- 14.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 145 Peržiūrų
- 1 komentaras
Upėtakis – tai viena iš populiariausių žuvų, mėgstama dėl savo švelnios mėsos ir subtilaus skonio. Kepant orkaitėje, jis išlaiko savo sultingumą ir puikiai dera su citrinos gaivumu. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu ir skaniu receptu, kuriuo kiekvienas galės nustebinti savo artimuosius. Sužinokite, kaip paruošti tobulą upėtakį, kuris taps jūsų mėgstamu patiekalu!
Ingredientai:
- Upėtakis – 1 vnt.
- Citrina – 1-1,5 vnt., priklausomai nuo upėtakio dydžio
- Sviestas - 2 nedideli gabalėliai
- Druska, pipirai
- Šviežios žolelės (pvz., petražolės, krapai) – pagal skonį
- Peleninės arba alyvuogių aliejus (pasirinktinai)
- Daržovių garnyrui (pvz., cukinijos, morkos, pomidorai)
Gaminimo procesas:
-
Marinavimas: Upėtakį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Įtriname druska, pipirais ir apšlakstome šviežiomis citrinos sultimis (0,5 citrinos). Paliekame valandai pasimarinuoti. Šiuo metu galite paruošti garnyrą: supjaustyti daržoves, kurias vėliau patieksite šalia.
-
Citrinos paruošimas: Likusią citriną supjaustome plonais griežinėliais.
-
Žuvies paruošimas: Upėtakį dedame ant folijos. Jo šoną keliose vietose įpjauname ir į įpjovas kišame citrinos griežinėlius. 3-4 citrinos griežinėlius dedame į upėtakio vidų kartu su sviesto gabalėliais ir, jei norite, šviežiomis žolelėmis.
-
Kepimas: Apdengiame žuvį kitu folijos lakštu, apsukame ir dedame ant skardos. Įkaitintoje orkaitėje kepame apie 40-50 minučių, priklausomai nuo upėtakio dydžio. Po to nuimame viršutinį folijos sluoksnį ir dar kepame apie 10 minučių, kol žuvis gražiai apskrus.
-
Patiekimas: Keptas upėtakis gali būti patiekiamas su šviežių daržovių salotomis arba, kaip minėjote, su obuolių sultyse marinuotais burokėliais. Galite papildyti patiekalą šviežiomis žolelėmis ir citrinos griežinėliais.
Papildomi patarimai:
- Garnyras: Puiku būtų papildyti patiekalą keptomis daržovėmis, pavyzdžiui, cukinijomis ar morkomis, kurios gali būti pagardintos alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
- Skonių derinimas: Eksperimentuokite su prieskoniais – galite pridėti česnako skiltelių ar net šiek tiek raudonėlio, kad suteiktumėte patiekalui papildomą aromatą.
Skanaus!
Šiuo metu vis daugiau žmonių domisi sveika mityba ir žuvies patiekalais. Upėtakis yra ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas. Jis turtingas omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra naudingos širdžiai ir smegenims. Be to, naujausios tendencijos rodo, kad žmonės vis labiau renkasi vietinę produkciją, todėl upėtakiai iš mūsų regiono tampa vis populiaresni.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau