Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 14

Kaip skaniai iškepti upėtakį orkaitėje su citrina

Upėtakis – tai viena iš populiariausių žuvų, mėgstama dėl savo švelnios mėsos ir subtilaus skonio. Kepant orkaitėje, jis išlaiko savo sultingumą ir puikiai dera su citrinos gaivumu. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu ir skaniu receptu, kuriuo kiekvienas galės nustebinti savo artimuosius. Sužinokite, kaip paruošti tobulą upėtakį, kuris taps jūsų mėgstamu patiekalu!

Kaip skaniai iškepti upėtakį orkaitėje su citrina

Ingredientai:

  • Upėtakis – 1 vnt.
  • Citrina – 1-1,5 vnt., priklausomai nuo upėtakio dydžio
  • Sviestas - 2 nedideli gabalėliai
  • Druska, pipirai
  • Šviežios žolelės (pvz., petražolės, krapai) – pagal skonį
  • Peleninės arba alyvuogių aliejus (pasirinktinai)
  • Daržovių garnyrui (pvz., cukinijos, morkos, pomidorai)

Gaminimo procesas:

  1. Marinavimas: Upėtakį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Įtriname druska, pipirais ir apšlakstome šviežiomis citrinos sultimis (0,5 citrinos). Paliekame valandai pasimarinuoti. Šiuo metu galite paruošti garnyrą: supjaustyti daržoves, kurias vėliau patieksite šalia.

  2. Citrinos paruošimas: Likusią citriną supjaustome plonais griežinėliais.

  3. Žuvies paruošimas: Upėtakį dedame ant folijos. Jo šoną keliose vietose įpjauname ir į įpjovas kišame citrinos griežinėlius. 3-4 citrinos griežinėlius dedame į upėtakio vidų kartu su sviesto gabalėliais ir, jei norite, šviežiomis žolelėmis.

  4. Kepimas: Apdengiame žuvį kitu folijos lakštu, apsukame ir dedame ant skardos. Įkaitintoje orkaitėje kepame apie 40-50 minučių, priklausomai nuo upėtakio dydžio. Po to nuimame viršutinį folijos sluoksnį ir dar kepame apie 10 minučių, kol žuvis gražiai apskrus.

  5. Patiekimas: Keptas upėtakis gali būti patiekiamas su šviežių daržovių salotomis arba, kaip minėjote, su obuolių sultyse marinuotais burokėliais. Galite papildyti patiekalą šviežiomis žolelėmis ir citrinos griežinėliais.

Papildomi patarimai:

  • Garnyras: Puiku būtų papildyti patiekalą keptomis daržovėmis, pavyzdžiui, cukinijomis ar morkomis, kurios gali būti pagardintos alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
  • Skonių derinimas: Eksperimentuokite su prieskoniais – galite pridėti česnako skiltelių ar net šiek tiek raudonėlio, kad suteiktumėte patiekalui papildomą aromatą.

Skanaus!

Šiuo metu vis daugiau žmonių domisi sveika mityba ir žuvies patiekalais. Upėtakis yra ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas. Jis turtingas omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra naudingos širdžiai ir smegenims. Be to, naujausios tendencijos rodo, kad žmonės vis labiau renkasi vietinę produkciją, todėl upėtakiai iš mūsų regiono tampa vis populiaresni.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:02, 2024-12-14
Ar ieškote puikaus žuvies recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą? Išbandykite šį orkaitėje kepto upėtakio receptą su citrina! Jis ne tik skanus, bet ir sveikas! Pasidalinkite savo patirtimi ir idėjomis, kaip patiekimą galima pagardinti – laukiam jūsų komentarų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau