Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasąmonės Galios » 2022 » Liepos » 23

"Kiek man liko laiko!" Kokia turėtų būti tinkama senatvė?

Yra posakis apie pilką barzdą ir pilką šonkaulį. Mūsų šeimos patirtis rodo, kad šią tiesą gali papildyti ne tik barzdos, bet ir plaukų žilimas. Taip, būtent į plaukus, nes mūsų močiutė neišeidavo be šukuosenos. Antroji patarlės dalis skirta močiutei. Mūsų močiutė jaunystėje tikrai nesidarė šukuosenos, o dabar ji tai puikiai kompensuoja.

Kai mirė senelis, močiutė puolė į tikrą depresiją, todėl šeimoje surengėme susirinkimą ir nusprendėme pasiimti močiutę į savo namus, kad kaip nors ją atgaivintume.

Atjauninimas truko apie šešis mėnesius ir mums pavyko, močiutė atgijo ir pralinksmėjo, bet, matyt, kažkur persistengėme, nes procesas, atvirkštinis depresijai, ėmė dominuoti taip stipriai, kad dabar negalime jo sustabdyti.

Senelė ėmė vadovautis šūkiu "kiek man liko laiko!" ir, neatsigręždama atgal, pasivijo jį.

Paskutinė jos staigmena mums buvo kelionė prie jūros. Ji tai padarė be įspėjimo, išprovokuodama savo draugą skubėti į pajūrį.

Jie išjungė telefonus ir nepranešė, kur yra, kol praėjus penkioms dienoms, kai jau buvo praleidę visus pinigus ir turėjo būti iškeldinti iš viešbučio, nepranešė apie savo buvimo vietą. Senelės taip pat neturėjo už ką nusipirkti bilietų atgal, todėl tėvams teko vykti paskui juos prie jūros. Ten jie rado žvalias senutes, tiesiog sėdinčias ant savo lagaminų. Tėtis trumpai išreiškė savo emocijas pakeldamas nykščius aukštyn:

- Vau! Pagarba! Kodėl jie manęs nepaėmė?

Mama pasakė ilgesnę kalbą, bet močiutė ją tiesiog nušvilpė, viską paaiškindama viena fraze: "Kiek man ten laiko!" O mamos pasakojimas apie tai, kaip jai teko klausytis močiutės draugės vaikų skundų dėl netinkamo močiutės elgesio, pralinksmino ne tik tėtį, bet ir abi močiutes:

- Kaip ir mokykloje, buvo iškviesti tėvai!

Senelė su vyrais kieme mėgsta mušti "ožį", o jos pastabos tiems, kurie apgaudinėja žaidime, skamba visuose namuose. Mamos prašymai taip gyvai nesireikšti nesustabdo močiutės. Prie domino stalo močiutė sutinka Mantą, kuriam, močiutės žodžiais tariant, tik 75-eri. Manau, kad sulaukusi 87 metų ji turi teisę taip reikšti savo nuomonę. Kai močiutė pristatė Mantą, ji vėl šokiravo mamą ir prajuokino tėtį:

- Mantas, mano vaikinas. Ir jokio "senelio"! Tik "Mantuką"!

Koncertai, teatras, kinas - visa tai yra močiutės gyvenime. Mama sako, kad paauglystėje su mumis turėjo mažiau problemų nei dabar su močiute. Man patinka, kad močiutė pasirinko gyventi taip, tarsi gyventų paskutinę dieną, nesigręžiodama į praeitį ir negalvodama apie tai, kas bus rytoj. Jai puikiai sekasi dirbti. Tikiuosi, kad būdama tokio amžiaus galėsiu džiaugtis gyvenimu taip, kaip ji.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
07.09.2018 laikas 08:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Niežų gydymui

Niežai liaudies medicinoje, Niežai, liaudiškomis priemonėmis, patarimai nuo niežų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

16.11.2019 laikas 21:46 Receptai – Patiekalai Sultingi obuolių varškės blynai pusryčiams. Nepakartojamas skonis!
Šie varškėčiai yra skanesni ir švelnesni nei tradiciniai. Nepakartojamas skonis! Patiekiame su grietine.

Skaityti daugiau

08.06.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Gardus šokoladinis pyragas

Paprastai pagaminamas, drėgnas ir gardus šokoladinis pyragas. Šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.05.2024 laikas 19:51 Finansinis horoskopas savaitei nuo 20-26 d. gegužės mėn. 2024 m.
Gegužės pabaigoje kiekvieno Zodiako ženklo laukia svarbios užduotys, reikalaujančios kruopštaus planavimo ir strateginio požiūrio. Sužinokite, kokios galimybės jūsų laukia ir kokius iššūkius turite įveikti, kad kuo geriau išnaudotumėte šią savaitę....

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 14:49 Moteris iš Etiopijos tvirtina, kad nieko nevalgo ir negeria nuo 10 metų
26 metų etiopė Muluwark Ambo savo šalyje garsėja nuo 2016 m., kai pradėjo sklisti gandai apie keistą merginą, kuri nieko nevalgo ir negeria, bet nenumeta svorio ir nemiršta.

Skaityti daugiau

19.05.2024 laikas 13:20 Kodėl negaliu pamiršti praeities?
Žmonės labai dažnai sąmoningai apgaudinėja savo tikrąsias galimybes, t. y. jie nežino, kad gali kontroliuoti savo mintis, o per jas - reguliuoti savo emocijas.

Skaityti daugiau