Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Kaimo naujienos » Vaistažolės

Apie pankolines kinmėtes

Apie pankolines kinmėtes

Noriu priminti, kad kalba eina ne apie gamtinius anyžinius lofantus (Lamiaceae), o apie pankolines kinmėtes, kurias patobulino mokslininkai selekcininkai.

Šiose kinmėtėse gausu įvairių makro- ir mikroelementų, daug žmogaus organizmui naudingų medžiagų. Ypač svarbu, kad jose yra magnio ir chromo. medicinoje jie vadinami gyvybės elementais.

Tyrimai parodė, kad pankolinėse kinmėtėse yra daug makro- ir mikroelementų (beveik visa Mendelejevo lentelė). Jose randama ir retų elementų (seleno, cinko, jodo, mangano, vario, chromo ir kt.), kurių nėra kituose augaluose.

Pankolinių kinmėčių elementų sudėtis mg/g: selenas - 0,16; cinkas - 27,32; jodas - 0,33; manganas - 29,35; varis - 19,74; chromas - kurio nėra kituose augaluose, taip pat kiti (beveik visa Mendelejevo lentelė); aliuminis 462; arsenas 0,26; boras - 20,36; kalcis 10 986; kadmis - 0,0585; kobaltas 0,50; geležis - 751; gyvsidabris 0,0087; kalis - 11625; litis - 1,70; magnis - 2497; natris - 2065; nikelis - 2,70; fosforas - 1700; švinas - 0,47; silicis - 675; alavas - 0,05147; stroncis - 87,81; vanadis - 7,53.

augalai, vaistažolės, anyžiniai, pankolinė kinmėtė, Lamiaceae

Chromo, seleno trūkumas žmogaus organizme veda prie senėjimo, veikia nuotaiką, emocinį foną, sukelia nerimą, depresiją, nuovargį. Kasdien vartojant kinmėčių arbatą, papildomos chromo, seleno atsargos organizme, pristabdomas senėjimas, organizmas atjauninamas, sveikatinamas.

Man jau 70 metų, o esu sveikas, jaučiuosi gerai.

Kojų, rankų sąnarių skausmai, kaip daugelio pagyvenusių žmonių, manęs nevargina. Manau, kad tai kinmėčių nuopelnas. 10 metų auginu jas ir nuolat geriu sveikatos suteikiančią pankolinių kinmėčių arbatą. Ji skani. O arbata su Tibeto kinmėtėmis yra kartoko skonio.

Tai patvirtina ir mano artimųjų bei pažįstamų, kurie augina kinmėtes ir mėgsta jas, atsiliepimai.

Taigi, jei norite gyventi ilgai, vartokite pankolinių kinmėčių arbatą kartu su kitomis priemonėmis, kurios užkerta kelią per ankstyvam senėjimui. Pamėkite kinmėtes, užsiauginkite jų.

Apie pankolines kinmėtes

augalai, vaistažolės, anyžiniai, pankolinė kinmėtė, Lamiaceae

augalai, vaistažolės, anyžiniai, pankolinė kinmėtė, Lamiaceae


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomone su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
27.10.2019 laikas 19:29 Migdolų riešutų aliejus

Migdolų aliejuje daugiausiai randama mononesočiųjų riebalų rūgščių Omega-9, šiek tiek polinesočiųjų Omega-6, reikalingų , vitamino E, galinčio padėti atitolinti senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui.

...

Skaityti daugiau

11.09.2022 laikas 10:33 Rugsėjį miškuose randasi pirmieji baravykai: tiks ir sriubai, ir kreminiam rizotui (+ receptas)
Rugsėjis – grybų mėgėjų laukiamas mėnuo, juk po truputį miškuose randasi kvapnių ir maistingų baravykų. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, 100 gramų šių rūšies grybų baltymų yra kur kas daugiau nei daržovėse ar vaisiuose, todėl neretai baravykai dar vadinami augaline mėsa....

Skaityti daugiau

17.08.2020 laikas 14:54 Mėlynės. Liaudies Receptai Ir Patarimai
Dėl mėlynėse esančių antioksidantų mėlynės priskiriamos prie tų augalų, kurie padeda pailginti gyvenimą ir atjauninti organizmą. Naudingos ne tik mėlynių uogos, bet ir jų lapai. Iki žydėjimo ir žydėjimo metu nuskintuose lapuose vitamino C yra net penkis kartus daugiau nei uogose....

Skaityti daugiau

22.11.2022 laikas 08:06 Išaugus kainoms – ūkininkai ieško finansavimo alternatyvų
Per pastaruosius metus ūkininkų skolinimosi įpročiai keitėsi. Kai ankstesniais metais ūkininkai drąsiai investavo į ūkių modernizaciją, šiais metais pastebimas gerokai išaugęs apyvartinių lėšų poreikis.

Skaityti daugiau

27.10.2019 laikas 19:19 Vilnamedžių (medvilnės sėklų) aliejus
Vilnamedžių aliejuje randama nemažai nesočiųjų riebalų rūgščių (daugiau polinesočiųjų ir mažesnė mononesočiųjų riebalų rūgščių dalis), tokoferolio (vitamino E), stabdančio senėjimo procesus, gerinančio odos išvaizdą ir spalvą, užkertančio kelią smulkių raukšlelių susidarymui ir dėl kurio šiame aliej...

Skaityti daugiau