Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 19

Kinija ir Pakistanas aptaria CPEC plėtrą į Afganistaną

Pasak vietos žiniasklaidos, Pakistano ir Kinijos aukšto rango pareigūnai aptarė galimybę išplėsti Kinijos ir Pakistano ekonominį koridorių (CPEC) į Afganistaną, kad būtų skatinamas ekonominis vystymasis ir gerovė karo nuniokotoje šalyje.

Pasak "The Express Tribune", idėja išplėsti Kinijos juostos ir kelio iniciatyvos (BRI) pavyzdinę programą buvo aptarta per Kinijos specialiojo pasiuntinio Afganistanui Yue Xiaoyong ir užsienio reikalų sekretoriaus Sohail Mahmood susitikimą Užsienio reikalų ministerijoje Islamabade.

Pasak oficialaus pranešimo, abi šalys aptarė politinę ir saugumo padėtį Afganistane, Pakistano ir Kinijos teikiamą humanitarinę pagalbą Afganistanui ir kitus abiem šalims svarbius klausimus.

"Atsižvelgdamos į regioninį ryšį, abi šalys pasikeitė nuomonėmis dėl CPEC išplėtimo į Afganistaną, kad būtų skatinamas ekonominis vystymasis ir gerovė", - sakoma pareiškime, pranešė "Express Tribune".

Pakistano užsienio reikalų sekretorius pabrėžė šalies įsipareigojimą siekti taikaus, stabilaus, klestinčio ir sujungto Afganistano. Jis pabrėžė humanitarinės pagalbos Afganistanui teikimą, įskaitant Pakistano pastangas teikiant pagalbą po birželio 22 d. žemės drebėjimo Afganistano rytuose.

Užsienio reikalų sekretorius taip pat pabrėžė, kad svarbu atitirpinti Afganistano užsienio atsargas ir sudaryti palankesnes sąlygas bankų operacijoms, siekiant palengvinti Afganistano žmonių ekonominius sunkumus ir prisidėti prie tvarios ekonomikos plėtros.

Užsienio reikalų sekretorius taip pat pabrėžė, kad svarbu, jog Afganistano pusė pateisintų tarptautinės bendruomenės lūkesčius dėl įtraukties, pagarbos visų afganų teisėms, įskaitant mergaičių švietimą, ir veiksmingų kovos su terorizmu priemonių.

Jis pabrėžė, kad tarptautinės bendruomenės dėmesys neturėtų būti nukreiptas nuo sunkios padėties Afganistane dėl įvykių kitur.

AFP

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 20:30 Receptai – Patiekalai Neįprasti varškėčiai. Minkšti, purūs ir labai skanūs
Tai ne varškėčiai, tai kažkas stebuklingo! Minkšti, purūs ir labai skanūs! Patiekite su grietinės padažu (sumaišykite grietinę ir cukraus pudrą) arba su mėgstama uogiene. Skanaus!

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 14:12 Receptai – Patiekalai Obuolių nuoviras gydo užkimimą

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: obuoliai, vanduo.

Skaityti daugiau

25.06.2019 laikas 12:50 Receptai – Patiekalai Avokado užtepėlė

Avokadą nulupame, išimame kauliuką ir minkštimą sutriname šakute, dedame išspausto česnako, apšlakstome citrinos sultimis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau