Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 03

Orkaitėje keptas karpis gabaliukais su bulvėmis ir daržovėmis

Orkaitėje keptas karpis gabaliukais su bulvėmis ir daržovėmis

Jei jau kalbėti apie žuvis, visada mano didžiausiais favoritais būdavo upėtakis, lašiša arba dorada. Karpį buvau jau ganėtinai senokai buvau primiršusi. Pamačiusi parduotuvėje asortimente šviežius, mūsų šalyje užaugintų karpių pjausnius, prieš pirkdama šiek tiek suabejojau, bet vis tiek juos pagriebiau - pagalvojau, kad vis tiek sugalvosiu ką skanaus pasigaminti. Žinoma, šiam patiekalui galite pirkti ir visą karpį, jį išvalyti ir supjaustyti gabaliukais.

Pasigaminusi ir beskanaudama orkaitėje keptą karpį gabaliukais su daržovėmis ir bulvėmis, dar vieną kartą įsitikinau, kad karpis pats iš savęs yra ganėtinai riebi žuvis, bet padariau išvadą, kad prie jo priderinus reikiamus ingredientus įmanoma pasigaminti fantastiško skonio patiekalą. Net neneigsiu, kad būtent šį kartą apsipirkinėdama užtrukau kiek ilgiau, nes parduotuvėje garnyrą rinkausi labai kruopščiai ir savo galvoje mėginau įsivaizduoti įvarius skonius. Dabar labai drąsiai galiu teigti, kad pomidorai, saldžiosios bulvės, česnakas ir citrina - fantastiški draugai karpiui į draugiją. Skanaujant šią žuvį kepti vyšniniai pomidorai kartu su citrina suteikia reikiamo rūgštumo, kuris subalansavo karpio riebumą, saldžiosios bulvės ir morkos suteikia saldumo, kuris paryškino žuvies skonį, o česnakas, porai ir garstyčios padarė ją itin kvapnią. Todėl labai rekomenduoju išmėginti šią žuvį būtent su tokiomis daržovėmis - su jomis ji tiesiog atsiskleis! Beje, patiekalą drąsiai galite dėti ant šventinio stalo, nes spalvos atrodo labai įspūdingai!

Tad tai patiekalas, tinkantis ir greitai vakarienei, ir savaitgalio arba šventiniams pietums.

Ingredientai

  • švieži karpio pjausniai: 600 gramų
  • morkos: 1 didelės
  • saldžiosios bulvės: 4 (naudojau violetines)
  • porai: 1
  • česnakas: 1 galvutės
  • vyšniniai pomidorai: kelių šakelių
  • Dižono (Dijon) garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos: 1
  • alyvuogių aliejus
  • druska
  • pipirai.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių karpio pjausnius išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje prieš kepimą mažiausiai 60 minučių.

2. Po to vieną kepsnių pusę ištepkite Dižono garstyčiomis, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Pjausnius guldykite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, garstyčiomis ištepta puse žemyn.

4. Tuomet pasiruoškite daržoves. Bulves nuskuskite ir supjaustykite vieno kąsnio dydžio griežinėliais, morkas ir porus pusžiedžiais. Viską išdėliokite kepimo skardoje šalia žuvies.

5. Taip pat įdėkite išilgai perpjautą česnako galvą, kelias citrinos skilteles ir kekinius vyšninius pomidorus.

6. Viską pagardinkite druska, pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

7. Kepkite maždaug 45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaukite!

8. Rekomendacija: Daugiau karpio receptų rasite: Karpio receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau