Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 27

Maži mini koldūnai su faršu, gaminti su specialia forma

Maži Mini Koldūnai Su Faršu, Gaminti Su Specialia Forma

Mūsų šeima tikrai labai mėgsta koldūnus, bet iki šiol jų gamyba užimdavo daug laiko. Tačiau kaimynė man patarė įsigyti specialią formą, su kuria procesas užtrunka žymiai trumpiau. O skonis tas pats pasakiškas. Visa šeima laiminga. O dar dalį koldūnų galima užsišaldyti kameroje ir prireikus tiesiog išvirti. Daugiau jokių pirktinių!

Šių koldūnų tešla gaunasi švelni ir nelimpanti prie rankų, todėl man ji labai patinka.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 3 puodeliai (1 puodelis - 250 mililitrų)
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • verdantis vanduo: 1 puodelio.

Įdarui:

  • faršas: ~450 gramų (naudoju maišytą kiaulienos su jautiena)
  • vanduo: 3 šaukštų
  • druska
  • juodieji pipirai
  • džiovintas mairūnas.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių pasiruoškite tešlą - visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.

2. Tada visus įdaro ingredientus sumaišykite tarpusavyje. Įdarui nuostabų skonį suteikia mairūnas, jis tiesiog privalomas.

3. Pasiruoškite formą koldūnams.

4. Ši forma tikrai superinė, negaliu atsidžiaugti.

5. Imkite kočėlą į rankas ir prie smagiausio" darbo - kočioti tešlą. Su šia tešla viskas paprasta ir šis darbas tikrai nebūna sunkus. Tešla labai lengvai kočiojosi.

6. Iškočiotą apskritimą dėkite ant formos ir dėliokite faršą.

7. Tada faršą uždengite dar vienu tešlos patalu. Imkite kočėlą ir pako­čio­kite su juo vir­šu­tinį blyną ant for­mos. Kočio­kite tiek, kad kol­dūnų kraš­tai atsi­skirtų, tai yra maty­tųsi meta­las. Nuimkite šoninę tešlą - ją galėsite panau­do­ti kitiems bly­nams.

8. Apver­kite formą ir papur­tykite. Iškris didžioji dalis kol­dūnų, o liku­sius tiesiog išstu­mkite pirštais.

9. Dalį koldūnų galite užšaldyti, o kitą dalį koldūnų išvirkite verdančiame vandenyje.

10. Aš šį kartą išvirtus koldūnus dar apskrudinau keptuvėje su druska ir pipirais. Tada patiekiau su grietine. Nuo šiol gaminsiu tik šitaip. Super skonis ir koldūnai!

Rekomendacija: Daugiau koldūnų receptų rasite: Koldūnų receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau