 vnt.
  • Citrina – 1-1,5 vnt., priklausomai nuo upėtakio dydžio
  • Sviestas - 2 nedideli gabalėliai
  • Druska, pipirai
  • Šviežios žolelės (pvz., petražolės, krapai) – pagal skonį
  • Peleninės arba alyvuogių aliejus (pasirinktinai)
  • Daržovių garnyrui (pvz., cukinijos, morkos, pomidorai)

Gaminimo procesas:

  1. Marinavimas: Upėtakį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Įtriname druska, pipirais ir apšlakstome šviežiomis citrinos sultimis (0,5 citrinos). Paliekame valandai pasimarinuoti. Šiuo metu galite paruošti garnyrą: supjaustyti daržoves, kurias vėliau patieksite šalia.

  2. Citrinos paruošimas: Likusią citriną supjaustome plonais griežinėliais.

  3. Žuvies paruošimas: Upėtakį dedame ant folijos. Jo šoną keliose vietose įpjauname ir į įpjovas kišame citrinos griežinėlius. 3-4 citrinos griežinėlius dedame į upėtakio vidų kartu su sviesto gabalėliais ir, jei norite, šviežiomis žolelėmis.

  4. Kepimas: Apdengiame žuvį kitu folijos lakštu, apsukame ir dedame ant skardos. Įkaitintoje orkaitėje kepame apie 40-50 minučių, priklausomai nuo upėtakio dydžio. Po to nuimame viršutinį folijos sluoksnį ir dar kepame apie 10 minučių, kol žuvis gražiai apskrus.

  5. Patiekimas: Keptas upėtakis gali būti patiekiamas su šviežių daržovių salotomis arba, kaip minėjote, su obuolių sultyse marinuotais burokėliais. Galite papildyti patiekalą šviežiomis žolelėmis ir citrinos griežinėliais.

Papildomi patarimai:

  • Garnyras: Puiku būtų papildyti patiekalą keptomis daržovėmis, pavyzdžiui, cukinijomis ar morkomis, kurios gali būti pagardintos alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
  • Skonių derinimas: Eksperimentuokite su prieskoniais – galite pridėti česnako skiltelių ar net šiek tiek raudonėlio, kad suteiktumėte patiekalui papildomą aromatą.

Skanaus!

Šiuo metu vis daugiau žmonių domisi sveika mityba ir žuvies patiekalais. Upėtakis yra ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas. Jis turtingas omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra naudingos širdžiai ir smegenims. Be to, naujausios tendencijos rodo, kad žmonės vis labiau renkasi vietinę produkciją, todėl upėtakiai iš mūsų regiono tampa vis populiaresni.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:02, 14.12.2024
Ar ieškote puikaus žuvies recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą? Išbandykite šį orkaitėje kepto upėtakio receptą su citrina! Jis ne tik skanus, bet ir sveikas! Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis, kaip patiekimą galima pagardinti – laukiam jūsų komentarų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau