Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Rugpjūčio » 7

"Revoliucija prasidėjo": 75 000 britų nustos mokėti sąskaitas už elektrą, kilus infliacijos audrai

Pasipriešinimas didėja - daugiau nei 75 000 susierzinusių Jungtinės Karalystės gyventojų įsipareigojo nemokėti sąskaitų už elektrą šį rudenį, kai kainos vėl šoktels. 

"75 000 žmonių pažadėjo streikuoti spalio 1 d.! Jei vyriausybė ir energetikos bendrovės atsisakys imtis veiksmų, tai padarys paprasti žmonės! Kartu mes galime išsireikalauti sąžiningų kainų ir visiems prieinamos energijos", - tviteryje rašė anoniminė grupė "Don't Pay UK" ("Nemokėk JK"), vadovaujanti pastangoms, kad daugiau nei milijonas britų iki spalio 1 d. boikotuotų sąskaitų už elektrą apmokėjimą. 

Streikas rengiamas tuo metu, kai infliacijos audra dėl aukštų energijos kainų nubraukė namų ūkių pajamas. Britai skursta labiausiai per pastaruosius tris dešimtmečius, nes infliacija, kaip manoma, pasieks 13 proc. Ir nors Anglijos banko (Bank of England, BoE) vadovas Andrew Bailey, siekdamas sutramdyti infliaciją, padidino palūkanų normas daugiausiai per 27 metus, didėja recesijos pavojus. 

Spalio 1 d. vidutinis namų ūkis už elektrą mokės beveik 300 svarų sterlingų per mėnesį, perspėjo BoE. Jei prie didėjančių elektros energijos kainų pridėsime neigiamą realiojo darbo užmokesčio augimą, taps akivaizdu, kad namų ūkiai yra spaudžiami. Tai nesusiję su sparčiai augančiomis būsto, maisto ir benzino kainomis - ši tendencija yra netvari ir gali sukelti socialinį nestabilumą. 

Britų naujienų portalas "Glasgow Live" teigė, kad šis streikas panašus į "aštuntojo dešimtmečio pabaigoje ir devintajame dešimtmetyje vykusią akciją, kuria buvo kovojama prieš premjerės Margaret Thatcher įvestą rinkimų mokestį. Protestuodami 17 mln. žmonių atsisakė mokėti". 

JK finansų žurnalistas ir laidų vedėjas Martinas Lewisas taip kalbėjo apie streiką:

Manau, kad dabar galiu tiksliau jį klasifikuoti: "Didelis judėjimas, kurį matau, yra žmonių, reikalaujančių nemokėti sąskaitų už energiją, masinis nemokėjimas, skaičiaus augimas. Iš esmės tai yra vartotojų streikas dėl sąskaitų už energiją ir atsikratymo teisėtumo jas apmokėti.

"Artėjant spalio mėnesiui artėjame prie apklausos mokesčio momento, susijusio su sąskaitomis už energiją, ir mums reikia, kad vyriausybė imtųsi spręsti šį klausimą, nes kai nemokėti sąskaitų už energiją taps socialiai priimtina, žmonės nustos mokėti sąskaitas už energiją, o visų nuo jų neatskirsi."

Tuo tarpu "Ofgem" (JK energetikos reguliavimo institucijos) vadovas Džonatanas Brearlis (Jonathan Brearley) šeštadienį BBC radijo laidai "Today" sakė, kad žmonės neturėtų jungtis prie streiko dėl dviejų priežasčių.

"Visų pirma, tai padidins visų visų išlaidas. O antra, jei susiduriate su sunkumais apmokant sąskaitas, geriausia, ką galite padaryti, tai susisiekti su savo energetikos įmone."

Jis pridūrė: "Neraginčiau nieko nemokėti sąskaitų, nes tai tik dar labiau pakenks situacijai ir turės asmeninį poveikį.

Praėjusią savaitę JK vyriausybė pasmerkė šį judėjimą ir pavadino jį "labai neatsakingu". 

"Tai yra labai neatsakingas pranešimas, kuris galiausiai tik padidins kainas visiems kitiems ir paveiks asmeninius kredito reitingus", - vyriausybės atstovą citavo "The Independent".

"Don't Pay UK" mano, kad šią žiemą 6,3 mln. JK namų ūkių pateks į elektros sąskaitų nepriteklių, o dar milijonai pajus stresą dėl nekontroliuojamos infliacijos. 

Žmonės socialiniame tinkle "Twitter" reagavo į šią akimirką sakydami, kad "prasidėjo revoliucija" ir "šiek tiek pilietinių neramumų pakeliui į mūsų gatves ir teisingai". 

Galbūt šis judėjimo dalyvavimas bus puikus tarp britų kylančio nepasitenkinimo, kuris šią žiemą gali sukelti pilietinius neramumus, nes milijonams žmonių bus sunku išlaikyti šviesą, krosnį ir maistą ant stalo, pakaitalas.

P komentaras: UK galimai prasės..., o klausymas Lietuvoje? Čia, tariamai suvaryti žmonės į "mėsos gardus" tyli. Kol nebus išspausti iki galo, tol iš to gardo žmogus nebeišeis.... Kodėl tu pasirinkai tiekėja? Nori būti melžiama karvutė? Kai pieno (pinigų) nebus.... į mėsos kombinatą. O, kainas jie žada kelti.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.06.2019 laikas 19:21 Receptai – Patiekalai Studentiškas kugelis (greitkugelis)

Studentiško kugelio (greitkugelio) receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 19:56 Receptai – Patiekalai Blynai su obuoliais

Gaminame namuose. Blynai su obuoliais. Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų, šaukštu formuojame blynus ir apkepame juos iš abiejų pusių. Blynai tiekiami su skystu medumi arba cukraus pudra ir cinamonu. Skanaus!

...

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai uždegimų mažinimui

Uždegimams mažinti liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai uždegimų mažinimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.05.2024 laikas 07:26 „AstraZeneca“ pagaliau pripažino, kad jos vakcina COVID-19 sukelia trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS)
Nors „AstraZeneca“ ir kiti vakcinų gamintojai, prieš išleisdami visuomenei savo vakcinas COVID-19, privertė viso pasaulio vyriausybes pasirašyti nuostolių atlyginimo sąlygas, apsaugančias bendroves nuo atsakomybės, dešimtys šeimų, kurios galiausiai b...

Skaityti daugiau

02.05.2024 laikas 06:50 Gegužės 2 d. horoskopas: Vandeniai, Jaučiai, Liūtai ir Skorpionai gali jausti jausmų perteklių
Šiandien -  nedidelės įtakos diena, ypač antroji jos pusė. Neturėtumėte pradėti ko nors naujo, vargu ar šios dienos energijos padės jums tai įgyvendinti iki galo. Greičiausiai šiandien sėkmė bus menka. Jei esate linkę į edemas, šiandien galimas šio n...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:57 Oficialiu tyrimu patvirtinta, kad vitaminas D padeda kovoti su visomis vėžio formomis

Dr. Mercola sako, kad jis primygtinai rekomenduoja kasdien protingai būti saulėje, o viena iš priežasčių yra ta, kad tai padeda natūraliai optimizuoti vitamino D kiekį. Mažas vitamino D kiekis siejamas su padidėjusia vėžio rizika1 , o vitaminas D ...

Skaityti daugiau