Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 11

R. T. Erdoganas ragina V. Putiną palikti atvirą Sirijos pagalbos perėjimo punktą

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Recep Tayyip Erdogan) pirmadienį paragino savo kolegą Rusijoje Vladimirą Putiną (Vladimir Putin) pratęsti leidimą per sieną gabenti humanitarinę pagalbą į Siriją.

Erdogano kreipimasis nuskambėjo, kai diplomatai stengėsi rasti sprendimą, kuriuo būtų galima įveikti Rusijos veto sistemai, dėl kurios nuo 2014 m. į karo nuniokotą šalį teka pagalba.

"R. T. Erdoganas pabrėžė, kad jam svarbu pratęsti tarpvalstybinio mechanizmo Sirijoje galiojimą", - sakoma jo biuro pareiškime, paskelbtame po telefoninių pokalbių sekmadienį pasibaigus šio mechanizmo galiojimui.

Turkijos ir Sirijos siena ties Bab al Hawa perėjimo punktu yra vienintelis būdas, kuriuo JT pagalba gali pasiekti civilius gyventojus, nekeliaujant per Sirijos vyriausybės pajėgų kontroliuojamas teritorijas.

Rusija, Sirijos režimo sąjungininkė, pasinaudojo savo veto teise JT Saugumo Taryboje, kad atmestų Vakarų pasiūlymus palikti pasienio perėją atvirą dar vienerius metus.

Ši priešprieša kilo esant istoriškai didelei diplomatinei įtampai po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Saugumo Taryba jau anksčiau yra pratęsusi tarpvalstybinio mechanizmo galiojimą pasibaigus jo terminui, o keli šaltiniai teigė, kad šią savaitę vis dar įmanoma balsuoti.

R. T. Erdoganas stengėsi pasinaudoti savo gerais darbiniais santykiais tiek su V. Putinu, tiek su Vakarų remiamais lyderiais Kijeve, kad sumažintų įtampą.

Jo biuras sakė, kad R. T. Erdoganas taip pat paragino V. Putiną "imtis veiksmų" dėl JT pasiūlymo atnaujinti įstrigusį Ukrainos grūdų eksportą per Juodąją jūrą.

JT pateikė planą, kaip palengvinti eksportą, pagal kurį būtų sukurti saugūs koridoriai aplink žinomas kasyklas.

Pasiūlymas sulaukė tik nedidelės Maskvos ir Kijevo paramos.

Kijevas kaltina Rusiją, kad ši vagia jo grūdus ir prisideda prie pasaulinio maisto trūkumo, kurį sukelia Ukrainos uostuose užblokuotas grūdų eksportas.

Tačiau Rusija tvirtina, kad "nacionalizavo" Ukrainos valstybinį turtą ir superka grūdus iš vietos ūkininkų.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo
Alkoholizmas liaudies medicinoje, liaudiški patarimai gydantis nuo alkoholizmo, alkoholizmas, alkoholizmo gydymas, pagirios, alkoholizmo receptai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis v...

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 19:09 Receptai – Patiekalai Vaisingumui skatinti (Paprastoji takažolė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 12:31 Receptai – Patiekalai Žolelės vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Šalpusnių, Vaistinių ramunėlių, Barkūno, Širdažolės, Kalendulos žiedų, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau