Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Stichinės Nelaimės » 2022 » Gegužės » 15

Kanada - Tūkstančiai žmonių evakuoti dėl potvynių Albertoje ir Šiaurės Vakarų teritorijose

Dėl ledo kamščių, lietaus ir tirpstančio sniego šiaurinėje Kanados dalyje išsiliejo upės. Visoms Šiaurės vakarų teritorijų bendruomenėms buvo įsakyta evakuotis, o šiaurės vakarų Albertos provincijoje šimtai žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Šiaurės vakarų teritorijos

2022 m. gegužės 07 d. Kanados Šiaurės Vakarų teritorijose, Hay upėje, dėl ledo kamščio kilo potvynis. Apie 250 gyventojų preliminariai evakuoti iš savo namų Hay River ir aplinkinėse vietovėse

Šiaurės vakarų teritorijų vyriausybė pranešė, kad vandens lygis upėje išliko aukštas, bet per kitas dienas buvo stabilus, nes dėl žemos temperatūros upės dugne laikėsi ledas.

Tačiau gegužės 11 d. vandens lygis šoktelėjo 1,7 metro, nes "ledas pradėjo judėti: ledo kamštis iš aukštupio persikėlė į žemupio ledo kamštį netoli miesto. Dėl šio ledo pasislinkimo vandens lygis aplink Hay River miestą ir K'atl'odeeche pirmąją tautą sparčiai pakilo", - sakoma vyriausybės pareiškime.

"Vandens lygis šiuo metu yra labai nestabilus, o tam įtakos turi kanale esantis ledas. Galimi staigūs vandens lygio pokyčiai", - pridūrė provincijos vyriausybė.

Hay Riverio valdžia pranešė, kad potvynio vanduo pasiekė miesto centrą. Visame Hay Riverio mieste ir Cuttle'odeche pirmosios tautos teritorijoje įvesta evakuacijos tvarka. "Visi turi išvykti", - sakė provincijos valdžia. Netoliese esantys Yellowknife ir Fort Smith miestai priima evakuotus gyventojus.

Šiaurės vakarų teritorijų vyriausybė taip pat pranešė apie ledo kamščius Mackenzie upėje ties Jean Marie ir Wrigley, tačiau pridūrė, kad vandens lygis žemupyje nuo Mackenzie upės pamažu kyla, o tai yra įprasta šiam metų laikui.

Alberta

Tuo tarpu maždaug už 280 km į pietus nuo Hay Riverio vietos valdžios institucijos 2022 m. gegužės 9 d. paskelbė nepaprastąją padėtį po to, kai tirpstantis sniegas ir smarkios liūtys sukėlė potvynius Chateague ir John D'or Prairie vietovėse Albertos šiaurės vakaruose. Vietos žiniasklaida pranešė, kad iš savo namų Čatehoje evakuota apie 1 000 žmonių. Gegužės 10 d. Puddle Prairie bendruomenėje taip pat buvo paskelbta nepaprastoji padėtis ir evakuota apie 30 namų.

Kalgaris

Kalgario miesto pareigūnai intensyviai ruošiasi galimiems potvyniams pavasarį ir vasaros pradžioje, kad nepasikartotų 2013 m. potvyniai, kai mieste žuvo penki žmonės ir buvo evakuota 80 000 žmonių.

2022 m. gegužės 12 d. pareiškime miesto pareigūnai teigė, kad Glenmoro ir Vaiduoklio rezervuaruose buvo sumažintas vandens lygis, kad būtų daugiau vietos galimam potvynio vandeniui.

Be sezoninio pasirengimo, Kalgaris turi geresnes sąlygas apsisaugoti nuo potvynių dėl didelių investicijų į infrastruktūrą. Pareigūnai teigia, kad investicijos sumažino potvynių riziką 55 proc., o galimą potvynių žalą - 90 mln. dolerių per metus.

Šiais metais nuo Taikos tilto iki Susitaikymo tilto bus pastatyta ištisinė užtvara, kuri padės apsaugoti didžiules miesto teritorijas. Į vakarus nuo miesto taip pat pradėtas statyti Springbanko rezervuaras (SR1).

"Baigus statyti SR1, Kalgario miestas visiškai pasikeis, nes tūkstančiai gyventojų, gyvenančių ir dirbančių palei Elbow upę ir Kalgario centre, bus apsaugoti nuo tokio masto potvynių, kokie įvyko 2013 m.", - sakė upių statinių projektavimo grupės vadovas Sandy Daviesas. "Kartu su didesniais Glenmoro užtvankos vartais ši infrastruktūra per ateinantį šimtmetį sumažins daugiau nei 3 mlrd. dolerių žalą, apsaugos Kalgario centrą, regiono ekonomikos variklį, apsaugos svarbią viešąją infrastruktūrą, pavyzdžiui, kelius ir traukinių linijas, taip pat gyvybiškai svarbias paslaugas, pavyzdžiui, geriamojo vandens ir nuotekų valymo įrenginius, nuo kurių visi esame priklausomi."

Manitobos provincijoje taip pat kyla potvyniai, ypač Raudonosios upės baseine.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
31.01.2018 laikas 11:26 Receptai – Patiekalai Morkų kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Įvairių tipų odą. Ingredientai: Morka

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 22:48 Receptai – Patiekalai Triufelinis pyragas be kepimo per 15 minučių! Skanumėlis!
Pasigaminkite namuose skanų per 15 minučių triufelinį pyragą. labai greitai pagaminamas ir be galo skanus, be kepimo. Skanaus!

Skaityti daugiau

13.06.2019 laikas 18:32 Receptai – Patiekalai Naminiai florentinai

Pasigaminkime naminius florentinus namuose. Nežinote, kaip? Naminių florentinų receptas.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau