Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Kovo » 31

Po potvynių Naujajame Pietų Velse, Australijoje, paskelbta evakuacija

2022 m. kovo 30 d. Šiaurės Naujasis Pietų Velsas (Australija) patyrė antrą didelį potvynį, kai vėl buvo pralaužta Vilsono upės Lismoro rajone pylimas. Lismoro gyventojai vis dar atsigauna po pražūtingų potvynių, kurie miestą užklupo šių metų vasario pabaigoje.

2022 m. kovo 29 d. Naujojo Pietų Velso nepaprastųjų situacijų tarnyba išleido įsakymą evakuoti Lismoro gyventojus, kai pradėjo kilti vandens lygis Vilsono upėje. Vėliau įsakymai buvo atšaukti, bet kovo 30 d., po to, kai buvo pralaužta miesto centrinį verslo rajoną sauganti užtvanka, jie buvo priimti iš naujo. Meteorologijos biuras pranešė, kad užtvankos aukštis buvo 10,65 m. Kovo 30 d. Vilsono upės lygis Lismore buvo 11,40 m.

Kovo 30 d. Lismoro miesto tarybos pareiškime sakoma: "Vilsono upėje kilo didelis potvynis. Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Vilsono upės vandens lygis netoli Lismoro (AHD) gali siekti 12,00 m, todėl gali kilti dideli potvyniai. Galimas tolesnis kilimas."

Kovo 30 d. smarkios liūtys taip pat sukėlė staigių potvynių Ballinoje ir Byrono įlankoje. Byrono įlankoje per 24 valandas iškrito 268,2 mm lietaus, o Naujojoje Italijoje - 400 mm.

Kovo 30 d. duomenimis, Šiaurės upių ir Vidurio šiaurinės pakrantės regionuose galiojo 16 evakuacijos įsakymų, kurie palietė daugiau kaip 26 000 žmonių. Taip pat galiojo penki įspėjimai apie evakuaciją, dėl kurių nukentėjo dar 12 000 žmonių.

Naujojo Pietų Velso valstijos nepaprastųjų situacijų tarnybos (NSW SES) teigė, kad "komandos ir toliau reaguoja į visuomenės pagalbos prašymus, padedamos mūsų agentūrų partnerių, ir nuo praėjusios nakties vidurnakčio reagavo į daugiau nei 1300 iškvietimų, įskaitant 55 gelbėjimo operacijas dėl potvynių". Kariai taip pat buvo dislokuoti padėti nuo potvynio nukentėjusiose vietovėse.

Policija ir vietos žiniasklaida pranešė, kad dėl potvynio į pietus nuo Lismoro dingo vienas žmogus.

Praėjusią savaitę, maždaug nuo kovo 24 d., smarkios liūtys sukėlė staigius potvynius ir upių išsiliejimus. 2022 m. kovo 24-25 d. po smarkių liūčių Coaldale, į šiaurę nuo Graftono, šiaurinėje Naujojo Pietų Velso valstijos dalyje, potvynio metu žuvo vienas žmogus.

Pastarosiomis dienomis kaimyniniame pietrytiniame Kvinslende taip pat smarkiai lijo ir kilo potvyniai. Policija pranešė, kad kovo 28 d. pradžioje Kingsthorpe, į šiaurės vakarus nuo Toowoomba, potvyniui nuplovus automobilį, žuvo vienas žmogus ir keli šunys.

Vienas žmogus dingo be žinios ir vėliau buvo rastas negyvas po to, kai automobilis įstrigo potvynyje North Branch, į pietus nuo Toowoomba. Be to, kovo 28 d. dėl pakilusio Mayall upelio vandens lygio Dalby mieste buvo paskelbta nepaprastoji padėtis dėl potvynių. Keli namai buvo smarkiai apgadinti, o jų gyventojai evakuoti. Valdžios institucijų duomenimis, iš viso nukentėjo apie 2 000 namų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.05.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai uždegimų mažinimui

Uždegimams mažinti liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai uždegimų mažinimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (šalpusnis, piliarožė, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: šalpusnio lapai, piliarožės šaknys, raudonėlis.

Skaityti daugiau

15.11.2017 laikas 11:25 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė)

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: saulašarė, gyslotis, trispalvė našlaitė

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
20.05.2024 laikas 08:29 Faraono auksinės kaukės paslaptis
Senovės civilizacijų istorijoje kartais slepiasi nuostabios paslaptys, kurios gali sukrėsti net pačius išrankiausius tyrinėtojus. Viena iš tokių paslapčių - faraono Tutanchamono auksinė kaukė. Ilgą laiką buvo manoma, kad ši kaukė buvo nukaldinta iš v...

Skaityti daugiau

20.05.2024 laikas 07:58 Gegužės 20 2024 horoskopas: Žvaigždės prognozuoja sėkmės pokyčius visiems Zodiako ženklams
Šiandien Mėnulis visą dieną neturės jokių aspektų, t. y. jis bus „ne pagal kursą“. Mes, astrologai, tokias dienas vadiname nenaudingomis naujos pradžios požiūriu. Pradedate kokį nors verslą, o jis nevyksta, sustoja, atsiranda įvairių kliūčių jo eigai...

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau