Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 27

Maži mini koldūnai su faršu, gaminti su specialia forma

Maži Mini Koldūnai Su Faršu, Gaminti Su Specialia Forma

Mūsų šeima tikrai labai mėgsta koldūnus, bet iki šiol jų gamyba užimdavo daug laiko. Tačiau kaimynė man patarė įsigyti specialią formą, su kuria procesas užtrunka žymiai trumpiau. O skonis tas pats pasakiškas. Visa šeima laiminga. O dar dalį koldūnų galima užsišaldyti kameroje ir prireikus tiesiog išvirti. Daugiau jokių pirktinių!

Šių koldūnų tešla gaunasi švelni ir nelimpanti prie rankų, todėl man ji labai patinka.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 3 puodeliai (1 puodelis - 250 mililitrų)
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • verdantis vanduo: 1 puodelio.

Įdarui:

  • faršas: ~450 gramų (naudoju maišytą kiaulienos su jautiena)
  • vanduo: 3 šaukštų
  • druska
  • juodieji pipirai
  • džiovintas mairūnas.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių pasiruoškite tešlą - visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje.

2. Tada visus įdaro ingredientus sumaišykite tarpusavyje. Įdarui nuostabų skonį suteikia mairūnas, jis tiesiog privalomas.

3. Pasiruoškite formą koldūnams.

4. Ši forma tikrai superinė, negaliu atsidžiaugti.

5. Imkite kočėlą į rankas ir prie smagiausio" darbo - kočioti tešlą. Su šia tešla viskas paprasta ir šis darbas tikrai nebūna sunkus. Tešla labai lengvai kočiojosi.

6. Iškočiotą apskritimą dėkite ant formos ir dėliokite faršą.

7. Tada faršą uždengite dar vienu tešlos patalu. Imkite kočėlą ir pako­čio­kite su juo vir­šu­tinį blyną ant for­mos. Kočio­kite tiek, kad kol­dūnų kraš­tai atsi­skirtų, tai yra maty­tųsi meta­las. Nuimkite šoninę tešlą - ją galėsite panau­do­ti kitiems bly­nams.

8. Apver­kite formą ir papur­tykite. Iškris didžioji dalis kol­dūnų, o liku­sius tiesiog išstu­mkite pirštais.

9. Dalį koldūnų galite užšaldyti, o kitą dalį koldūnų išvirkite verdančiame vandenyje.

10. Aš šį kartą išvirtus koldūnus dar apskrudinau keptuvėje su druska ir pipirais. Tada patiekiau su grietine. Nuo šiol gaminsiu tik šitaip. Super skonis ir koldūnai!

Rekomendacija: Daugiau koldūnų receptų rasite: Koldūnų receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 11:14 Lęšiai: Nauda Sveikatai, Žala ir Receptai
Lęšiai – puikus maistas sveikatai, turintis daug baltymų, skaidulų, geležies ir folatų. Jie padeda mažinti cholesterolį, gerina virškinimą, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Tačiau per didelis vartojimas gali sukelti pilvo pūtimą ar trukdy...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 10:50 Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Naudingos Savybės ir Vartojimas
Bičių žiedadulkės – tai natūralus superproduktas, turintis baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos stiprina imunitetą, suteikia energijos, mažina cholesterolį, gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsigauti po ligų. Vartojamos su medumi, jogu...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:49 Mokslininkai įspėja, kad populiarios svorio mažinimo priemonės sukelia agresyvius vėžius žmonėms
Mokslininkai atrado, kad populiarios svorio mažinimo priemonės, tokios kaip Ozempic, Wegovy ir Mounjaro, yra susijusios su rimtais šalutiniais poveikiais, įskaitant dantų ėduonį, raumenų ir kaulų masės praradimą, aklumą, savižudybės mintis, vėžį ir m...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:40 Europa uždraudžia mokėjimus grynaisiais prieš privalomo ‘skaitmeninio euro’ įvedimą
ES paskelbė planus kriminalizuoti visus mokėjimus grynaisiais, numatydama įvesti naują „skaitmeninį eurą“, kuris bus privalomas visiems piliečiams, norintiems dalyvauti visuomenės gyvenime.

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 13:10 Tyrimas: COVID-19 ‘spyglio baltymas’ iš tiesų buvo HERV-K

Mokslininkai atrado, kad COVID-19 „spyglio baltymas“ iš tiesų nebuvo virusinis, o buvo spike formos HERV-K – senovinis endogeninis retrovirusinis baltymas, užkoduotas žmogaus DNR ir žinomas kaip aktyvuojantis uždegimo ir str...

Skaityti daugiau