Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 8

Prancūzijos sveikatos priežiūros institucija ragina plačiau skiepyti nuo beždžionių raupų

Prancūzijos sveikatos priežiūros institucijos penktadienį paragino tam tikrus gyventojų sluoksnius, ypač tuos, kurie turi daug lytinių partnerių, prevenciškai pasiskiepyti nuo beždžionių raupų.

"Vyrai, kurie miega su vyrais, ir transseksualai, turintys daug lytinių partnerių, sekso paslaugų teikėjai ir žmonės, dirbantys vietose, į kurias žmonės eina ieškoti sekso", yra tarp "labiausiai viruso veikiamų grupių", sakoma HAS institucijos pareiškime.

Be jau egzistuojančio patarimo pasiūlyti vakciną po patvirtinto užsikrėtimo beždžionių raupais arba rizikos kontakto, aukščiausioji patariamoji institucija dabar "rekomenduoja visoms trims grupėms pasiūlyti vakcinaciją prieš užsikrėtimo atvejį".

Prancūzijoje nustatyti 577 beždžionių raupų atvejai, iš kurių 387 - Ile-de-France regione, kuriam priklauso ir sostinė Paryžius, ir LGBTQ bei sveikatos grupių spaudimas, todėl Sveikatos apsaugos ministerija praėjusią savaitę paprašė HAS peržiūrėti skiepijimo gaires.

Beždžionių raupai sukelia karščiavimą, galvos, raumenų ir nugaros skausmus, kurie tęsiasi kelias dienas, kol ant odos atsiranda bėrimų, pažeidimų, dėmių ir galiausiai šašų.

Nuo gegužės pradžios už Vakarų ir Centrinės Afrikos šalių, kuriose ši liga ilgą laiką buvo endeminė, ribų užfiksuotas didelis užsikrėtimo atvejų skaičius.

Pasaulio sveikatos organizacija ketvirtadienį pranešė, kad trys iš penkių daugiau kaip 6000 patvirtintų užsikrėtimo beždžionių raupais atvejų, kuriuos ji surinko iš 59 šalių, buvo užsikrėtę vyrai, miegantys su vyrais.

Genomo tyrimai rodo, kad dabartinis protrūkis yra Vakarų Afrikos beždžionių raupų forma, švelnesnė nei Kongo baseino grupės.

Prancūzijos duomenys parodė, kad iki liepos pradžios 97 proc. atvejų, kai buvo galima gauti duomenų apie pacientų lytinį gyvenimą, buvo homoseksualūs vyrai.

O 75 proc. atvejų buvo tarp žmonių, kurie per kelias savaites iki užsikrėtimo nustatymo turėjo daug partnerių.

HAS priminė, kad beždžionių raupai gali būti perduodami per odos sąlytį su oda žmonėms, kuriems jau yra bėrimas ar šašai, taip pat per seiles ir kvėpavimo takų lašelius.

Ji teigė, kad žmonėms gali kilti pavojus palietus pažeistą užsikrėtusio asmens odą arba praleidus daugiau kaip tris valandas dviejų metrų atstumu nuo jo.

Dėl lengvo užsikrėtimo būdo sunku nustatyti kontaktines infekcijos grandines, ypač tais atvejais, kai žmonės turėjo anoniminių lytinių santykių.

"Atsižvelgiant į viruso plitimą, epidemijos kinetiką ir sunkumus atsekti kontaktus", geriausia išeitis - tikslinė prevencinė vakcinacija, padarė išvadą HAS.

Tačiau ji pridūrė, kad sveikatos priežiūros darbuotojams, prižiūrintiems beždžionių raupais sergančius asmenis, "įprastos higienos priemonės ir asmeninių apsaugos priemonių dėvėjimas labai sumažina užsikrėtimo riziką", ir patarė skiepytis tik "kiekvienu konkrečiu atveju".

Agence France-Presse (AFP) yra Prancūzijos valstybinė tarptautinė naujienų agentūra, įsikūrusi Paryžiuje. Tai seniausia pasaulyje naujienų agentūra, įkurta 1835 m. kaip "Havas".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo
Alkoholizmas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo, alkoholizmas, alkoholizmo gydymas, pagirios, alkoholizmo receptai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis v...

Skaityti daugiau

17.09.2018 laikas 10:17 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai inkstų akmenligės gydymui

Inkstų akmenligė liaudies medicinoje, inkstų akmenligė, inkstų akmenligės gydymas, Inkstų akmenligės receptai, Inkstų akmenligės vaistažolės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė ...

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Gardus šokoladinis pyragas

Paprastai pagaminamas, drėgnas ir gardus šokoladinis pyragas. Šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau