- 02.01.2025
- 0.0 Reitingas
- 163 Peržiūros
- 1 komentaras
Karpis yra populiarus žuvies pasirinkimas, kurį galima paruošti įvairiais būdais. Šiame straipsnyje pateiksime skanų ir paprastą kepto karpio receptą su citrinos sultimis. Šis patiekalas ne tik puikiai tiks kasdieniam valgymui, bet ir bus puiki idėja šventiniam stalui. Sužinosite, kaip paruošti šį patiekalą, kad jis būtų traškus, skanus ir gaivus.
Keptas Karpis su Citrinų Sultimis
Ingredientai:
- Karpis
- 1 vnt.
- Pusės citrinos sultys
- Kiaušiniai
- 1-2 vnt.
- Miltai ir džiūvėsėliai apvoliojimui
- Druska, malti juodieji pipirai
- Augalinis aliejus kepimui
Gaminimo Procesas:
-
Paruošimas:
- Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname ir nusausiname.
- Supjaustome gabalėliais, apšlakstome citrinos sultimis.
- Apibarstome druska ir maltais juodaisiais pipirais iš abiejų pusių.
- Paliekame pastovėti maždaug 20 minučių, kad skoniai gerai susigertų.
-
Kiaušinių Plakimas:
- Į dubenėlį mušame kiaušinius ir išplakame, kol masė taps vientisa ir puri.
-
Apvoliojimas:
- Karpio gabaliukus apvoliojame miltuose, tuomet merkime į kiaušinio plakinį ir galiausiai apvoliojame džiūvėsėliuose.
- Šis apvilkimas suteiks karpiui traškumą ir puikų skonį.
-
Kepimas:
- Įkaitiname augalinį aliejų keptuvėje.
- Keptuvėje kepame karpio gabaliukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. Tai trunka apie 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo storio.
-
Patiekimas:
- Keptą karpį tiekiame su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis.
- Patiekalą galima papuošti šviežiais žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis, kad suteiktų dar daugiau skonio ir išvaizdos.
Skanaus!
Šis keptas karpis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam valgymui, tiek šventinėms progoms. Pusės citrinos sultys ne tik pagerina skonį, bet ir suteikia patiekalui gaivumo. Kartu su bulvių koše ir salotomis gausite subalansuotą ir skanų valgį, kuris patiks visiems.
Karpis yra ne tik skanus, bet ir maistingas. Jame gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurie teigiamai veikia širdies sveikatą. Be to, karpio paruošimas yra gana paprastas, todėl jis puikiai tinka tiek patyrusiems virėjams, tiek pradedantiesiems. Pasirinkus tinkamus prieskonius ir garnyrą, šis patiekalas gali tapti tikru jūsų šeimos favoritas.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau