Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 27

Maži mini koldūnai su faršu, gaminti su specialia forma

Maži Mini Koldūnai Su Faršu, Gaminti Su Specialia Forma

Mūsų šeima tikrai labai mėgsta koldūnus, bet iki šiol jų gamyba užimdavo daug laiko. Tačiau kaimynė man patarė įsigyti specialią formą, su kuria procesas užtrunka žymiai trumpiau. O skonis tas pats pasakiškas. Visa šeima laiminga. O dar dalį koldūnų galima užsišaldyti kameroje ir prireikus tiesiog išvirti. Daugiau jokių pirktinių!

Šių koldūnų tešla gaunasi švelni ir nelimpanti prie rankų, todėl man ji labai patinka.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 3 puodeliai (1 puodelis - 250 mililitrų)
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • verdantis vanduo: 1 puodelio.

Įdarui:

  • faršas: ~450 gramų (naudoju maišytą kiaulienos su jautiena)
  • vanduo: 3 šaukštų
  • druska
  • juodieji pipirai
  • džiovintas mairūnas.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių pasiruoškite tešlą - visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.

2. Tada visus įdaro ingredientus sumaišykite tarpusavyje. Įdarui nuostabų skonį suteikia mairūnas, jis tiesiog privalomas.

3. Pasiruoškite formą koldūnams.

4. Ši forma tikrai superinė, negaliu atsidžiaugti.

5. Imkite kočėlą į rankas ir prie smagiausio" darbo - kočioti tešlą. Su šia tešla viskas paprasta ir šis darbas tikrai nebūna sunkus. Tešla labai lengvai kočiojosi.

6. Iškočiotą apskritimą dėkite ant formos ir dėliokite faršą.

7. Tada faršą uždengite dar vienu tešlos patalu. Imkite kočėlą ir pako­čio­kite su juo vir­šu­tinį blyną ant for­mos. Kočio­kite tiek, kad kol­dūnų kraš­tai atsi­skirtų, tai yra maty­tųsi meta­las. Nuimkite šoninę tešlą - ją galėsite panau­do­ti kitiems bly­nams.

8. Apver­kite formą ir papur­tykite. Iškris didžioji dalis kol­dūnų, o liku­sius tiesiog išstu­mkite pirštais.

9. Dalį koldūnų galite užšaldyti, o kitą dalį koldūnų išvirkite verdančiame vandenyje.

10. Aš šį kartą išvirtus koldūnus dar apskrudinau keptuvėje su druska ir pipirais. Tada patiekiau su grietine. Nuo šiol gaminsiu tik šitaip. Super skonis ir koldūnai!

Rekomendacija: Daugiau koldūnų receptų rasite: Koldūnų receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau