Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 02

Skanaus Karpio Recepto Paslaptis: Keptas Karpis Su Citrinomis

Karpis yra populiarus žuvies pasirinkimas, kurį galima paruošti įvairiais būdais. Šiame straipsnyje pateiksime skanų ir paprastą kepto karpio receptą su citrinos sultimis. Šis patiekalas ne tik puikiai tiks kasdieniam valgymui, bet ir bus puiki idėja šventiniam stalui. Sužinosite, kaip paruošti šį patiekalą, kad jis būtų traškus, skanus ir gaivus.

Skanaus Karpio Recepto Paslaptis: Keptas Karpis Su Citrinomis

Keptas Karpis su Citrinų Sultimis

Ingredientai:

  • Karpis
    • 1 vnt.
  • Pusės citrinos sultys
  • Kiaušiniai
    • 1-2 vnt.
  • Miltai ir džiūvėsėliai apvoliojimui
  • Druska, malti juodieji pipirai
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimo Procesas:

  1. Paruošimas:

    • Karpį išskrodžiame, nuvalome, nuplauname ir nusausiname.
    • Supjaustome gabalėliais, apšlakstome citrinos sultimis.
    • Apibarstome druska ir maltais juodaisiais pipirais iš abiejų pusių.
    • Paliekame pastovėti maždaug 20 minučių, kad skoniai gerai susigertų.
  2. Kiaušinių Plakimas:

    • Į dubenėlį mušame kiaušinius ir išplakame, kol masė taps vientisa ir puri.
  3. Apvoliojimas:

    • Karpio gabaliukus apvoliojame miltuose, tuomet merkime į kiaušinio plakinį ir galiausiai apvoliojame džiūvėsėliuose.
    • Šis apvilkimas suteiks karpiui traškumą ir puikų skonį.
  4. Kepimas:

    • Įkaitiname augalinį aliejų keptuvėje.
    • Keptuvėje kepame karpio gabaliukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. Tai trunka apie 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo storio.
  5. Patiekimas:

    • Keptą karpį tiekiame su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis.
    • Patiekalą galima papuošti šviežiais žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis, kad suteiktų dar daugiau skonio ir išvaizdos.

Skanaus!

Šis keptas karpis yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam valgymui, tiek šventinėms progoms. Pusės citrinos sultys ne tik pagerina skonį, bet ir suteikia patiekalui gaivumo. Kartu su bulvių koše ir salotomis gausite subalansuotą ir skanų valgį, kuris patiks visiems.

Karpis yra ne tik skanus, bet ir maistingas. Jame gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurie teigiamai veikia širdies sveikatą. Be to, karpio paruošimas yra gana paprastas, todėl jis puikiai tinka tiek patyrusiems virėjams, tiek pradedantiesiems. Pasirinkus tinkamus prieskonius ir garnyrą, šis patiekalas gali tapti tikru jūsų šeimos favoritas.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 09:28, 2025-01-02
Koks jūsų mėgstamiausias karpio receptas? Pasidalykite savo patirtimi ir patarimais komentaruose! Išbandykite mūsų kepto karpio receptą ir parašykite, kaip pavyko!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau